Fietsvakantie in Overijssel

Een fietsvakantie Overijssel, een fantastisch idee! Want deze provincie bezit tal van leuke stadjes, mooie natuurgebieden en bijzondere uitjes. Denk aan Giethoorn, kunstenaarsstadje Ootmarsum, Nationaal Park De Weerribben, de Sallandse Heuvelrug en de regio Twente. Echte trekpleisters voor wie er even – of wat langer - lekker actief op uit wil trekken.
Fietsvakantie Hanzesteden langs de IJssel
Gelderland, Overijssel

verblijf in 3- of 4-sterrenhotels inclusief ontbijt
verlenging in Giethoorn mogelijk
bagagetransport van hotel naar hotel inbegrepen
5 dagen niveau 1
prijs per persoon
€ 499,-
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum
25-09-2024.

Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Fietsreis Rondje IJsselmeer - 6 dagen
IJsselmeer

verblijf in 3- en 4-sterrenhotels met ontbijt
populaire fietsklassieker
inclusief bagagetransport
6 dagen niveau 1
prijs per persoon
€ 529,-
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum
24-09-2024.

Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Fietsvakantie IJsselmeer - 7 dagen
IJsselmeer

verblijf in 3- en 4-sterrenhotels met ontbijt
één van de mooiste fietstochten door Nederland
inclusief bagagevervoer
7 dagen niveau 1
prijs per persoon
€ 685,-
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum
23-09-2024.

Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Fietsvakantie Parels van het Oosten
Gelderland

verblijf in goede hotels met ontbijt
inclusief bagagevervoer van hotel naar hotel
ontdek de Achterhoek, het rivierengebied, Nijmegen en de Veluwe
7 dagen niveau 1
prijs per persoon
€ 775,-
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum
24-09-2024.

Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).

Fietsen in Overijssel

“Fietsen met Aktiva Tours, dat is pas vakantie.” Horen we veelvuldig. Bewijst ook het rapportcijfer van een 9 dat we van onze reizigers toebedeeld krijgen. Waarom dat zo is? We zetten het op een rijtje:

het gemak van alles in 1: een fijne overnachtingsplek, een lekker ontbijt, goede fietsroutes of GPS-tracks… wij regelen het allemaal.

bagagevervoer inbegrepen: bij al onze fietsvakantie waarbij u van hotel naar hotel fietst, is het bagagevervoer inclusief. U geeft uw bagage ’s ochtends af bij de receptie van het hotel waar u vertrekt, en bij aankomst in uw volgende accommodatie staat deze alweer op u te wachten. Een fijne service, die niet alleen geldt voor fietsen in Overijssel, maar voor nog veel meer fietsbestemmingen. Bekijk hier al onze fietsvakanties met bagagevervoer.

eigen fiets of huurfiets: we willen het u zo gemakkelijk mogelijk maken. Dus heeft u bij heel veel van onze fietsvakanties de keuze of u uw eigen stalen ros meeneemt of een fiets huurt via ons. Dat kan een toerfiets zijn, maar vaak is het ook mogelijk om een E-bike te huren. Vakantie op úw manier, dat is onze manier. Bekijk hier al onze fietsvakantie met eigen fiets.

telefonisch gratis en uitstekend bereikbaar

 

Ontdek de Hanzesteden en de Sallandse Heuvelrug

We hebben hierboven al een beetje verklapt wat de Overijsselse geheimen zijn. Maar laten we samen nog even wat voorpret beleven.

Neem nu bijvoorbeeld Giethoorn, het Venetië van het Noorden. Ongetwijfeld de meest romantische plek van Overijssel. Leuk om hier even de fiets aan de kant te zetten en onder de vele bruggetjes van dit waterrijke dorpje door te varen in een typische punter.

Nog zo’n karakteristiek plekje is Ootmarsum. In het authentieke centrum doen we een stap terug in de tijd. Vakwerkhuisjes, sierlijke lantaarnpalen, oude waterputten, kinderkopjes, kunstateliers… wat een plaatje!

Populair is ook een fietsrondje langs de handensteden. Door de voormalige Zuiderzee en de strategische ligging aan de IJssel telt het oostelijke deel van Nederland er maar liefst negen: Zwolle, Kampen, Deventer, Hasselt, Elburg, Harderwijk, Zutphen, Hattem en Doesburg.

Kastelen, kastelen, kastelen. En ook heel veel mooie coulisselandschappen, monumentale boerderijen en gemoedelijkheid. We hebben het over Twente. Een regio in het oosten van Overijssel die u eigenlijk zelf moet ontdekken om te weten hoe mooi het hier is.

Van het oosten naar de kop van Overijssel, van Twente naar Nationaal Park Weerribben-Wieden. Een groen doolhof van water en land, gevormd door turfstekers en rietsnijders. Een heerlijk thuis voor rietzangers, purperreigers, ringenslangen en otters. Langs de slootjes, grachten, meren, moerasbossen, trilvenen en rietlanden liggen oneindig lange fietsroutes naar o.a. Giethoorn en Zuiderzeestadje Blokzijl.

We sluiten af met de Sallandse Heuvelrug. Waar we zo ver als we kunnen kijken heide zien.  Het is een uniek landschap, met naast veel heide ook naaldbomen en zandverstuivingen. Het is een gebied om echt even tot rust te komen. Ervaar de stilte en geniet!

 

Boek uw fietsvakantie in Overijssel bij Aktiva Tours

Laat u verrassen door de diversiteit van Nederland! Boek vandaag nog uw fietsvakantie Overijssel bij Aktiva Tours en beleef deze regio op uw eigen tempo en de meest ontspannen manier. Benieuwd naar ons volledige aanbod fietsvakanties in Nederland? Neem een kijkje en laat u inspireren voor uw volgende avontuur op twee wielen.

Ervaringen van reizigers

Reizigers beoordelen ons gemiddeld met een:
8,9

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting op de eerstvolgende boeking

Ontvang elke week onze digitale nieuwsbrief met reistips en weetjes!