Fietsvakantie door de vallei 'Valle Umbra'

8 dagen
niveau 2 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8
vanaf € 575,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
31-10-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

overnachtingen inclusief ontbijt 
bagagevervoer tussen de hotels 
gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen
route: het landschap is veelal glooiend tot heuvelachtig, dus enige fietservaring is gewenst. Per fietsdag wordt ca. 26 - 53 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 2
aankomst: dagelijks tussen 1 april en 31 oktober (m.u.v. 4 t/m 18 augustus)

Fietsen door het groene hart van Italië
Precies in het midden van het land van de laars bevindt zich de regio Umbrië. Minstens net zo mooi en schilderachtig als het naastgelegen Toscane, maar gek genoeg minder bekend bij toeristen. Perfect dus als u op zoek bent naar een stukje Italië buiten de bekende en gebaande paden. Glooiende heuvels, dichtbegroeide bossen, olijf- en wijngaarden zo ver het oog rijkt, schitterende middeleeuwse steden en pittoreske dorpen, er is niets dat Umbrië niet heeft. Ook de innerlijke mens wordt hier rijkelijk beloond, de regio staat namelijk bekend als waar truffelparadijs en produceert de heerlijkste wijnen en beste olijfolies. 

Dag 1
Heenreis
Vandaag gaat uw fietsreis in Italië van start en reist u op eigen gelegenheid naar het hotel in Assisi, dat op ca. 900 m van het historische centrum ligt. De stad ligt op 1290 meter hoogte en alle gebouwen hebben een warm-witte kleur, een imposant aanzicht! Neem een kijkje bij de bekende San Francesco basiliek, waar sinds de 13e eeuw al pelgrims naartoe reizen, en dwaal door de smalle straatjes van een van de best bewaarde middeleeuwse stadjes ter wereld. 

Dag 2
Assisi - Casco dell'Acqua (ca. 26 km/4 uur, 166 m stijgen en 329 m dalen) 
Een tocht grotendeels door de uitgestrekte groene vallei. Fietsend langs olijfgaarden wordt Spello bereikt, een charmant oud stadje dat gebouwd is tegen de zuidelijke flank van de Monte Subasio. Cultureel gezien is Spello een interessant plaatsje met nog restanten uit de Romeinse tijd. Dat Spello ook wel de stad van de bloemen genoemd wordt, begrijpt u meteen wanneer u door de kleurige met bloemen versierde steegjes slentert. Na een bezoek aan Spello daalt u af naar het in de vallei gelegen Foligno. Fietsend langs het plein met de prachtige domkerk en door de belangrijkste winkelstraat, verlaat u het centrum van Foligno weer. Vanavond overnacht u in Casco dell’Acqua.

Dag 3
Casco dell'Acqua - Spoleto (ca. 44 of 51 km/4 of 5 uur, 146 m stijgen en dalen of 292 m stijgen en dalen) 
Na het ontbijt staat er een bezoek aan Spoleto op het programma. Fietsend door de vallei en door olijfgaarden ziet u het oude stadscentrum, voor een groot deel nog omringd door de middeleeuwse stadsmuren, al van verre liggen. De stad is namelijk gebouwd op een heuvel met de altijd groene bossen van de Monteluco als decor. Vergeet vooral niet om de stadsdom met zijn prachtige fresco's van de Florentijnse schilder Filippo Lippi te bezoeken. De route kan worden ingekort door zowel heen als terug over hetzelfde fietspad naar Spoleto te fietsen.
 

Dag 4
Casco dell'Aqua - Bevagna (ca. 26 of 28 km, 4 of 3 uur, 290 m stijgen en 284 m dalen of 162 m stijgen en 148 m dalen)
Fietsend door een licht heuvelachtig landschap ziet u Montefalco al van verre liggen. Aan de voet van de heuvel waarop de stad gebouwd is, heeft u de keuze om door de vallei meteen naar Bevagna te fietsen of om u aan de stevige klim te wagen en zo Montefalco te bereiken. Montefalco wordt ook wel het 'balkon van Umbrië' genoemd, vanwege haar fantastische uitzicht over de vallei. De sobere Franciscaanse kerk, nu een museum, is geheel gedecoreerd met mooie fresco's door schilders uit de 15e en 16e eeuw. Montefalco is erg bekend vanwege haar uitstekende wijnen, denk aan de Rosso di Montefalco en de Sagrantino. De stad verlaten zonder deze bijzondere wijnen geproefd te hebben is natuurlijk niet mogelijk! Eindpunt Bevagna is een levendig stadje met een gezellig plein waaraan twee romaanse kerken liggen.
 

Dag 5
Bevagna - Torgiano (ca. 30 km/3,5 uur, 151 m stijgen en 147 m dalen)
U verlaat Bevagna en na een laatste heuvel voert de route u via de vallei naar Torgiano, dat aan de samenvloeiing van de rivieren de Chiascio en de Tiber ligt. Fietsend door de vallei passeert u o.a. Cantalupo en Cannara. Torgiano is net als Montefalco bekend vanwege de heerlijke wijnen die er vandaan komen. Het hotel ligt in het centrum van de stad.

Dag 6
Rondrit in de omgeving van Torgiano (ca. 45 km/5 uur, 508 m stijgen en 546 m dalen) of naar Perugia (ca. 24 km/3 uur, 218 m stijgen en dalen)
Dicht bij Torgiano ligt het plaatsje Deruta. Deruta is al van oudsher bekend vanwege de uitstekende kwaliteit aardewerk die hier gemaakt wordt. In het oude centrum is een keramiek museum te vinden waar vele verschillende stijlen bewonderd kunnen worden. De volgende stop is het Sanctuarium della Madonna dei Bagni, gebouwd naar aanleiding van een wonder in 1657. Binnen zijn er meer dan 600 votief tegels te zien, geheel in de traditie van de ceramica uit Deruta. Via de Tibervallei fietst u weer terug naar Torgiano.

Of kiest u liever voor een bezoek aan de hoofdstad van Umbrië, Perugia? Een korte tocht brengt u naar het station van Ponte S.Giovanni dat aan de voet van de stad ligt. Vanaf hier loopt een lokaal treintje (of bij werkzaamheden een bus) naar het centrum van Perugia, dat ook weer op een heuvel gebouwd is. Het centrum maakt met zijn middeleeuwse pleinen en steegjes, Renaissance paleizen, kerken en gezellige winkelstraten een onvergetelijke indruk. 

Dag 7
Torgiano - Assisi (ca. 25 km/3 uur, 251 m stijgen en 54 m dalen) 
Na Torgiano verlaten te hebben, steekt u de vallei over. Fietsend over rustige landweggetjes ziet u het indrukwekkende Assisi, gebouwd tegen de Monte Subasio, liggen. Om het historische centrum te bereiken moet er eerst een stevige maar korte klim overwonnen worden. Maar eenmaal in Assisi is dat zeker de moeite waard geweest! Liever niet klimmen; neem dan vanaf het station in de vallei de stadsbus omhoog naar het historische centrum.

Dag 8
Terugreis
Helaas is het weer tijd om het mooie Umbrië achter te laten en komt er een einde aan uw fietsvakantie in Italië. U keert op eigen gelegenheid huiswaarts.

Fietsvakantie door de Valle Umbra

Tijdens deze reis verblijft u in goede accommodaties. Het ontbijt is inbegrepen en tegen een toeslag kunt u 6x diner (niet in Bevagna) bijboeken. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Assisi. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht**
Dag 1 Assisi * Hotel da Angelo 2-persoonskamer € 41,-
toeslag 1-persoonskamer € 24,-
Dag 2 & 3 Casco dell'Acqua * Country House Casco Dell'Acqua
* Residenza d'Epoca Casa Francesconi
* Hotel Borgo Ulivo
 
Dag 4  Bevagna * Il Monastero
* B&B Porta Perugina
 
Dag 5 & 6 Torgiano * Hotel al Grappolo d'Oro 
* Hotel Siro
 
Dag 7 Assisi * Hotel da Angelo 2-persoonskamer € 41,-
toeslag 1-persoonskamer € 24,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht inclusief ontbijt


jun 2024 | jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 | okt 2024 |
inclusief:
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer
* 7 x ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* uitgebreide routebeschrijvingen met kaartmateriaal
* GPS-tracks op aanvraag beschikbaar

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* 6 x diner (niet in Bevagna) € 170,-
* toeslag 1-persoonskamer € 269,-
* huur toerfiets met 24 versnellingen € 85,-
* huur e-bike € 190,-

exclusief:
* overige maaltijden en dranken
* lokale toeristenbelasting (ca. € 1,50 per persoon per nacht ter plaatse in de hotels te betalen)
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
8

Hele fijne fietsreis (niet al te moeilijk) en geweldige hotels. Ik zou halfpension aanbevelen omdat sommige overnachtingsplekken heel klein zijn. Je bezoekt leuke, gezellige plaatsen. De weg is hier en daar wel hobbelig. De gehuurde fietsen waren prima. De route is niet te volgen via de stickers. Handleiding is leidend. Kortom, doen!

Rene , reisperiode mei 2023
8

Mooie omgeving, leuke tussenstops mogelijk onderweg. Prima reis. Zonder e-bike voor n oudere of ongeoefende fietser wel wat pittige klimmetjes.

anoniem, reisperiode september 2022
inclusief:
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer
* 7 x ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* uitgebreide routebeschrijvingen met kaartmateriaal
* GPS-tracks op aanvraag beschikbaar

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* 6 x diner (niet in Bevagna) € 170,-
* toeslag 1-persoonskamer € 269,-
* huur toerfiets met 24 versnellingen € 85,-
* huur e-bike € 190,-

exclusief:
* overige maaltijden en dranken
* lokale toeristenbelasting (ca. € 1,50 per persoon per nacht ter plaatse in de hotels te betalen)
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook