Fietsvakantie Bodensee & Schaffhausen

7 dagen
niveau 1 van 3
trein óf
eigen vervoer
beoordeling: 8.3
vanaf € 629,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
19-10-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

gemakkelijk te verlengen met extra nachten
bagagevervoer inclusief
met Nederlandstalige routebeschrijving 

route: overwegend vlak, trajecten over (geasfalteerde) fietspaden afgewisseld met kleine rustige weggetjes. Per fietsdag wordt ca. 46-65 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks van 20 april t/m 19 oktober

Vanuit Bregenz langs de Bodensee & de watervallen bij Schaffhausen 
De Bodensee is zonder twijfel één van de meest bijzondere meren van West-Europa. Het is in grootte het derde meer van Europa en wordt gevoed door de rivier de Rijn die er doorheen stroomt. Het grootste gedeelte van het meer, tussen Konstanz en Bregenz, wordt de Obersee genoemd. De totale lengte van de oever bedraagt 263 kilometer en een groot deel daarvan legt u op de fiets af. De reis begint in Bregenz, gelegen aan de rand van het Bregenzerwald. Hoogtepunten van deze fietsreis zijn het stadje Stein am Rhein met de bekende waterval bij Schaffhausen (inclusief 2 overnachtingen bij Singen), het eiland Reichenau met het beroemde klooster, de stad Konstanz met de middeleeuwse Altstadt, het schitterende bloemeneiland Mainau, Friedrichshafen met het Zeppelin Museum en Lindau, de stad op een eiland. Tijdens deze fietsreis bezoekt u de drie landen rond de Bodensee: u start in Oostenrijk, vervolgens fietst u door Zwitserland, maar het grootste deel van de route voert u door Duitsland. Het is ook mogelijk om deze reis inclusief treinreis te boeken.

 title=

Dag 1
Heenreis
Het startpunt van deze Bodensee-fietsreis is Bregenz*, waar u op eigen gelegenheid naartoe reist (afstand Utrecht-Bregenz ca. 800 km). Reizigers kunnen de auto parkeren aan de rand van het centrum van Bregenz bij het Stadion van Bregenz (Parkplatz West). De parkeerkosten bedragen ca. € 10,- per dag. Doordat Bregenz niet al te groot is ligt alles op loopafstand. In het historische centrum vindt u veel middeleeuwse vakwerkhuizen en ook de stadsmuur staat nog overeind.

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u vandaag vanaf elk station in Nederland of België naar Bregenz. Vanuit het station van Bregenz reist u op eigen gelegenheid naar uw hotel (niet inbegrepen). Omdat Bregenz niet al te groot is, ligt alles op loopafstand.

Noot: wanneer u reist in de periode van 17 juli t/m 18 augustus is het mogelijk dat u in Wolfurt, Hard, Dornbirn of Lusenau overnacht i.v.m. de Bregenzer Festspiele in Bregenz.

Dag 2
Bregenz - Güttingen/Romanshorn (ca. 46 of 56 km/4 of 5 uur)
Vanuit Bregenz fietst u langs de Zwitserse oever door het natuurreservaat Altenrhein-Mündung. Het natuurgebied met veel riet en diverse andere planten is de moeite waard om even van de fiets af te stappen. Ook vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Via Rheineck en Rorschach fietst u naar Güttinhgen of Romanshorn voor de overnachting.

Dag 3
Güttingen/Romanshorn - Stein am Rhein/Gailingen (ca. 40 of 59 km/5 of 6 uur)
Langs het meer via Kreuzlingen en Gottlieben naar Stein am Rhein, waar de Rijn de Bodensee verlaat. Het stadje is rijk aan versierde gevels die getuigen van een meesterlijke vakwerkkunst, smeedijzeren uithangborden, fleurige bloembakken en terrassen aan de rivier en staat niet voor niets bekend als een van de mooiste stadjes van Zwitserland. Wandel door de charmante straatjes of bezoek de Abdij van St. Georgen, één van de best bewaarde middeleeuwse benedictijner kloostercomplexen, het Lindwurm museum of kasteel Hohenklingen uit 1225 dat de woelige geschiedenis van Stein am Rhein doet herleven. U overnacht in Stein am Rhein of Gailingen.

Dag 4
Stein am Rhein/Gailingen - Schaffhausen - Stein am Rhein/Gailingen (ca. 32 of 50 km/3 of 5 uur)
Dagtocht naar de prachtige watervallen van Schaffhausen, de grootste waterval van Europa. Bewonder een grandioos schouwspel. Over een breedte van 150 m stort per seconde tot wel 700.000 liter water met luid geraas over een klif van 23 m hoog. Ervaar de kracht van het water en maak een boottocht langs de watervallen (inbegrepen). U overnacht weer in Stein am Rhein/Gailingen.

Dag 5
Stein am Rhein/Gailingen - Überlingen/Uhldingen (ca. 55 of 65 km/5 of 6 uur per fiets en ca. 3 km/15 minuten per boot)
Eerst naar Radolfszell, dan langs het eiland Reichenau met het prachtige klooster en vervolgens via Allensbach en Wollmatingen naar het bloemeneiland Mainau, misschien wel de meest bekende attractie aan de Bodensee (entree niet inbegrepen, kosten ca. 27 euro p.p.). Hier treft u een weelderige bloemenpracht, een barok kasteel en een van de grootste tropische vlinderkassen van Duitsland. Vervolgens per veerboot (inclusief) van Wallhausen naar Überlingen. Overnachting in Überlingen/Uhldingen. 
 

Dag 6
Überlingen/Uhldingen - Bregenz (ca. 63 km/6 uur)
Fietstocht naar de Wahlfahrtskirche Birnau en naar het historische dorp (waarheidsgetrouw nagebouwd dorp uit de Steentijd). Dan over de Duitse oever via Meersburg naar Friedrichshafen met het Zeppelin Museum. Vanuit Friedrichshafen naar het romantische stadje Lindau. In Lindau ervaart u het echte vakantiegevoel aan de Bodensee. De ligging is uniek: een historisch eiland met een onmiskenbare charme, omgeven door een glashelder meer met bergen op de achtergrond. De oude binnenstad van Lindau ligt op een bijna 70 ha groot eiland in de Bodensee. Door de eeuwenoude gebouwen, drukke pleinen en schilderachtige steegjes ademt de stad de typische Bodenseeflair. Langs de oeverpromenade, die beschouwd wordt als de mooiste aan de Bodensee, kunt u vanaf een van de vele terrasjes genieten van het reilen en zeilen in de haven. Via het natuurreservaat Argenmündung en het romantische kasteel Montfort (Langenargen) en Wasserburg fietst u verder. Langs Lochau terug naar Oostenrijk en Festspielstad Bregenz. 

Dag 7
Terugreis
Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie langs de Bodensee. Terugreis per eigen vervoer.

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u vandaag vanaf Bregenz naar elk station in Nederland of België.

Fietsvakantie Bodensee & Schaffhausen ***

Tijdens deze reis verblijft u in goede 3-sterrenhotels inclusief ontbijt. Het is mogelijk om tegen een toeslag diners bij te boeken (3 x 3-gangen keuzediner, niet in Bregenz en Überlingen). Tijdens de Festspielzeit (17 juli t/m 18 augustus) is de overnachting in één van de voorstadjes van Bregenz: Dornbirn, Hard of Wolfurth met een upgrade naar een 4-sterrenhotel. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Bregenz. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Bregenz Hotel Weisses Kreuz 2-persoonskamer (17 juli t/m 18 augustus) € 115,-
2-persoonskamer (overige periodes) € 76,-
toeslag 1-persoonskamer € 31,-
dag 2 Güttingen/Romanshorn Hotel Seemöwe Güttingen -
dag 3 en 4 Stein am Rhein/Gailingen Hotel Rheinfels -
dag 5 Uberlingen/Uhldingen Hotel Zum Römer -
dag 6 Bregenz Hotel Weisses Kreuz 2-persoonskamer (17 juli t/m 18 augustus) € 115,-
2-persoonskamer (overige periodes) € 76,-
toeslag 1-persoonskamer € 31,-
** de genoemde prijzen zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt


jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 | okt 2024 |
inclusief:
* 6 overnachtingen in 3-sterrenhotels inclusief ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandstalige routebeschrijving
* Wallhausen-Überlingen per boot
* gebruik dubbele fietstas

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinretour elk Nederlands of Belgisch station - Bregenz vv. incl. zitplaatsreservering € 315,-
* toeslag halfpension € 99,- (3 x 3-gangendiner)
* toeslag 1-persoonskamer € 245,-
* huur toerfiets met 7 of 21 versnellingen € 90,- 
* huur e-bike € 190,-

exclusief:
* parkeerplaats in Bregenz
* overige maaltijden en dranken 
* lokale toeristenbelasting ca. € 3,- per persoon per nacht (ter plaatse voldoen)
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
8

Mooie fietsvakantie geweest rondom de Bodensee . Makkelijk te fietsen in 5 dagen, goede bewegwijzering.

anoniem, reisperiode juni 2024
8

Mooie reis, we hebben ons goed vermaakt. Twee terugkoppelingen ter verbetering: Bij het hotel Weisen Kreuz in Bregenz staan je dure fietsen op een openbaar (binnen)plein. Slaapt net iets minder lekker.... Hotel Löwen in Rielasingen heeft een oud en een nieuw gebouw. Aandachtspunten voor het oude gebouw: -Kamers liggen aan een zeer drukke centrumweg, zelfs met gesloten ramen is dat erg lawaaierig (en benauwd). -Bagagepunt is een openstaande garage (zonder toezicht) midden in het centrum. -Het hotel heeft 1 centraal trappenhuis, en is niet voorzien van nooduitgangen. Daar is een brandmeldinstallatie op zijn plaats, zodat je in geval van brand tijdig wordt gealarmeerd. Die is er echter niet, en dat is potentieel levensgevaarlijk. Beste medewerkers van Aktiva: breng alstublieft geen gasten meer onder op een dergelijke lokatie. Het naastliggende nieuwe gebouw leek prima op orde en lijkt dus een goed alternatief.

Robert, reisperiode juli 2023
7

Wij hebben uiteindelijk wel een aangename fietsvakantie gehad langs de Bodensee. Het hotel in Bregenz is echter middenin de stad gelegen en er is geen parkeergelegenheid bij het hotel waardoor we extra moesten bijbetalen om de auto in een parkeergarage(op 10 min wandelen) moesten parkeren met 117 € extra kosten. De kwaliteit van de hotels voldeed zeker. Alles bij mekaar is onze fietsvakantie wel meegevallen omdat we toch wel wat fietservaring hadden. Misschien toch interessant om zowel bij Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland de bevoegde fietsorganisatie's te tippen dat er een heel eenvoudig systeem bestaat van fietsknooppunten waardoor fietsen echt nog een grotere lust kan zijn. Het was niet altijd eenvoudig om de routes zelf terug te vinden en je moest regelmatig onderweg de tekst gaan nalezen om de juiste route te kunnen volgen, wat echt wel storend kon zijn. Op sommige routes was het ook heel druk. We misten echt wel het fietsknooppunten-systeem zoals dit in België en Nederland gekend is, heel goed werkt en waardoor je heel vlot kan fietsen omdat je een heel beknopt en handig routeplan kan opstellen, waardoor je niet steeds opnieuw moet gaan nalezen naar waar je weer moest.... Bleek ook dat de locatie van het hotel niet altijd overeen kwam met de routebeschrijving die we hadden meegekregen van Aktiva.

anoniem, reisperiode juni 2023
9

Dit is onze 2e fietsreis, ook weer via Aktiva tours geboekt. Een prachtige fietstocht vaak langs de Bodensee of uitzicht op de Bodensee. Prima hotels en goed geregeld bagagetransport. Het routeboekje sloot niet aan op onze 5 daagse reis maar was wel voorzien van veel wetenswaardigheden en tips. We hebben geboft met droog, zonnig en warm weer. Parkeren in Bregenz met de app ging prima. Leuk dat de kabelbaan in Bregenz en de boottocht bij Schaffhausen inbegrepen waren. Voor het eiland Mainau moet een flinke toegang betaald worden waar wij van te voren niet van op de hoogte waren. Dit was een enorme tegenvaller! Al met al een hele leuke en mooie fietsreis die zeker de moeite waard is en we kunnen aanbevelen.

anoniem, reisperiode juni 2023
9

Heerlijke fietsvakantie gehad. Goed geregeld door Aktivatours. Veel mooie plekjes onderweg gezien met natuurlijk als hoogtepunt de watervallen bij Schaffhausen met het boottochtje van 15 min. Was wel lastig om daar te komen vanwege omleidingen op de route. Hopelijk is dat snel voorbij voor de volgende vakantiegangers. Mainau is mooi, Lindau geeft het gevoel alsof je in een Zuid-Europese badplaats bent, dat was genieten. Onderweg veel gelegenheid om even af te koelen in het meer. Tip, kijk vooraf of alle pagina’s in het boekje zitten. Wij misten er namelijk twee die wel belangrijk waren. Kwamen we een beetje laat achter. Hotels waren goed, de een beter dan de ander. Hotel Löwen lag een eind uit de route maar daardoor wel lekker gegeten in Singen. Transport van de koffers ging heel goed. Parkeren geen probleem op openbare parkeerplaats. Avond voor vertrek naar huis kon de auto in de garage tegenover hotel Weisses Kreuz in Bregenz worden geparkeerd voor € 20. Ideaal als je vroeg wilt vertrekken. En… niet onbelangrijk, de gehuurde fietsen waren super en behulpzaam personeel bij Donau Touristik! Kortom, deze fietsvakantie mag je niet missen.

Rosalien De Graaf, reisperiode juni 2023
9

Een hele mooie fietsroute. We hadden geluk dat het weer meewerkte want dat is is wel heel prettig. Leuke en goede hotels en genoeg mogelijkheden om lekker buiten de deur te eten. De laatste etappe met 75 km was wel erg lang. Alleen het lang-parkeren in Bregenz is een crime. Bij de gondel was het erg duur en bij Stadion West werkte de aanbevolen app niet. Uiteindelijk met een andere app wel maar we hadden de hele week een beetje een onbehaaglijk gevoel of het allemaal wel goed zou gaan met onze auto op deze grote onbewaakte parkeerplaats buiten de stad. Gelukkig is het goed gegaan.

Eric Schilp, reisperiode september 2022
8

Mooie reis, mooie omgeving; hotels soms te ver van elkaar af. Transport koffers goed geregeld.

anoniem, reisperiode juli 2022
8

M.b.t. de treinreis: aan te bevelen. Op de terugreis hadden we echter maar 1 overstap in Dusseldorf, dat was een lange zit. Mogen er 2 zijn zoals op de heenreis. Vooral de IC trein was prettig om mee te reizen, schone toiletten. Miste achteraf enige uitleg over de reservering in de Duitse treinen ( mbt treinstel en gereserveerde plaatsen). Aankomst 1e dag in hotel na 5 uur waar geen diner mogelijk was. Met een voucher keus uit andere hotels. Echter hier moest je voor reserveren. Jammer dat dit niet door Aktiva gedaan was. Diverse hotels hadden geen lift, is zwaar tillen met koffers. Ook jammer dat het incheckhotel vaak een andere was dan waar je sliep of kon eten. Als half pension gast kregen we slechts in 1 hotel de 'gewone' kaart. Zij hadden een bijbetalingsregeling. In andere hotels beperkte keuze van een A-4 tje.

anoniem, reisperiode juni 2022
Tijdens de fietsreis rond de Bodensee hebben we zoveel mooie plaatsen ontdekt in Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk. Hoogtepunten waren Konstanz, eiland Mainau en de watervallen in Schaffhausen. Maar ook Meersburg, Lindau, Friedrichshafen, Bregenz... Een extra dag op een ligweide aan een Strandbad is zeker ook een aanrader. Dagje fietsen in de regen hebben we ook gehad, maar aankomen in klassehotel in Urlingen maakte veel goed.
M Bondroit
inclusief:
* 6 overnachtingen in 3-sterrenhotels inclusief ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandstalige routebeschrijving
* Wallhausen-Überlingen per boot
* gebruik dubbele fietstas

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinretour elk Nederlands of Belgisch station - Bregenz vv. incl. zitplaatsreservering € 315,-
* toeslag halfpension € 99,- (3 x 3-gangendiner)
* toeslag 1-persoonskamer € 245,-
* huur toerfiets met 7 of 21 versnellingen € 90,- 
* huur e-bike € 190,-

exclusief:
* parkeerplaats in Bregenz
* overige maaltijden en dranken 
* lokale toeristenbelasting ca. € 3,- per persoon per nacht (ter plaatse voldoen)
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook