Fietsen in Zuid-Limburg

5 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf
€ 219 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 18-10-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

inclusief bagagevervoer
met verblijf in hotels in Valkenburg en Noorbeek
ontdek het Zuid-Limburgse landschap

route: de fietstochten gaan door heuvelachtig landschap met af en toe een pittige helling of afdaling. U dient te beschikken over een goede basisconditie en voldoende fietservaring. Per fietsdag wordt ca. 40-50 km afgelegd.
minimaal aantal reizigers: 2
accommodatie: tijdens deze reis verblijft u 2 nachten in het 3-sterrenhotel Op de Boud in Valkenburg en 2 nachten in het 3-sterrenhotel de Plank in Noorbeek.

’t Stukske Nederland dat ’t schoanste is’
U kunt zich afvragen: wat maakt het Zuid-Limburgse landschap toch zo mooi? Allereerst natuurlijk het licht-heuvelachtige reliëf, waardoor u, heel verrassend, na elke bocht weer anders in de verte kijkt. Ook de frisse snelstromende beekjes en riviertjes die zich speels door de dalletjes bewegen. En de afwisseling van het landschap: een bonte lappendeken van stukjes bos en weiland en dan weer akkers en boomgaarden. Want boomgaarden, die zijn er veel in Limburg: van appels tot peren en van pruimen tot kersen. Allemaal dankzij de vruchtbaarste bodemsoort van ons land: de löss, alléén daar in Zuid-Limburg!

Zuid-Limburg compleet
Het voordeel van een fietsreis is dat die een flink gebied kan bestrijken. In deze reis liggen de twee hotels nauwelijks 20 kilometer uit elkaar. Op de dagen dat u al fietsend Valkenburg en Noorbeek verbindt, kan dat dus met een ruime slinger links- of rechtsom. En daarnaast is het een plus dat u alle tijd heeft om interessante en bezienswaardige plekjes onderweg - en die zijn er in Zuid-Limburg genoeg - te ontdekken. Bijvoorbeeld het Plateau van Margraten met de Amerikaanse Begraafplaats, Gulpen met de brouwerij van het lekkere Gulpener, de hoogstgelegen plaats van Nederland Vijlen met het Vijlenerbosch, het Geuldal tussen Epen en Mechelen en Wahlwiller met de Wittemer Wijngaard Wahlwiller, want - geloof het of niet - inmiddels kent ook Limburg haar wijnchateaus!

Een toeristisch hart en een grensgeval
Valkenburg is een provincieplaatsje met ruim 10.000 inwoners en ligt precies in het midden van Zuid-Limburg. Het is dan ook het toeristische hart van het zogenaamde Heuvelland. Stel dat het slecht weer is en u wilt tóch iets doen, dan zijn daar de droge alternatieven legio: de Kasteelruïne en de Fluweelgrot, de Gemeentegrotten, de Steenkolenmijn Valkenburg, het Museum Land van Valkenburg en de Romeinse katakomben. De lokale horeca, op fiets- en zelfs loopafstand vanuit het hotel bereikbaar, laat niemand omkomen van honger of dorst. In Valkenburg is altijd wat te doen!
De gemeente Noorbeek grenst aan België, en het hotel ligt bijna op de grens zelf, de plek die lokaal De Plank heet. En hoog gelegen bovendien, vanaf het terras aan de achterzijde heeft u een magnifiek uitzicht over de verre omgeving, zelfs tot aan Maastricht op 25 kilometer afstand.

Fietsen langs knooppunten, e-bike aanbevolen
De in het dag-tot-dag programma summier genoemde fietsroutes zijn slechts voorbeelden, want er zijn vele verschillende mogelijkheden dankzij de knooppunten. U ontvangt bij de reisbesheiden een kaart van het fietsknooppuntennetwerk van Zuid-Limburg (1:25.000) en kunt zo naar hartenlust uw exacte tocht bepalen, rekening houdend met het weer, de hoogteverschillen, bezienswaardigheden en verpozing onderweg. Het heuvelachtige Limburgse landschap is het beste met een elektrische fiets te berijden. Indien u zelf geen ebike heeft, kunt u die via Aktiva Tours bestellen en staat die op de aankomstdag gereed bij de fietsverhuur. Die is gevestigd bijna naast het hotel en daar wordt u op deskundige wijze uitleg gegeven over het gebruik ervan.

 

Dag 1
heenreis
Aankomst in Valkenburg op eigen gelegenheid. U kunt uw auto gratis bij het hotel parkeren. Het hotel ligt 600 meter van het station. Inchecken. Oriënterende fietstocht (voorbeeld) door het Geuldal tussen Valkenburg, Meerssen en Berg-en-Terblijt (ca. 30 km/2 uur).

Dag 2
Fietstocht (voorbeeld) verkorte “75 jaar bevrijdingsroute” (ca. 50 km/4 uur)
Via Beek alwaar gelegenheid tot bezoek aan het kleine WO-2 museum Eyewitness, terug door het centrale deel van het Mergelland.

Dag 3
Uitchecken Hotel Op de Boud. Fietstocht (voorbeeld) Valkenburg-Noorbeek (ca. 50 km/4 uur)
Via Margraten met de Amerikaanse Begraafplaats, Cadier-en-Keer, Gronsveld met Kasteel Gronsveld en het Savelsbos, Sint Geetruid en Mheer met het Kasteel van Mheer. Inchecken Hotel De Plank.

Dag 4
Fietstocht (voorbeeld) verkorte “Kastelenroute” (ca. 40 km/3,5 uur) 
Een pittige route via het bierstadje Gulpen, langs de hooggelegen plaatsen Mechelen en Epen, Teuven in de Belgische Voerstreek waar zowel Herberg Moeder de Gans als Café Modern in de oude school al bezienswaardigheden op zich zijn en het schilderachtige plaatsje Slenaken.

Dag 5
Uitchecken. Fietstocht (voorbeeld) Noorbeek-Valkenburg (ca. 50 km/4 uur)
Via Wahlwiller met in de dorpskerk de in de jaren 50 omstreden (eerst verwijderde, later teruggeplaatste) kruiswegstaties van de kunstenaar Aad de Haas, Simpelveld aan de Miljoenenlijn, Voerendaal met Kasteel Cortenbach, Schimmert met de watertoren De Reus en Groot en Klein Haasdal. Vertrek uit Valkenburg op eigen gelegenheid.

Hotel Op de Boud ***

ligging: het eenvoudige, maar sfeervolle hotel Op de Boud ligt aan de rand van Valkenburg, op loopafstand van het gezellige centrum en op ca. 750 m van het treinstation. Het hotel ligt landelijk, nabij de bossen, het heuvellandschap en het Geuldal. Persoonlijke aandacht staat hier centraal! In het restaurant gaat u bourgondisch genieten en in de tuin ontspant u zich  je in het zonnetje.
faciliteiten: het hotel beschikt over een receptie, lift, lounge met televisie, gratis wifi, restaurant waar bourgondische gerechten worden geserveerd, een gezellige huisbar, kegelbaan, terrassen en een wintertuin.
kamer: de kamer is voorzien van televisie, telefoon, kluisje, waterkoker en badkamer met douche en toilet. Bij de receptie kunt u een föhn aanvragen.

Hotel de Plank ***

ligging: in de gemeente Noorbeek maar ca. 4 kilometer buiten de plaats. Het buurtschap De Plank ligt aan de doorgaande weg Margraten-grens, en het hotel ligt vlak voor de grens van Nederland en Belgie (500 m.).
faciliteiten: Brasserie. Panoramaterras (aan de achterzijde) met bij helder weer een uitzicht van wel 25 kilometer ver over het Limburgse en Belgische heuvellandschap.
kamers: mooi gerenoveerde en ingerichte slaapkamers met eigen gemoderniseerde badkamer met douche en toilet. Er is gratis wifi beschikbaar.

sep 2021 | okt 2021 |inclusief:
* 2 overnachtingen in Hotel Op de Boud in een 2-persoonskamer met bad of douche en toilet op basis van logies/ontbijt
* 2 overnachtingen in Hotel de Plank in in een 2-persoonskamer met bad of douche en toilet op basis van logies/ontbijt
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* route-uitleg met voorbeeldroutes, een fiets-/wandelkaart Zuid-Limburg (nr. 32) van Staatsbosbeheer/Falk en een kaart van Valkenburg

exclusief:
* toeslag halfpension € 99,-
* toeslag 1-persoonskamer € 140,-
* Aktiva/Batavus e-bike met 7 versnellingen € 90,- en € 20,- per extra dag
* bijdrage SGR
* reis- en annuleringsverzekering 
* reserveringskosten
 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook