Fietsvakantie de Grote rivieren tour

8 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf
€ 660 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 23-09-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in 3- en 4-sterrenhotels met ontbijt
inclusief bagagevervoer van hotel naar hotel
met fietsroutes naar o.a. Gouda, Scheveningen en Rotterdam

route: vlak. Per fietsdag wordt ca. 31-64 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 2
aankomst: dagelijks van 1 mei t/m 23 september

Langs de grote rivieren en door typisch Nederlands landschap
Langs de meest bevaren rivieren en waterwegen van Europa, omgeven door windmolens, koeien en natuur, fietst u door het typisch Nederlandse landschap met verstilde groene dijkjes, eeuwenoude boerderijen, molens, rivieren, meren en plassen. De route voert langs Noordzeeduinen, de havens van Rotterdam, oud- Hollandse vissersdorpen zoals Maassluis en Vlaardingen. Vervolgens door Schiedam met zijn molens en jeneverstokerijen. En in de badplaatsen Scheveningen, Kijkduin en Hoek van Holland is het strand bijna direct naast het fietspad.

Een uitstapje hier biedt meer dan alleen een prachtig zandstrand, zon en zee. Er zijn immers ook nog de boulevards om te "slenteren” en te winkelen, alsmede vele cafeetjes en strandpaviljoens.

Dag 1
Per eigen vervoer naar Utrecht. U verblijft in het 4-sterren Hotel Mitland. Door de ligging in een stadspark en het duurzame karakter is het een van de groenste hotels van Utrecht. Het hotel ligt niet ver van het stadscentrum, dus het is zeker de moeite om de mooie binnenstad te gaan bekijken. 

Dag 2
Utrecht - Gouda (ca. 62 km/6 uur). Langs talrijke landhuizen, kastelen, bossen en parken bereikt u de kaasstad Gouda. Wist u dat aan het eind van de achttiende eeuw in Gouda de stroopwafels zijn uitgevonden? 
 

Dag 3
Gouda - Scheveningen  (ca. 64 km/6 uur). Door het open weidegebied fietst u richting Den Haag, de Koninklijke residentie en regeringszetel van Nederland. Den Haag biedt vele bezienswaardigheden, musea en natuurlijk het strand van Scheveningen, waar u heerlijk kunt uitwaaien. 

Dag 4
Scheveningen - Rotterdam (ca. 57 km/5 uur). Fietsend langs de Noordzeeduinen passeert u de badplaatsen Kijkduin en Hoek van Holland, het oude vissersdorp Maassluis, de molens en jeneverstokerijen in Schiedam en vervolgens bereikt u het vroegere vissersdorp Vlaardingen en Rotterdam.
 

Dag 5
Rotterdam - Papendrecht (ca. 31 km/3 uur). Rotterdam beschikt over een reusachtig aanbod aan musea, winkels, uitgaansgelegenheden en andere mogelijkheden tot vermaak. Via Kinderdijk fietst u naar Papendrecht, ten noorden van Dordrecht. Dordrecht is de stad waar 3 rivieren samen komen.

Dag 6
Papendrecht - Gorinchem (ca. 59 km/6 uur). Langs de rand van het Eiland van Dordrecht, dat grenst aan het Nationale Park De Biesbosch, een bijzonder zoetwatergebied, bereikt u Gorinchem. Voordat u in Gorinchem aan komt kunt u indien u wenst met de boot de Waal over om het beruchte en interessante slot Loevesteijn te bezoeken. Ook het vlakbij gelegen stadje Woudrichem is de moeite van het bezichtigen zeker waard.

Dag 7
Gorinchem - Utrecht (ca. 58 km/6 uur). In de steden Gorinchem en Woudrichem is de historie nog volop aanwezig. Dat blijkt wel uit de vestingwallen, stadspoorten,
arsenalen en andere monumenten. Aan het einde van uw fietstocht bereikt u weer de stad Utrecht, de op vier na grootste stad van Nederland, met haar bijzondere architectuur, talrijke musea, honderden jaren oude grachten en werven, aardige winkelstraten en leuke cafés en kroegen.

Fietsvakantie de Grote Rivieren Tour

Tijdens deze reis verblijft u in de onderstaande 3- en 4-sterrenhotels. De hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Het verblijf is naar keuze op basis van logies met ontbijt of halfpension.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aans ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 

Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 en 7 Utrecht

Hotel Mitland**** 

2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
dag 2 Gouda

Best Western hotel**** 

2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
dag 3 Scheveningen

Boulevard Hotel*** 

2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
dag 4  Rotterdam

Westcord SS Rotterdam****

2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
dag 5  Papendrecht

Apollo Hotel Papendrecht****

2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
dag 6 Gorinchem

Hotel Gorinchem

2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt


inclusief:
* 7 nachten verblijf in hotels in een 2-persoonskamer o.b.v. logies/ontbijt
* gedetailleerde routebeschrijving met kaarten en toeristische informatie
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* GPS-tracks (op aanvraag) 

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag halfpension € 228,-
* toeslag 1-persoonskamer € 210,-
* huur toerfiets met 21 versnellingen € 84,-
* huur e-bike € 175,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* heen- en terugreis
* parkeerplaats bij het hotel ca. € 8,50 per dag
* toeristenbelasting 
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook