Wandelen en yoga in Brabant

Tijdens dit driedaagse weekend komt u helemaal tot rust, door de yogalessen, wandelingen en verschillende activiteiten. Maar het wordt niet saai, want tijdens het uitgebreide ontbijtbuffet, de lunch en het diner is er genoeg ruimte voor gezelligheid en als je wilt een drankje in de bar.

Op eigen gelegenheid komt u naar de mooie Brabantse Kempen. Het zal u verrassen hoe veelzijdig dit gebied is, met heide, vennen, bossen en landbouwgebieden afgewisseld met leuke dorpjes, niet ver van de Belgische grens. De moeite waard en toch zo dichtbij. U verblijft tijdens deze singlereis bij Eigentijdserf, een mooi ingericht hotel, waarbij de sfeer en styling is geïnspireerd door de natuur. U verblijft in Noord-Brabant in het westelijk deel van de Kempen, in Westelbeers.

Tijdens dit driedaagse weekend komt u helemaal tot rust, door de yogalessen, wandelingen en verschillende activiteiten. Maar het wordt niet saai, want tijdens het uitgebreide ontbijtbuffet, de lunch en het diner is er genoeg ruimte voor gezelligheid en als je wilt een drankje in de bar.
Na de kennismakingslunch gaan we iets bijzonders doen. Het bos in om op blotevoeten het belevingspad te lopen. Overigens mag dit ook met schoenen aan, maar het is leuker op blote voeten, de ervaring met verschillende ondergronden, het zachte sterrenmos, de vochtige aarde, de droge takjes die breken onder je voeten en de hardheid van kiezelsteentjes maken al je zintuigen wakker. Je ruikt de kruidige geur van de bosgrond, ziet het zonlicht door het gebladerte op de grond schijnen, hoort de vogeltjes fluiten en komt helemaal tot jezelf. Hier ben je voor gekomen!
Na een uitgebreid diner is er genoeg tijd voordat je op je yogamatje gaat zitten. De yogales met rustige oefeningen is een mooie afsluiting van een veelzijdige dag en een perfecte voorbereiding voor een goede nacht slapen in de rustige 1-persoonskamer met eigen badkamer.

De tweede dag start met een zeer volledig ontbijtbuffet, voor iedereen geschikt met yoghurt, fruit, allerlei soorten broodjes en beleg. Het vriendelijke personeel zorgt voor voldoende keuze en houdt rekening met diëten.
Daarna weer een bijzondere activiteit, we gaan naar het labyrint dat ligt op het landgoed en na uitleg wat het inhoudt gaan we het labyrint lopen. Na afloop is er ruimte om onze ervaringen te delen voor wie dit wilt. De yogadocent die de groep begeleidt heeft aandacht voor alle deelnemers.

Het is een driedaagse reis en elke dag zijn er yogalessen. Soms zijn de oefeningen wat intensiever, het moment van de dag en het niveau van de groep zal dit bepalen. Bij yoga leer je luisteren naar je lichaam, je wordt wel uitgedaagd door de bewegingen, maar zal niet over je grenzen gaan, dat is eigenlijk ook de essentie van yoga. De vorm die gegeven wordt tijdens deze singlereis is Hatha yoga.

Na de yogales en lunch met een gezonde soep, vaak vegetarisch en weer volop keuze gaan we een lange wandeling maken, waarvan een onderdeel een stiltewandeling is. Je hoort en voelt de wind, de vogels fluiten, een specht tikt in de verte, je hoort je voetstappen op het bospad. Je komt tot rust, geniet van de natuur en ontspant je lichaam en geest. Als we daarna weer op ons yogamatje zitten zal de ervaring van de oefeningen nog intensiever zijn. Je bent er even helemaal uit en doet inspiratie op en nieuwe energie.

De laatste dag kan je vroeg in de ochtend meedoen met een actieve yogales waarin we de bekende yogaoefening "De Zonnegroet" gaan beoefenen. Een goed begin van de dag en daarna nogmaals aanschuiven voor een heerlijk ontbijt. Hierna gaan we het bos weer in en doen ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen. Je ademt de frisse ochtendlucht in en kan je misschien niet voorstellen dat je pas twee dagen in deze fijne omgeving bent.

Daarna een yogales in de zaal, met aansluitend de lunch zijn de afsluiting van een ontspannen weekend, waarin we nieuwe mensen en ook onszelf beter hebben leren kennen. De afwisseling van de yogalessen en het zijn in de natuur is goed in balans. De rustige omgeving en goede verzorging, door het attente personeel in het hotel zorgen ervoor dat je zeker geen spijt zult hebben van deze reis die nieuw is in ons reisaanbod.

Wilt u ook eens ervaren wat yoga is en een afwisselend weekend ervaren in de natuur maar toch dichtbij huis, klik dan hier.

Ervaringen van reizigers

Reizigers beoordelen ons gemiddeld met een:
8,9

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week onze digitale nieuwsbrief met reistips en weetjes!