Fietsvakantie door de Provence

8 dagen
niveau 2.5 van 3
eigen vervoer
vanaf € 1.330,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
31-10-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

routes over de Via Rhôna en Via Venaissia
met o.a. Orange, Avignon en L'Isle-sur-la-Sorgue
geniet van natuur, eten en de lavendelvelden!
route: tijdens deze fietsreis fietst u door flink heuvelachtig gebied over fietspaden, geasfalteerde wijngaardwegen en plattelandswegen. Er zal regelmatig geklommen moeten worden, maar onthoud, na elke klim volgt een afdaling. De afstanden variëren van 35 tot 58 kilometer per dag.
minimum aantal reizigers: 2
aankomst: elke dinsdag t/m zaterdag van 1 maart t/m 31 oktober

Ontdek het prachtige landschap van de Provence op de fiets met geweldige uitzichten, historische steden en lavendelvelden!
Deze fietsreis leidt u naar een van de kleurrijkste streken van Frankrijk: de Provence! U ontdekt de beste plekken in deze streek: de beroemde brug van Avignon, de historische steden Orange en Vaison-la-Romaine en het idyllische L'Isle-sur-la-Sorgue, ook wel het Venetië van de Provence genoemd. Het landschap wat u doorkruist wordt gekenmerkt door lavendelvelden, wijngaarden en de mooiste Franse dorpjes. Neem elke dag de tijd om te genieten van wat er op uw pad komt.

Dag 1
Heenreis
Vandaag begint uw fietsvakantie Frankrijk en checkt u in bij het starthotel in Orange. Het prachtige stadje, dat rijk is aan cultuur en historie, is de moeite waard voor een bezoek. U vindt er nog hele mooie Romeinse monumenten waarvan het Romeinse theater de belangrijkste is. Dit gebouw dateert uit de 1e eeuw na Christus en is één van de best bewaarde gebouwen uit de oudheid. Vergeet ook de Arc de Triomphe niet over te slaan tijdens een wandeling door de gezellige straatjes met tal van leuke winkels en cafés. 

Dag 2
Orange - Avignon (ca. 41 km/5 uur)
Na het ontbijt stapt u op de fiets en laat u het historische Orange achter u. De route voert over de Via Rhôna en al snel komt u in het hart van de wijngaarden van Chateauneuf-du-Pape. Stop bij een van de wijnmakers of een café op de route voor een heerlijk glas wijn. U vervolgt uw weg langs de rivier de Rhône tot aan Barthelasse, het grootste eiland in de Rhône, voordat u Avignon binnen fietst. Maak een wandeling door het schitterende historische centrum naar Palais des Papes. Het paleis ligt midden in het centrum en is gebouwd door de verschillende pausen die in Avignon hebben gewoond. In het maar liefst 15.000 m² grote paleis zit tegenwoordig een museum. Niet ver daar vandaan ligt de Pont Saint-Bénezet, beter bekend als le Pont d'Avignon uit het liedje 'Sur le Pont d'Avignon'.

Dag 3
Avignon - St.-Rémy-de-Provence (ca. 58 km/6 uur)
Over de Via Rhôna gaat het verder langs de oevers van de Rhône. Onderweg geniet u van mooie uitzichten op de rivier en de dorpjes op de route. Stap even af in Beaucaire en maak een wandeling naar het middeleeuwse kasteel op de top van de heuvel. Na een korte pauze laat u de Rhône achter u en gaat het verder richting het oosten. De landschappen zijn geweldig en aan het einde van de middag komt u aan in St.-Rémy-de-Provence.

Dag 4
St.-Remy-de-Provence - L'Isle-sur-la-Sorgue (ca. 36 km/5 uur)
De etappe van vandaag leidt u naar het Venetië van de Provence: L'Isle-sur-la-Sorgue. Het eerste deel van de route gaat door een vredig landschap waarbij het ene gehuchtje nog kleiner is dan het andere. Omdat het aantal kilometers vandaag wat minder is heeft u volop tijd om te genieten van L'Isle-sur-la-Sorgue. Wanneer u door de kronkelende straatjes slentert zult u al snel merken waarom het rivierendorpje zo gewaardeerd wordt door kunstenaars. De kanaaltjes, straatkunstwerken en kleine designwinkels maken L'Isle-sur-la-Sorgue een ideale plek om inspiratie op te doen.

Dag 5
L'Isle-sur-la-Sorgue - Carpentras (ca. 41 km/4 uur)
Over de Via Venaissia fietst u door een rustige omgeving waarbij de stilte alleen wordt verstoord door de krekels. Met een pittige klim fietst u naar het op een heuvel gelegen Venasque. Het dorp nodigt uit om lekker een uurtje rond te wandelen. Het heeft mooie herenhuizen, straatjes en prachtige pleintjes met fonteinen. Bovendien kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de omringende omgeving. Bij goed weer kunt u de Mont Ventoux zien liggen. Na het verkennen van dit schitterende dorpje daalt u af naar Carpentras waar u zult overnachten.

Dag 6
Carpentras - Vaison-la-Romaine (ca. 39 km/4,5 uur)
Door de wijngaarden van de Provence fietst u door de dorpen Beaumes-de-Venise, Le Barroux en Maulacène naar Vaison-la-Romaine. Het is een leuk dorp met een rijke Romeinse geschiedenis. Zo zijn er in de stad twee Romeinse wijken opgegraven, genaamd Puymin en La Vilasse, die tegen betaling te bezoeken zijn. Behalve de Romeinse opgravingen is ook het oude gedeelte van het dorp de moeite waard. Het ligt hoger op de berg en wordt door een oude Romeinse brug over de rivier Ouvèze, verbonden met het nieuwere gedeelde. 

Dag 7
Vaison-la-Romaine - Orange (ca. 39 km/4,5 uur)
U verlaat Vaison-la-Romaine en doorkruist de wijngaarden van Rasteau. De etappe is vrij licht omdat u naar de vlakte afdaalt en langs de rivier de l'Aigue fietst tot aan Orange. Neem de tijd om de plekken te bezoeken waar u voor de eerste fietsdag nog geen tijd voor heeft gehad.

Dag 8
Terugreis
Na het ontbijt komt er een einde aan een fantastische fietsweek in de Provence en reist u op eigen gelegenheid weer naar huis. Hopelijk kunt u terugkijken op een mooie fietsreis in FrankrijkAu Revoir!

Fietsvakantie door de Provence

Tijdens deze reis verblijft u in 3-sterrenhotels inclusief ontbijt. Het is mogelijk om tegen een toeslag diners bij te boeken. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Orange. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlenginsnachten **
dag 1 Orange Hôtel Le Glacier 2-persoonskamer € 94,-
toeslag 1-persoonskamer op aanvraag
dag 2 Avignon Hotel Le Magnan  
dag 3 Saint-Remy-de-Provence Le Mas St. Joseph -
dag 4 L'Isle-sur-la-Sorgue/Lagnes Le Mas de Grès -
dag 5 Carpentras Le Comtadin -
dag 6 Vaison-la-Romaine Le Beffroi -
dag 7 Orange Hôtel Le Glacier 2-persoonskamer € 94,-
toeslag 1-persoonskamer op aanvraag
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht inclusief ontbijt


jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 | okt 2024 |
inclusief:
* 7 nachten verblijf in een 2-persoonskamer
* 7x ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* welkomstgesprek op de aankomstdag
* Engelstalige routebeschrijving met kaarten
* toeristenbelasting
* GPS data (op aanvraag)

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 585,-
* toeslag halfpension € 375,-
* huur toerfiets met 24 versnellingen € 205,-
* huur e-bike € 330,-

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking) 
inclusief:
* 7 nachten verblijf in een 2-persoonskamer
* 7x ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* welkomstgesprek op de aankomstdag
* Engelstalige routebeschrijving met kaarten
* toeristenbelasting
* GPS data (op aanvraag)

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 585,-
* toeslag halfpension € 375,-
* huur toerfiets met 24 versnellingen € 205,-
* huur e-bike € 330,-

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking) 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook