Fietsvakantie Alpe Adria Radweg - Deel 2

8 dagen
niveau 2 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8
vanaf € 899,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
28-09-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

met o.a. Villach, Udine, Grado en Triëst
verblijf in sfeervolle 3-sterrenhotels
inclusief bagagevervoer van hotel naar hotel

route: overwegend vlak met soms lichte stijgingen. Per fietsdag wordt ca. 37-65 km afgelegd. De route voert vaak over geasfalteerde fietspaden.
minimum aantal reizigers: 2
aankomst: vrijdag en zaterdag van 3 mei t/m 30 september. Dagelijkse aankomst is op aanvraag mogelijk indien u boekt met minimaal 4 personen. 

Op de pedalen van Villach naar Triëst
De Alpe Adria Radweg is een fietsroute die door de Alpen van het Salzburgerland en Karinthië in Oostenrijk naar de Middellandse zee bij Triëst loopt. U fietst afwisselend over fietspaden, ex-spoorlijnen en landweggetjes. Onderweg komt u door sfeervolle stadjes en dorpen, zoals bijvoorbeeld Villach met een mooie Altstadt en heerlijke terrassen op de Hauptplatz, de grensstad Tarvisio, de regiohoofdstad Udine en de badplaats Grado. De finish is de Adriatische zee op de grens met Slovenië.

 title=

Dag 1
Heenreis
U reist op eigen gelegenheid naar Villach (afstand Utrecht-Villach ca. 1100 km). U kunt uw auto tegen betaling parkeren bij het hotel. Villach is gelegen aan de rivier de Drau en staat bekend om zijn oude centrum met Italiaanse flair. Er staan prachtige Renaissance-huizen en eeuwenoude handelshuizen. Een uitstekende plek om deze fietsreis te beginnen is op de Hauptplatz.
 

Dag 2
Villach - Tarvisio/Camporosso (ca. 37 of 40 km/4 uur)
Op de pedalen! U laat Villach achter u en volgt de rivier Gail over een licht stijgende route door de Julische Alpen richting het drielandenpunt Oostenrijk-Italië-Slovenië. Via een oude voormalige spoorlijn, nu geasfalteerd, bereikt u de Italiaanse grensstad Tarvisio in de bergen.

Dag 3
Tarvisio/Camporosso - Moggio Udinese/Venzone (ca. 50 of 60 km/4 of 5 uur)
De fietstocht van vandaag voert grotendeels over een oud spoortraject, dus over een vrij vlak geasfalteerd fietspad door de bergen! Onderweg komt u langs oude voormalige stationnetjes die nu de functie hebben van café, restaurant of bed & breakfast. Via de mooie dorpjes Malborghetto en Pontebba en het spookgehucht Portis bereikt u de eindbestemming van vandaag, Moggio Udinese of Venzone.

Dag 4
Moggio Udinese/Venzone - Udine (ca. 50 of 60 km/4 of 5 uur)
Vandaag fietst u langs de brede bedding van de Tagliamento, dan langs de Monte San Simeone (1504 m) en daarna door Osoppo. Hier verlaat u de Alpen en rijdt u door appel- en wijngaarden en zonnebloemvelden naar Udine. In het oude stadscentrum vindt u paleizen uit de 16e eeuw. De gezellige terrasjes op de prachtige Piazza San Giacomo nodigen uit voor een heerlijk kopje koffie of glas wijn.

Dag 5
Udine - Grado (ca. 55 of 60 km/5 uur)
U verlaat Udine en fietst naar Palmanova, een oud stervormig ommuurd vestingstadje. Na een kort bezoek vervolgt u de weg en bereikt u Aquileia, ooit een belangrijke Romeinse stad, waaraan de Via Sacra herinnert. Zeer indrukwekkend is de mozaïekvloer uit de 4e eeuw in de Santa Maria-basiliek. Vervolgens fietst u over een 5 kilometer lange weg door de Adriatische zee naar de mooie badplaats Grado, ooit gesticht door de Romeinen als haven voor Aquileia. 

Dag 6
Vrije dag
De fiets kunt u vandaag even laten staan. Brengt u de dag door aan het strand of gaat u de omgeving verkennen? Wanneer u toch liever wat meer van de omgeving wilt zien raden we aan om het prachtige Aquileia te bezoeken, waar u gisteren doorheen gefietst bent. Tegenwoordig wordt Aquileia gezien als een van de best uitgegraven steden. Met haar oude stadsmuren, straten en kademuren is het stadje opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Dag 7
Grado - Triëst (ca. 65 km/5,5 uur) 
Vandaag volgt u een prachtige route langs de kust, met adembenemende vergezichten, naar de oude havenstad Triëst. Deze stad wordt ook wel 'Wenen aan het water' genoemd. Triëst heeft namelijk een rijke Habsburgse geschiedenis waardoor het lijkt alsof u in Wenen loopt. De meest bijzondere bezienswaardigheid is het Castello di Miramare. Het witte sprookjeskasteel is gelegen op het puntje van een uitstekende rots in zee. Vanuit het kasteel heeft u een schitterend uitzicht op de Golf van Triëst. De kasteeltuinen zijn overigens ook de moeite waard. Strijk neer op een van de terrasjes op het Piazza Unità d'Italia om te proosten op het einde van een heerlijke fietsweek!

Dag 8
Terugreis
Na het ontbijt reist u op eigen gelegenheid terug naar huis. Indien u de auto in Villach heeft geparkeerd kunt u de transfer per bus (alleen mogelijk op vrijdag, zaterdag en zondag, niet inbegrepen) bij boeking reserveren.

Fietsvakantie Alpe Adria Radweg - Deel 2

Tijdens deze reis verblijft u in prima 3-sterren familiehotels inclusief ontbijt. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s)
dag 1 Villach Hotel Kramer
dag 2 Tarvisio/Camporosso Hotel Trieste
dag 3 Moggio Udinese/Venzone Hotel Carnia
dag 4  Udine Hotel Cristallo
dag 5 en 6 Grado Hotel Villa Rosa of Hotel Ai Pini Grado
dag 7 Triëst Hotel Milano of Best Western San Giusto 


mei 2024 | jun 2024 | jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 |
inclusief:
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer
* 7 x ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde Duitstalige fietskaarten en routebeschrijving
* GPS-data op aanvraag
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 260,-
* huur toerfiets € 119,-
* huur e-bike € 219,-
* transfer Triëst-Villach zonder fiets (alleen op vrijdag, zaterdag en zondag) € 115,-
* transfer Triëst-Villach incl. fiets (alleen vrijdag, zaterdag en zondag) € 140,-

exclusief:
* overige maaltijden
* parkeerkosten bij het hotel ca. € 12 per dag, op een openbare parkeerplaats ca. € 5 per dag
* toeristenbelasting
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking 
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking) 
8

Een prachtige fietstocht voor het grootste gedeelte over redelijk vlakke wegen. Rijden over het voormalige spoor met de vele (iets verlichte) tunnels én met de bergen rondom een ware beleving. Jammer dat het laatste stuk langs een veel te drukke weg loopt. Een anti climax en als het aan ons zou liggen zou ik zeggen stop eerder met de route in Grado of in Monfalcone bijvoorbeeld.

anoniem, reisperiode september 2022
De alpe-adria fietstocht voldeed volledig aan onze verachtingen. Documentatie, hotels, vervoer van de bagage, etc. prima geregeld. Suggestie: - actief aanbieden electronische versie van de route, die je kunt laden in Strava, of andere App op je i-phone. Wij zijn toch een aantal keren verkeerd gereden door het missen van een bordje. - bij de hotels een kleine hint meegeven zoals ligt in de buurt van het station, ligt in een buitenwijk richting Xyz. Tot volgend jaar, zijn van plan om van Bregenz langs de Rijn naar NL te fietsen.
Bosch Geert
Hotels goed tot zeer goed, beste hotel Diana in Grado, route on-italiaans zeer goed uitgezet op de borden. Route tm Carnia bijzonder goed uitgezet op de oude spoorrails. Daarna wordt het gauw minder door de grindwegen met stevige kuilen die ons pad kruisen (niet schelpenzand wegen maar met behoorlijke kiezels). Route beschrijving van Grado naar Trieste erg minimaal, Grado mag ook einde van de route zijn. Wil deze route, niet geheel ongevaarlijk, kunnen wedijveren met bijv die van de Salzkammergut dan moet er nog wel wat aan geslepen worden. Cijfer 7, wij zijn niet ontevreden wel met kanttekeningen. Groet Carin & Paul Janssen
PTM Janssen
inclusief:
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer
* 7 x ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde Duitstalige fietskaarten en routebeschrijving
* GPS-data op aanvraag
 
optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 260,-
* huur toerfiets € 119,-
* huur e-bike € 219,-
* transfer Triëst-Villach zonder fiets (alleen op vrijdag, zaterdag en zondag) € 115,-
* transfer Triëst-Villach incl. fiets (alleen vrijdag, zaterdag en zondag) € 140,-

exclusief:
* overige maaltijden
* parkeerkosten bij het hotel ca. € 12 per dag, op een openbare parkeerplaats ca. € 5 per dag
* toeristenbelasting
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking 
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking) 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook