Fietsvakantie Adige & het Gardameer van Nauders naar Verona

8 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8.5
vanaf € 599,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 05-10-2023.
Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

inclusief bagagevervoer van hotel naar hotel
met verblijf in goede 3- en 4-sterrenhotels
gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen

route: overwegend dalende trajecten over (geasfalteerde) fietspaden (Adige Radweg) afgewisseld met kleine rustige weggetjes. Per fietsdag wordt ca. 41-63 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: donderdag t/m maandag van 18 mei t/m 7 oktober

Benvenuto, Wilkommen!
In het noorden van Italië ligt de regio Süd-Tirol. Omdat het tot de Eerste Wereldoorlog tot Oostenrijk behoorde, wordt er Duits gesproken. Alle geografische aanduidingen hebben er daarom twee namen, één in het Italiaans en één in het Duits: Bressanone/Brixen, Bolzano/Bozen, Merano/Meran… maar ook de grootste rivier die er vanuit de hoge Alpen richting de Po-vlakte stroomt: De Adige oftewel de Etsch. De fietstocht van noord naar zuid langs de Adige wordt ook de Etsch Radweg genoemd (Radweg = fietspad). 

Van hoog in de Alpen…
De Etsch ontspringt hoog in de Alpen in Oostenrijk en is daar nog een jonge bergrivier. Verderop wordt de rivier breder en rustiger. U fietst er over betrekkelijk vlakke fietspaden direct langs de rivieroevers, met links en rechts van u steeds het hooggebergte als decor. Dit deel van de Alpen heet de Dolomieten en de hoge bergen met hun spitse toppen zijn weergaloos mooi. Opvallend zijn de vele fruitboomgaarden in het dal van de Adige. Dit gebied lijkt wel de fruittuin van Italië te zijn! Eén fruitsoort vraagt om een extra vermelding: de druif, de basis voor de vele lekkere regionale wijnen zoals de Lagrein en Vernatsch.

…naar het Lago di Garda
Ter hoogte van het Gardameer verandert het landschap plotsklaps van karakter en gaat het van bergachtig naar vlak. De dorpjes en stadjes waar u doorheen komt, krijgen ook een wat 'Italiaanser' karakter. De schilderachtige plaatsjes aan de oevers van het meer hebben een middeleeuwse aanblik en een Venetiaanse bouwstijl. De kleine haventjes waarlangs knusse restaurantjes en cafeetjes liggen, maken het extra aantrekkelijk daar te verblijven, zowel overdag als 's avonds.

Verona
U sluit de reis af in de historische stad Verona. De grootste bezienswaardigheid van die stad is het amphitheater uit de Romeinse tijd – maar liefst 1900 jaar oud! Elke zomer wordt er het operafestival georganiseerd en biedt het theater vrijwel elke iedere avond plaats aan 20.000 toeschouwers. De voorstellingen die opgevoerd worden, hebben klinkende namen zoals Romeo en Julia, Aïda en Carmen… Uw sportieve reis kan zo een mooie muzikale afsluiting krijgen!

 title=

Dag 1
Heenreis
Vandaag begint uw fietsvakantie in Italië! U reist op eigen gelegenheid naar Nauders, gelegen nabij de Reschensee en bijna op de grens van Oostenrijk en Italië. De auto kunt u kosteloos parkeren in de buurt van het starthotel. Nauders is een typisch Oostenrijks dorpje dat z'n oorspronkelijkheid heeft behouden. In het kleine centrum zijn voldoende cafés en restaurants te vinden. Bijzonder is de oude vesting aan de invalsweg. Het bouwwerk maakte deel uit van een verdedigingslinie die de toenmalige zuidelijke grens van Tirol moest verdedigen. Tegenwoordig worden er rondleidingen georganiseerd.

Dag 2
Nauders - Schlanders of Naturns (ca. 57 of 67 km/5 of 6 uur)
Vanuit Nauders in Oostenrijk fietst u naar de Italiaanse Reschensee, waar de kerktoren van het verdronken dorp Graun nog boven het water uitsteekt. Langs het meer fietst u verder naar klooster Marienkron en, steeds bergafwaarts, naar Schloss Dornsberg. Vanuit hier is het nog een klein stukje verder naar Schlanders of Naturs voor de overnachting.

Dag 3
Schlanders of Naturns - Bolzano (ca. 49 of 65 km/5 of 6 uur)
De etappe van vandaag is vlak tot licht heuvelachtig en voert langs de Adige naar Nalles. Verder via Adriano, waar de rivieren Adige en Isarco samenkomen, naar slot Sigmundskron. Een bezoek aan deze ruïne met uitzicht over de rivieren Etsch en Eisack is de moeite waard. Vanuit hier fietst u verder naar de hoofdstad van Alto Adige: Bolzano. De historische stadskern is een netwerk van pleinen en straatjes en kan het beste te voet worden ontdekt waarbij u de Obstmarkt met kleurrijke marktkraampjes voor bloemen, groenten en fruit zeker niet over mag slaan.

Dag 4
Bolzano - Trento (ca. 61 km/5,5 uur)
Verder langs de rivier waarbij u via Neumarkt-Auer en San Michele dell Adige de mooie binnenstad van Trento binnenfietst. Deze historische kunststad met haar schilderachtige aanzien biedt een aantal culturele bezienswaardigheden zoals de Dom, het kasteel en de Neptunusfontein.

Dag 5
Trento - Arco of Riva del Garda (ca. 53 km/5 uur)
Door schilderachtige wijngaarden fietst u naar Rovereto met een prachtig historische centrum. Na een kort bezoek stapt u weer op de pedalen en fietst u door het kleine stadje Mori naar San Giovanni. Daarna bergafwaarts naar Torbole en via de oevers van het Gardameer bereikt u Arco of Riva del Garda.

Dag 6
Arco - Cavaion Veronese (ca. 63 km/6 uur per fiets + 10 minuten per bus)
Transfer (ca. 3 km) per bus van het hotel in Arco naar San Giovanni. Vervolgens fietst u licht bergafwaarts over de Etsch-Radweg via San Rocco naar Belluno-Veronese en verder naar Cavaion Veronese.

Dag 7
Cavaion Veronese - Verona (ca. 41 km/3,5 uur). 
Via het Canale Cammuzoni, met uitzicht over de Adige, naar Bussolengo en vervolgens verder naar Verona. Verona is natuurlijk dé stad van Romeo & Julia, maar heeft zoveel meer te bieden dan enkel het romantische decor van het dramatische liefdesverhaal. Het feit dat de oude binnenstad in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat zegt al genoeg. Maak tijdens een rondwandeling zeker tijd om een bezoek te brengen aan de Arena van Verona en de Torre dei Lamberti om daarna op een van de vele pleinen neer te strijken en te proosten op een heerlijke fietsweek.

Tip: bezoek een operavoorstelling in de arena van Verona, het programma vindt u op www.arena.it. De kosten voor de voorstelling bedragen € 40,-. 

Dag 8
Terugreis
Na het ontbijt reist u per bus of trein terug naar Nauders (niet inbegrepen) en komt uw fietsvakantie in Italië ten einde. Of geniet u van een langer verblijf in Verona met een of meerdere extra nachten?

Transfer van Verona naar Nauders
Op vrijdag, zaterdag en zondag reist u per bus (€ 60,-) terug van Verona naar Nauders. De transfer van de eigen fiets is alleen mogelijk op dezelfde dagen dat de transfer per bus uitgevoerd wordt. Let op: in oktober rijdt de bus alleen op zaterdag). Als gevolg van werkzaamheden aan het spoor is in 2023 geen transfer terug per trein mogelijk. 

Fietsvakantie Adige & het Gardameer van Nauders naar Verona

Tijdens deze reis verblijft u in goede 3- en 4- sterrenhotels. Het ontbijt is inbegrepen en tegen een toeslag kunt u 4 x diner (in Nauders, Schlanders/Naturns, Trento en Arco/Riva) bijboeken. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Nauders, Arco/Riva en Verona. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Nauders * Gasthof Martha
* Gastehaus Amontanara
2-persoonskamer € 66,-
toeslag 1-persoonskamer € 18,-
dag 2 Schlanders/Naturns * Kleinkunsthotel Kreuzwirt, Naturns  
dag 3 Bolzano * Hotel Four Points by Sheraton  
dag 4  Trento * Hotel Everest
* Grand Hotel Trento
 
dag 5 Riva/Arco * Hotel Olivo
* Hotel Palace Citta
2-persoonskamer (van 18 mei t/m 30 september) € 69,-
2-persoonskamer (overige periodes) € 59,-
toeslag 1-persoonskamer € 22,-
dag 6 Cavaion Veronese    
dag 7 Verona * Hotel Fiera
* Hotel San Marco
2-persoonskamer (van 16 juni t/m 9 september) € 69,-
2-persoonskamer (overige periodes) € 59,-
toeslag 1-persoonskamer € 45,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht inclusief ontbijt


jun 2023 | jul 2023 | aug 2023 | sep 2023 | okt 2023 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer
* 7 x ontbijt
* onbewaakte parkeerplaats in de buurt van het hotel in Nauders
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandstalige routebeschrijving
* bustransfer van Riva/Arco naar San Giovanni incl. fiets
* dubbele fietstas (ook bij eigen fiets)
* GPS-tracks op aanvraag beschikbaar 

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag halfpension € 99 ,- (4x diner in Nauders, Schlanders/Naturns, Trento en Arco/Riva)
* toeslag 1-persoonskamer € 228,-
* ticket Arena Verona € 40,-
* huur toerfiets met 7 of 21 versnellingen € 90,-
* huur e-bike € 190,-
* transfer per bus van Verona naar Nauders € 60,- In mei en augustus elke vrijdag, zaterdag en zondag. In juni, juli en september elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. In oktober op zaterdag.
* vervoer eigen fiets van Verona naar Nauders € 42,- (alleen mogelijk in combinatie met de personentransfer per bus). 

** Als gevolg van werkzaamheden aan het spoor is er in 2023 geen transfer terug mogelijk per trein. 

exclusief:
* overige maaltijden
* lokale toeristenbelasting ca. € 1,- tot  € 3,- per persoon per nacht (ter plaatse in de hotels te voldoen)
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 15,- per persoon (max. € 25,- per boeking)
9

Mooie reis goed geregeld als je van fietsen houdt zeker een aanrader.

anoniem, reisperiode augustus 2022
9

Erg mooie reis, goeie fietspaden, nette hotels met prima ontbijt. Wel jammer van laatste 20 km naar hotel Bolzano, Fourpounts op industrieterrein. Hotel Fiera in Verona ook niet zo. Ook jammer dat er bij Arco en Verona geen zwembad bij zat.

anoniem, reisperiode augustus 2022
9

Prachtige fietsroute en omgeving. Goede rustige fietspaden, laatste gedeelte meer paralel aan de grote weg. Hotels en begagevervoer top geregeld. Het is een absolute aanrader.

I Peters, reisperiode augustus 2022
8

Hele mooie route en omgeving. Sommige hotels wat minder goed, geen 3 sterren. Het laatste gedeelte van de tocht heeft niet een hele duidelijk routebeschrijving. Boekje maakt het onnodig ingewikkeld Verder alles dik in orde. Echt aan te bevelen.

Jikke Sikkema, reisperiode juli 2022
8

Mooie fietstocht met prima fietspaden het hele traject. Goede accommodaties.

anoniem, reisperiode september 2021
8

Een schitterende fietsroute langs de Adige. Het was van het begin tot het eind genieten. Een aanrader.

anoniem, reisperiode augustus 2021
Zalig om te fietsen door het prachtige berglandschap, langs het water of tussen de vele appelgaarden. We zijn weer mooie herinneringen rijker. Sommige hotels waren goed tot zeer goed (Nauders, Naturns, Riva), andere echter vielen tegen, gelukkig is het dan maar voor 1 nacht. Ons dagje extra in Riva was een schot in de roos, het was puur genieten: fietsen langs de kleurige oleanders naar het gezellige Arco, smullen van een overheerlijk ijsje bij Flora,en een frisse duik nemen in het hotelzwembad. Misschien vermelden aan treinreizigers dat men in Italie niet zo maar alle treinen mag nemen. Tijdens onze terugreis van Verona naar Mals zaten we blijkbaar op een &#8220,te dure trein&#8221,, de boete van 100 euro werd ons kwijtgescholden maar we moesten wel de volgende halte van de trein stappen. Gelukkig waren we nog op tijd in Mals waar een goede en vriendelijke taxichauffeur van Schmidt ons stond op te wachten. De wegbewijzering is in het algemeen zeer goed aangegeven, maar een opmerking aan Donau Touristiek: de wegbeschrijving mag meer up-to-date, de soms verouderde info zorgt af en toe voor twijfel en verwarring (vb. op de voucher voor de bus van Riva naar San Giovanni staat gelateria Zannoni maar die naam had de zaak 20 jaar geleden, nu is het&#8221, restaurant &#8211, gelateria L Ora &#8220,&#8211, deze laatste naam staat wel vermeld op de voucher voor het avondeten in Riva. Onderweg van Riva naar Verona zou ook het fietspad eindigen, maar gelukkig voor de fietsers loopt het fietspad gewoon door.)
Guido en Marja Monsieur
een fantastische fietstocht. perfecte onderkomens
Amelink
Het was werkelijk een schitterende fietsreis! Met hele mooie vergezichten! Wij hadden een dag extra in Arco en in Verona. Een bezoek aan een opera-voorstelling in de Arena is zeker de moeite waard, ook als je geen opera-liefhebber bent. Het was heel indrukwekkend!! Verder hebben we er nog 2 nachtjes in Nauders aan vastgeplakt. Hier met de gondelbaan naar boven gegaan en heerlijk in de bergen gewandeld. Kortom, het was een schitterende en afwisselende fietsreis, die ik iedereen kan aanbevelen.
Nel van ?t Hof
Wij hebben een prachtige fietsreis gemaakt van 18 t/m 25 mei. Ondanks het slechte weer in het begin, hebben we genoten van de het fietsen tussen de hoge bergen, de mooie steden waar we ook overnachten en de uitstekende hotels. De gehuurde E-bikes waren een schot in de roos, waardoor we zonder echt moe te zijn aan het eind van de dag nog energie over hadden.
Paula Adam / Jan Theeuwes
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook