Fietsvakantie Adige & het Gardameer van Nauders naar Verona

7 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf
€ 659 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 02-10-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

inclusief bagagevervoer van hotel naar hotel
met verblijf in goede 3- en 4-sterrenhotels
gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen

route: overwegend dalende trajecten over (geasfalteerde) fietspaden (Adige Radweg) afgewisseld met kleine rustige weggetjes. Per fietsdag wordt ca. 39-68 km afgelegd.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks van 20 mei t/m 9 oktober

Benvenuto, Wilkommen!
Italië is een tweetalig land. In het noorden ligt de regio Süd-Tirol, tot de Eerste Wereldoorlog behorend tot Oostenrijk, waar Duits gesproken wordt. Alle geografische namen hebben er consequent twee namen, één in het Italiaans en één in het Duits: Bressanone/Brixen, Bolzano/Bozen, Merano/Meran… En ook de grootste rivier die er vanuit de hoge Alpen richting de Po-vlakte stroomt: De Adige oftewel de Etsch. De fietstocht van noord naar zuid langs de Adige wordt ook de Etsch Radweg (Radweg = fietspad) genoemd. Benvenuto, Wilkommen!

Van hoog in de Alpen…
De Etsch ontspringt hoog in de Alpen in Oostenrijk en is daar nog een jonge bergrivier. Verderop wordt de rivier breder en rustiger. U fietst er over betrekkelijk vlakke fietspaden direct langs de rivieroevers, maar u heeft wél links en rechts van u steeds het hooggebergte als décor. Dit deel van de Alpen heet de Dolomieten en de hoge bergen met hun spitse toppen zijn weergaloos mooi. Opvallend zijn de vele fruitboomgaarden in het dal van de Adige. Dit gebied lijkt wel de fruittuin van Italië te zijn! Eén fruitsoort vraagt om een extra vermelding: de druif, de basis voor de vele lekkere regionale wijnen zoals de Lagrein en Vernatsch.

…naar het Lago di Garda
Ter hoogte van het Gardameer verandert het landschap plotsklaps van karakter en gaat het van bergachtig naar vlak. De dorpjes en stadjes waar u doorheen komt, krijgen ook een wat “Italiaanser” karakter. De schilderachtige plaatsjes aan de overs van het meer hebben een middeleeuwse aanblik en een Venetiaanse bouwstijl. De kleine haventjes waarlangs knusse restaurantjes en cafeetjes liggen, maken het extra aantrekkelijk daar te verblijven, zowel overdag als ’s avonds.

Verona
U sluit de reis af in de historische stad Verona. De grootste bezienswaardigheid  van die stad is het Amphitheater uit de Romeinse tijd – maar liefst 1900 jaar oud! Elke zomer wordt er het operafestival georganiseerd en biedt het theater vrijwel elke iedere avond plaats aan 20.000 toeschouwers. De voorstellingen die opgevoerd worden, hebben klinkende namen zoals Romeo e Julia, Aïda, Carmen… Uw sportieve reis kan zo een mooie muzikale afsluiting krijgen! Het volledige programma kunt u vinden onder www.arena.it. Tickets kunt u bijboeking reserveren.

adige Nauders Verona

Dag 1
Heenreis. U reis op eigen gelegenheid naar Nauders, gelegen nabij de Reschensee en bijna op de grens Oostenrijk-Italië. De auto kunt u kosteloos parkeren in de buurt van het starthotel.

Dag 2
Nauders-Naturno (ca. 68 km/6 uur). Vanuit Nauders in Oostenrijk fietst u langs de romantische Reschensee (met het onderwater staande kerkje) steeds bergafwaarts langs fruitboomgaarden en langs kasteel Dornsberg naar Naturno in Italië.

Dag 3
Naturno-Bolzano (ca. 50 km/4 uur). U fietst naar de bloemenstad Merano. Dan verder naar Nalles en via de ruïne Sigmundskron naar de hoofdstad van Alto Adige: Bolzano.

Dag 4
Bolzano-Trento (ca. 60 km/5 uur). U fietst naar San Michele dell Adige en verder naar Trento met haar mooie binnenstad, domkerk en kasteel. 

Dag 5
Trento-Arco (ca. 53 km/4 uur). U fietst door een uitgestrekt wijngebied naar Rovereto en Mori. Dan licht stijgend naar San Giovanni, en via Torbole rijdt u een stukje langs het Gardameer naar Arco. 

Dag 6
Arco-Verona (ca. 40 km/4 uur per fiets + 3 km per bus + 35 min. per trein). Per bus naar San Giovanni en verder bergafwaarts naar San Rocco. Over het Adige fietspad naar Belluno en Peri. Vervolgens per trein naar de operastad Verona (Romeo & Julia, Carmen, Madame Butterfly), de eindplaats van de fietstocht.

Dag 7
Verona, verlenging of terugreis per bus of trein* naar Nauders.

transfer van Verona naar Naunders
Op donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag en maandag reist u per bus terug van Verona naar Naunders. 

Op dinsdag en woensdag reist u per trein trein terug van Verona naar Mals (2 x overstappen). Vanaf Mals reist u dan per taxi naar Nauders (ca. 12 km/€ 35.- ter plaatse te betalen). We wijzen u er op dat u bij de transfer per trein de eigen bagage mee dient te nemen. Het meenemen van de eigen fiets is niet mogelijk.

De transfer van de eigen fiets is alleen mogelijk op de dagen dat de transfer per bus uitgevoerd wordt (donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag en maandag).

Fietsvakantie Adige & het Gardameer van Nauders naar Verona ***

Tijdens deze reis verblijft u in goede 3 en 4- sterrenhotels. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies en ontbijt of halfpension. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Nauders, Arco en Verona. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aans ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Nauders * Gasthof Martha
* Gastehaus Amontanara
2-persoonskamer € 71,-
toeslag 1-persoonskamer € 20,-
dag 2 Naturo/Merano * Kleinkunsthotel Kreuzwirt, Naturns  
dag 3 Bolzano * Hotel Four Points by Sheraton  
dag 4  Trento * Hotel Everest
* Grand Hotel Trento
 
dag 5 Arco * Hotel Olivo
* Hotel Palace Citta
2-persoonskamer € 68,-
toeslag 1-persoonskamer € 25,-
dag 6 Verona * Hotel Fiera
* Hotel San Marco
2-persoonskamer € 66,-
toeslag 1-persoonskamer € 38,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt


inclusief:
* 6 overnachtingen in hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* parkeerplaats in de buurt van het hotel
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandstalige routebeschrijving
* bustransfer van Arco naar San Giovanni incl. fiets
* treinticket Peri-Verona (excl. meenemen fiets)
* transfer Verona-Nauders per bus (op donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag en maandag)*
* transfer Verona-Mals per trein (op dinsdag en woensdag, eigen fiets meenemen niet mogelijk)
* dubbele fietstas (ook bij eigen fiets)
* GPS-tracks beschikbaar (op aanvraag)

(*) de transfer per bus kan ook aan het begin van de reis gemaakt worden. U parkeert de auto dan in Verona en reist dan per bus op dag 1 naar Naunders. Indien u hier gebruik van wilt maken kunt u dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag halfpension € 135,- (5 x 3-gangenmenu, géén diner in Verona)
* toeslag 1-persoonskamer € 150,-
* huur toerfiets met 7 of 21 versnellingen € 72,-
* huur e-bike met fietstas (inclusief pech onderweg service)  € 160,-
* vervoer eigen fiets van Verona naar Nauders (€ 32,- bij boeking reserveren en betalen, alleen mogelijk bij transfer terug per bus)
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* overige maaltijden
* treinticket voor de fiets voor het traject Peri-Verona
* taxi Mals-Nauders ter plaatse te betalen (indien u terug reist per trein) ca. € 35,-
* lokale toeristenbelasting ca. € 1,- tot  € 3,- per persoon per nach (ter plaatse in de hotels te voldoen)
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Zalig om te fietsen door het prachtige berglandschap, langs het water of tussen de vele appelgaarden. We zijn weer mooie herinneringen rijker. Sommige hotels waren goed tot zeer goed (Nauders, Naturns, Riva), andere echter vielen tegen, gelukkig is het dan maar voor 1 nacht. Ons dagje extra in Riva was een schot in de roos, het was puur genieten: fietsen langs de kleurige oleanders naar het gezellige Arco, smullen van een overheerlijk ijsje bij Flora,en een frisse duik nemen in het hotelzwembad. Misschien vermelden aan treinreizigers dat men in Italie niet zo maar alle treinen mag nemen. Tijdens onze terugreis van Verona naar Mals zaten we blijkbaar op een &#8220,te dure trein&#8221,, de boete van 100 euro werd ons kwijtgescholden maar we moesten wel de volgende halte van de trein stappen. Gelukkig waren we nog op tijd in Mals waar een goede en vriendelijke taxichauffeur van Schmidt ons stond op te wachten. De wegbewijzering is in het algemeen zeer goed aangegeven, maar een opmerking aan Donau Touristiek: de wegbeschrijving mag meer up-to-date, de soms verouderde info zorgt af en toe voor twijfel en verwarring (vb. op de voucher voor de bus van Riva naar San Giovanni staat gelateria Zannoni maar die naam had de zaak 20 jaar geleden, nu is het&#8221, restaurant &#8211, gelateria L Ora &#8220,&#8211, deze laatste naam staat wel vermeld op de voucher voor het avondeten in Riva. Onderweg van Riva naar Verona zou ook het fietspad eindigen, maar gelukkig voor de fietsers loopt het fietspad gewoon door.)
Guido en Marja Monsieur
een fantastische fietstocht. perfecte onderkomens
Amelink
Het was werkelijk een schitterende fietsreis! Met hele mooie vergezichten! Wij hadden een dag extra in Arco en in Verona. Een bezoek aan een opera-voorstelling in de Arena is zeker de moeite waard, ook als je geen opera-liefhebber bent. Het was heel indrukwekkend!! Verder hebben we er nog 2 nachtjes in Nauders aan vastgeplakt. Hier met de gondelbaan naar boven gegaan en heerlijk in de bergen gewandeld. Kortom, het was een schitterende en afwisselende fietsreis, die ik iedereen kan aanbevelen.
Nel van ?t Hof
Wij hebben een prachtige fietsreis gemaakt van 18 t/m 25 mei. Ondanks het slechte weer in het begin, hebben we genoten van de het fietsen tussen de hoge bergen, de mooie steden waar we ook overnachten en de uitstekende hotels. De gehuurde E-bikes waren een schot in de roos, waardoor we zonder echt moe te zijn aan het eind van de dag nog energie over hadden.
Paula Adam / Jan Theeuwes
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook