Fietsvakantie Altmühltal van Rothenburg naar Regensburg

8 dagen
niveau 1
eigen vervoer óf
trein
vanaf € 556,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 09-10-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

gemakkelijk te verlengen in Rothenburg of Regensburg!
diverse entree's inbegrepen
bagagevervoer van hotel naar hotel

route: de eerste etappe is glooiend tot licht heuvelachtig, op de overige trajecten is de route vlak. Per fietsdag wordt ca. 38-61 km afgelegd, grotendeels over geasfalteerde fietspaden langs de rivier.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks van 29 april t/m 9 oktober

Historische fietsroute door het dal van de Altmühl
Deze fietsreis door het dal van de rivier de Altmühl volgt Duitslands eerste officiële lange-afstandsfietsroute van het middeleeuwse Rothenburg tot Regensburg, waar de Altmühl inmiddels is samengevloeid met de Donau. De route volgt het rivierdal dat diep in de Frankische Alb is gesneden. U fietst over vlakke weggetjes dicht bij de loop van de rivier.

Onderweg heeft u de mogelijkheid diverse burchten en kastelen te bezichtigen die in de kleurrijke bouwstijlen van barok en rococo zijn uitgevoerd. De rustige omgeving van groene natuur wordt afgewisseld met oude stadjes die dateren uit de middeleeuwen, en ruïnes van oude Romeinse nederzettingen.

Reist u liever per trein naar uw bestemming? Het is ook mogelijk om treintickets vanaf elk Nederlands of Belgisch station naar Rothenburg bij ons te boeken. Vanuit Regensburg reist u aan het einde van uw vakantie weer comfortabel terug naar het door u opgegeven station.

 title=

Dag 1
Heenreis
Rothenburg ob der Tauber, aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Rothenburg ca. 585 km). Reizigers kunnen de auto gratis parkeren bij het hotel. Mogelijkheid tot het bezichtigen van de middeleeuwse Altstadt.

Treinreis
Wanneer u de treinreis bij ons boekt dan reist u vandaag vanaf elk Nederlands of Belgisch station naar Rothenburg ob der Tauber. Vanaf het station van Rothenburg ob der Tauber reist u op eigen gelegenheid (niet inbegrepen, ter plaatse te betalen) naar het hotel.

Dag 2
Rothenburg-Ansbach (ca. 54 km/4 uur)
Eerst naar de bron van de Altmühl en over de Altmühltal-Radweg naar Colmberg met de Hohenzollern-burcht. Via Lehrberg naar Ansbach, waar het rococo-slot met 240 (!) kamers (entree inbegrepen, maandag gesloten) en de prachtige barokke tuin zeker een bezoek waard zijn.

Dag 3
Ansbach-Wettelsheim/Weißenburg (ca. 61 km/5 uur)
Langs de Altmühlsee en de meanderende rivier naar het middeleeuwse Gunzenhausen. Bij Karlsgraben wilde Karel de Grote 1200 jaar geleden al een kanaal tussen de Rijn en de Donau realiseren. Vervolgens door het steeds nauwere rivierdal naar Wettelsheim of Weißenburg.

Dag 4
Wettelsheim/Weißenburg-Eichstätt (ca. 50 km/4 uur)
Via het natuurpark Altmühltal fietst u via Pappenheim met een imposante burcht naar het middeleeuwse Dollnstein. Vervolgens via Solnhofen naar de voormalige bisschopsstad Eichstätt met zijn sprookjesachtige stadscentrum. Bezoek zeker de Residenzplatz en de Willibaldsburg. 

Dag 5
Eichstätt-Beilngries (ca. 44 km/3,5 uur)
Vandaag fietst u langs bizar gevormde grijze rotsen en ruïnes van een Romeinse nederzetting door het natuurpark Altmühltal. Over rustige fietspaden via Kipfenberg naar Beilngries, met de Frauenkirche en een middeleeuwse vesting.

Dag 6
Beilngries-Essing/Kelheim (ca. 42 of 51 km/ca. 3,5 of 4 uur)
Verder door het Altmühltal naar Riedenburg met het Kristallmuseum (entree inbegrepen). Daarna via de houten brug in Essing naar Kelheim waar de Altmühl in de Donau uitmondt.

Dag 7
Essing/Kelheim-Regensburg (ca. 38 of 47 km/3,5 of 5 uur uur)
Vanmorgen kunt u eventueel een mooie boottocht maken naar het klooster van Weltenburg (niet inbegrepen). Daarna stapt u weer op de fiets voor de afsluitende route via Saal en Bad Abbach naar de mooie stad Regensburg met de beroemde Dom. Regensburg is een havenstad met vele scheepswerven. De binnenstad werd niet verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog en is daarmee een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Duitsland, waarmee het op de werelderfgoederenlijst van UNESCO staat. Wandel de prachtige stad binnen via de Steinerne Brücke uit de 12e eeuw. Aan het einde van de brug staat een klokkentoren, met aan iedere kant een pakhuis. Ook erg leuk om te bezoeken is St. Emmeram, een eeuwenoude kasteel gebouwd in 739. 

Dag 8
Terugreis
Regensburg, transfer per bus vanaf uw hotel (iedere zaterdag en in juni, juli en augustus ook op vrijdag en zondag) of per trein (overige dagen, reisduur ca. 3 uur, 2-3 x overstappen) naar de geparkeerde auto in Rothenburg met aansluitend terugreis. Transport terug van uw eigen fiets naar Rothenburg is dagelijks mogelijk. De kosten bedragen € 26,- per fiets, bij boeking doorgeven en betalen. 

Treinreis
Indien u de treinreis via Aktiva Tours reserveert reist u vandaag vanaf Regensburg terug naar het door u opgegeven station in Nederland of België.

Fietsvakantie Altmühltal van Rothenburg naar Regensburg

Tijdens deze reis verblijft u in goede 3- en 4-sterrenhotels inclusief ontbijt. Naar keuze kunt u ook het diner bijboeken. 

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Rothenburg 2-persoonskamer € 58,-
toeslag 1-persoonskamer € 22,-
dag 2 Ansbach  
dag 3 Wettelsheim  
dag 4  Eichstätt  
dag 5 Belngries  
dag 6 Kelheim  
dag 7 Regensburg * 2-persoonskamer € 58,-
toeslag 1-persoonskamer € 22,-
* inclusief Donaucruise (45 min.) bij extra overnachting in Regensburg
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht inclusief ontbijt


mei 2022 | jun 2022 | jul 2022 | aug 2022 | sep 2022 | okt 2022 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 7 overnachtingen in 3- en 4-sterrenhotels in een 2- persoonskamer
* 7 x ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
* entree Residenz Ansbach (op maandag gesloten)
* entree Kristallmuseum Riedenburg 
* transfer Regensburg-Rothenburg per bus op elke zaterdag, in juni, juli en augustus ook op vrijdag en zondag
* transfer Regensburg-Rothenburg per trein (overige dagen)
* gebruik dubbele fietstas (ook bij eigen fietsen)
* gratis parkeerplaats

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag halfpension (3-gangen keuzemenu) € 140,-
* toeslag 1-persoonskamer € 138,-
* huur toerfiets met 7 of 21 versnellingen € 80,-
* huur e-bike met fietstas (inclusief pech onderweg service)  € 160,-
* transport eigen fiets naar Rothenburg € 26,- (dagelijks mogelijk bij boeking reserveren en betalen)
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* overige maaltijden
* lokale toeristenbelasting ca. € 3,- per persoon per nacht
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Een heel mooie afwisselende route over goede paden. Het laatste traject veel grindpaden. Hotels onderweg erg goed, op ??n na (Braugasthof Trompete in Eichst?tt: lawaai?ge kamers en erg slechte fietsenkelder, echter wel een goed restaurant). Een pluim voor het personeel van Aktiva Tours, zij hebben de terugreis van Regensburg naar Rothenburg met de trein i.p.v. met de bus, heel goed opgelost. Ook het personeel van de plaatselijke touroperator Donau Touristik heeft het probleem met een niet geboekt hotel goed opgepakt en heeft daarnaast gezorgd dat onze fietsen en bagage weer heelhuids en tijdig in Rothenburg zijn afgeleverd. Volgende vakantie overwegen we zeker weer bij Alktiva Tours te boeken.
De Ruiter
Al met al een hele mooie fietstoer gehad. Het weer was dit jaar wat minder, maar tocht was heel mooi. Mooi landschap, fijne fietspaden, goede fietsafstanden en prima hotels. Halfpension ook een aanrader. Wel jammer dat de hotellijst en het boekje "Servus Rad" pas 10 dagen voor vertrek en dus nadat de boeking definitief is verstuurd worden. Wij hadden na afloop een extra nacht in Regensburg geboekt en nadrukkelijk gevraagd om een hotel in het centrum. Telefonisch werd gezegd dat alle hotels in het centrum liggen. Pas bij ontvangst van de reisbescheiden zagen we dat ons hotel 1,2 km buiten het centrum lag. Ook hadden wij gekozen voor de busreis terug van Regensburg naar rothenburg (tegen extra betaling). Na ontvangst van de reisbescheiden zagen we dat de bus er 2 uur langer over doet dan de trein. Het zou handiger zijn dat hierover vooraf wat meer duidelijkheid gegeven wordt, zodat je hiermee rekening kunt houden bij de boeking. Dit zijn mogelijke verbeterpunten. Al met al een hele mooie reis gehad.
Fam. van Beek
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook