Fietsvakantie in Noord-Holland

Kleurrijk! Dat is een fietsvakantie Noord Holland. Een provincie die nooit verveelt, maar juist altijd verrast. Wat genieten we hier van fietsen door de eindeloze bollenvelden, polderlandschappen en de uitgestrekte duinen. Niet alleen in de natuur is er kleur, maar ook in de steden. Denk aan Amsterdam, Hoorn en Enkhuizen. En wat te denken van de Zaanse Schans? Het wordt bijna niet Hollandser dan dit.
Singlereis Fietsen Kop van Noord-Holland
Noord-Holland

4 x ontbijt, lunchpakket en uitgebreide avondmaaltijd inbegrepen
koffie of thee met iets lekkers
uitsluitend 1-persoonskamers met eigen sanitair
5 dagen niveau 1
prijs per persoon
€ 489,-
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum
16-09-2024.

Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Fietsreis Rondje IJsselmeer - 6 dagen
IJsselmeer

verblijf in 3- en 4-sterrenhotels met ontbijt
populaire fietsklassieker
inclusief bagagetransport
6 dagen niveau 1
prijs per persoon
€ 529,-
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum
24-09-2024.

Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Fietsvakantie IJsselmeer - 7 dagen
IJsselmeer

verblijf in 3- en 4-sterrenhotels met ontbijt
één van de mooiste fietstochten door Nederland
inclusief bagagevervoer
7 dagen niveau 1
prijs per persoon
€ 685,-
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum
23-09-2024.

Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Fietsen langs het IJsselmeer en Amsterdam
IJsselmeer

inclusief bagagevervoer
met o.a. Amsterdam, Enkhuizen, Amersfoort, Volendam en Hoorn
geniet van prachtige uitzichten, groene bossen en uitgestrekte polders
7 dagen niveau 1
prijs per persoon
€ 565,-
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum
26-07-2024.

Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Fietsvakantie Kop van Noord-Holland
Noord-Holland

verblijf in 3- en 4-sterrenhotels met ontbijt
inclusief bagagevervoer van hotel naar hotel
met fietsroutes naar o.a. Hoorn, Enkhuizen, Medemblik en Texel
7 dagen niveau 1
prijs per persoon
€ 765,-
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum
24-09-2024.

Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).

Fietsen in Noord-Holland

Noord-Holland is Nederland in een notendop. En door hier te fietsen besef je pas echt hoe mooi ons eigen kleine landje is. Dijken, polders en grasland met grazende schapen, koeien en molens zijn kenmerkend voor de provincie. En er is water. Heel veel water. In het westen de Noordzee, in het oosten het IJsselmeer en in het noorden de Waddenzee. En een van de eilanden in de Waddenzee – Texel – behoort ook tot Noord-Holland.

Water speelt dus een belangrijke rol. Stap maar eens van de fiets in bijvoorbeeld Medemblik, Hoorn en Enkhuizen. Dankzij de havens beleefden deze steden een bloeitijd in de Gouden Eeuw. De sfeer van deze periode is door de vele monumentale panden, tot horecagelegenheden omgebouwde pakhuizen en verdedigingswerken nog steeds voelbaar. 

Genoeg water is er ook in onze hoofdstad. Heeft u al eens een rondvaart over de grachten gemaakt? Dé manier om in een korte tijd veel van de stad te zien, waaronder prachtige grachtenpanden en sierlijke bruggen.

Fietsen in Noord Holland kan wat ons betreft ook niet zonder deze highlights aan te doen: de Zaanse Schans, het vissersdorp Volendam, de Kaasmarkt van Alkmaar, de Keukenhof en Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Maak u geen zorgen, het hoeft niet allemaal in één keer. Integendeel!

Ontdek het Amstelland, Waterland en het Waddeneiland Texel

Laten we een paar van de fietsstreken die Noord-Holland kent eens even onder een vergrootglas leggen.

Fietsen door het Amstelland

De  ‘groene long van Amsterdam’ is het Amstelland. Een prachtig groen gebied op slechts een kwartiertje fietsen van onze hoofdstad. Een gebied om uit te waaien en te genieten van plassen, venen en vogels.

Fietsen door het Waterland

Een ander recreatiegebied direct naast Amsterdam is het Waterland. Simpelweg zo genoemd omdat bijna de helft van het totale oppervlak uit water bestaat. Fietsen betekent hier dan ook vrijwel altijd parallel bewegen langs kanalen, meertjes, rivieren en slootjes. Tussen al dat blauw ligt uiteraard ook groen, leuke plaatsjes zoals Marken en Monnickendam en pittoreske lintdorpen met stolpboerderijen en gekleurde houten huizen.

Fietsen door Gooi en Vecht

Iets heel anders, maar ook in Noord-Holland ligt de Gooi en Vechtstreek. Onze favoriete fietsroute hier gaat door het Goois Natuurreservaat. Een plek vol heide én Schotse Hooglanders. Daarnaast verken je ook de vestingstad Naarden, mediastad Hilversum en kastelen.

Fietsen door Zuid-Kennemerland

Van de heide naar de duinen. Nationaal Park Zuid-Kennemerland behoort tot de grootste duingebieden van Nederland. Fietsen kan hier dan ook uren. Soms zelfs zonder iemand tegen te komen. Nou ja, misschien komt u een konikpaard, damhert of Schotse Hooglander tegen. Dankzij deze grazers is er ruimte voor bijzondere duinsoorten zoals de zandhagedis, het duinkonijn, de nachtegaal en het duinviooltje. Fietsen door het Zuid-Kennemerland gaat op en af, door of langs duinvalleien, meertjes, bos, strand en zee.

Fietsen op Texel

Texel is een heerlijk vakantie-eiland en daarnaast ook een echt fietsparadijs. Verspreid over dit Waddeneiland liggen maar liefst 140 kilometers aan fietspaden. Ook naar prachtige plekjes waar u met de auto niet kunt komen. Fietsen over de Waddendijk betekent fietsen met de zilte zeelucht door de haren, genieten van een fraai uitzicht en talloze wadvogels spotten. Fiets naar de markante vuurtoren en de Slufter. Een fietsrondje Texel (ca. 55 km) kan prima in één dag.

 

Boek uw fietsvakantie in Noord-Holland bij Aktiva Tours

Stap op en boek uw fietsvakantie Noord-Holland bij Aktiva Tours. Waarom kiezen voor ons? We bieden meer dan alleen een fietsvakantie; we leveren ervaringen. U verblijft in comfortabele accommodaties – soms inclusief ontbijt en/of diner – en de mooiste fietsroutes zijn vast voor u uitgestippeld. Bovendien is bij fietsvakanties waarbij u van hotel naar hotel fietst het bagagevervoer standaard inbegrepen. Geen gesjouw met rugzakken of fietstassen dus. Het is een van de redenen waarom we zo’n hoog rapportcijfer krijgen van onze enthousiaste reizigers.

Benieuwd naar andere mooie fietsbestemmingen in Nederland? Bekijk ons volledige aanbod fietsvakanties in Nederland en kies uw ideale route. Tot ziens, waar dan ook in ons prachtige Nederland.

Ervaringen van reizigers

Reizigers beoordelen ons gemiddeld met een:
8,9

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting op de eerstvolgende boeking

Ontvang elke week onze digitale nieuwsbrief met reistips en weetjes!