Singlereis Yoga en Wandelen Brabantse Kempen

3 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 9.3
vanaf € 379,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
13-12-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

geschikt voor iedereen
1-persoonskamer, ontbijt, lunch en diner inbegrepen
programma o.l.v. een ervaren yoga-docente
niveau: deze reis is voor iedereen geschikt; beginners en gevorderden, voor man of vrouw, ongeacht leeftijd of conditie. Wel moet u in staat zijn normale lichamelijke inspanningen op de grond te verrichten en ook moet u weer zelfstandig van de grond af kunnen komen en staand uw armen richting de grond kunnen laten gaan.
groep: minimaal 6 / maximaal 13 personen
handig om mee te nemen: neem voor de yoga sessies makkelijk zittende kleding mee, een matje, een badlaken om op te zitten en een kussentje om eventueel uw hoofd, rug of voeten te ondersteunen tijdens de oefeningen. Ook een dekentje kan handig zijn voor tijdens de ontspanning.

Geniet van de natuur en rust in de Brabantse Kempen
Dit lekker lange weekend met yoga en wandelen staat garant voor ontspanning en tot uzelf komen. U gaat genieten van rust, gezelligheid, gezonde activiteiten en de mooie natuur in de bosrijke omgeving van hotel Eigentijdserf in Westelbeers. Dit ruim opgezette en volledig gelijkvloerse hotel bevindt zich aan de rand van de Spreeuwelse Heide, in het natuurgebied 'Het dal van de Groote Beerze' aan de noordflank van de 'Brabantse Kempen'.

U reist op eigen gelegenheid naar het hotel in Westelbeers, waar u gratis kunt parkeren. De accommodatie is niet gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Graag ontvangen we u om 12.00 uur in het hotel, waar de yoga-docente al aanwezig zal zijn.

Dag 1
Belevingspad en yoga
Dit lekker lange weekend met yoga en wandelen staat garant voor ontspanning en tot uzelf komen. U gaat genieten van rust, gezelligheid, gezonde activiteiten en de mooie natuur in de bosrijke omgeving van hotel Eigentijdserf in Westelbeers waar u op de aankomstdag tussen 12.00 en 12.30 uur wordt verwacht . De yoga-docente en begeleidster van dit weekend is dan al op de locatie aanwezig om u te ontvangen (inchecken is mogelijk vanaf 16.00 uur, de bagage kan wel al worden opgeborgen). Wanneer iedereen aanwezig is, starten we met een lunch in buffetvorm. Een goede gelegenheid om op een gezellige manier kennis te maken met elkaar. Het uitgebreide lunchbuffet bij Eigentijdserf Westelbeers wordt bereid met producten van het seizoen. Het liefst wordt daarbij gekozen voor biologische- en streekproducten van leveranciers uit de regio. Na de lunch gaan we het belevingspad lopen. Er is geen betere vorm van inspiratie dan op blote voeten in contact te zijn met de natuur. Door blootsvoets te lopen bent u bezig met het intensief waarnemen van de natuur. Via de voeten ervaart u koud en warm, vochtig en droog, zacht en hard, oftewel aangenaam, opwekkend en prikkelend. De afwisselende ondergrond eist gevoel voor waarneming en concentratie en activeert daardoor ook andere zintuigen. Het lopen van het belevingspad is een perfecte manier om de gedachten helemaal los te laten, écht in aanraking te komen met de natuur en open te staan voor de rest van de oefeningen en natuurbelevingen dit weekend. Na het belevingspad heeft u vrije tijd tot het diner. Alle tijd om op uw gemak in te checken. Onze tip: maak met wat reisgenoten een korte wandeling door de groene omgeving, loop nogmaals op uw eigen tempo het belevingspad, geniet van de buitenlucht op het terras of nestel u in de gezellige lounge met een goed boek en een gratis kopje thee. Na het diner is er om 20.00 uur een rustige yogales om de eerste dag op een ontspannen manier af te sluiten.

Vanaf 12.00 uur - Ontvangst in het hotel.
12.30-13.30 uur - Lunch en kennismaking
14.00–16.00 uur - Belevingspad
16.00 uur - Inchecken en vrije tijd
18.00 uur - Diner
20.00 - 21.00 uur - Rustige avondyoga

Dag 2
Labyrint, wandelen en yoga
Na een ontspannen nachtrust wordt u verwacht in het restaurant waar een heerlijk ontbijtbuffet met streekproducten en verse scharreleitjes voor u klaarstaat. We laten u graag zijn wie u bent, dus doe alsof u thuis bent. Na het ontbijt staat ons een mooie ervaring te wachten. Op het terrein van Eigentijdserf is namelijk een klassiek labyrint aangelegd; een eeuwenoud beproefd instrument waarmee de lopers van het labyrint treffende antwoorden kunnen vinden op actuele vragen. De yoga-docente geeft uitleg over het ontstaan van het labyrint, hoe het gelopen kan worden en wat het voor u kan betekenen. U kunt het lopen van het labyrint zien als een wandelmeditatie waarbij u in contact komt met een diepere laag in uzelf. Een combinatie van ontspanning, concentreren en mediteren. Na afloop van het labyrintlopen nemen we de tijd om na te praten, onder het genot van een lekker kopje koffie of thee (wat ook vandaag onbeperkt voor u beschikbaar is).

Daarna een yogasessie; ontspanning voor lichaam en geest. Bij mooi weer doen we de yogaoefeningen buiten, bij minder mooi weer hebben we een zaal tot onze beschikking. Na de lunch gaan we de natuur in voor een lange wandeling, waarvan een deel in stilte zal zijn. Aan het eind van de middag, voor het diner, is het opnieuw mogelijk mee te doen met een door ons georganiseerde yogasessie. Ook vanavond is het diner inbegrepen (vastgesteld 3-gangen menu). Na het avondeten heeft u alle tijd voor uzelf. Blijf nog even met wat reisgenoten hangen in een van de zitjes in de gezellige hotellounge, op het buitenterras of in de sfeervolle hotelbar. Maar trekt u uzelf liever terug in de rust van uw eigen kamer, dan kan en mag dat natuurlijk ook. Alles is goed!

Vanaf 08.00 uur - Ontbijt
9.00- 10.30 uur - Labyrint lopen
11.00-12.30 uur - Yogasessie
12.30-13.30 uur - Lunch
14.00-16.30 uur - Wandeling
16.30-17.30 uur - Yogasessie
18.00-19.00 uur - Diner en vrije avond

Dag 3
Wakker worden met de Zonnegroet
Nog vóór het ontbijt heeft u de kans de dag goed te beginnen. Wie wil kan vandaag starten met een korte ochtendsessie, waarin we de Zonnegroet doen. Deze yoga-oefening wordt van origine 's ochtends in alle vroegte beoefend, wanneer de zon opkomt. Op die manier kunnen we de dag energiek beginnen. Dat voelt goed! Daarna schuiven we samen aan aan de ontbijttafel om opnieuw te genieten van het ontbijt dat in buffetvorm wordt gepresenteerd. Omdat het de laatste dag van ons yogaweekend is, volgt na het ontbijt het uitchecken. Natuurlijk hebben we een ruimte tot onze beschikking waar we onze bagage kunnen opbergen. Na het uitchecken gaan we het bos weer in, waar we gaan wandelen en ook ademhalings- en losmaakoefeningen doen. Daarna volgt in de zaal een lange yogasessie, waarin we opnieuw op een nuchtere en vriendelijke manier met aandacht voor lichaam en geest diverse yogahoudingen zullen ervaren. We eindigen ons yoga-weekend met een heerlijk lunchbuffet. Samen kijken we terug op hetgeen het weekend u heeft gebracht. Na de lunch is het tijd om afscheid te nemen van elkaar. Maar wie weet zien we elkaar nog eens terug op een ander yoga- en/of wandelweekend!

07.30 – 08.00 uur - Wakker worden met de zonnegroet
08.00 -09.00 uur - Ontbijt
09.00-09.30 uur - Uitchecken
09.30-10.30 uur - Wandelen
11.00-12.30 - Yogasessie
12.30-13.30 uur - Lunch
13.30 uur - Afscheid

Eigentijdserf ***

ligging: het hotel is rustig gelegen in het groen in Westelbeers tussen Tilburg en Eindhoven, niet ver van de Belgische grens. Het hotel is ruim opgezet en volledig gelijkvloers. Het bevindt zich aan de rand van de Spreeuwelse Heide, onderdeel van de 'Brabantse Kempen'. 
faciliteiten: het hotel heeft een receptie, sfeervolle lounge met open haard, bar en leestafel, restaurant/brasserie, pooltafel en terras. Wifi is gratis beschikbaar.
kamers: de compacte 1-persoonskamers (ca. 6 m² excl. badkamer) beschikken over een 1-persoonsbed en een moderne badkamer met douche, toilet en wastafel. De meeste kamers hebben uitzicht op het bos. Tegen een toeslag is een ruimere 2-persoonskamer voor alleengebruik te boeken. 
maaltijden: ontbijtbuffet, lunch en vastgesteld 3-gangendiner inbegrepenWat is er inbegrepen?
Vertrekdatum
Prijs
Vr 21-06-2024
379,-
Vr 06-09-2024
379,-
Vr 18-10-2024
379,-
Vr 15-11-2024
379,-
Vr 13-12-2024
379,-


inclusief:
* 2 nachten verblijf in een 1-persoonskamer
* 2 x ontbijtbuffet, 3 x lunch en 2 x vastgesteld 3-gangendiner
* onbeperkt thee, koffie en fruitwater bij de coffeecorners
* begeleiding door een ervaren en gediplomeerde yoga-docente
* toeristenbelasting
* parkeerplaats

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* 2-persoonskamer voor alleengebruik € 60,-

exclusief: 
* vervoer naar en van Westelbeers
* overige maaltijden en dranken
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
10

Deze reis was echt een perfecte combinatie van yoga en wandelen. Met een fijne groep in een mooie omgeving en een prachtige accomodatie. De docente gaf heel fijn les, met een heldere stem en lessen die voor beginnende en ervaren beoefenaars heel prettig waren.

Levina van Eck, reisperiode maart 2024
9

mooie omgeving mooie locatie goed verzorgd eten prima reisleiding prima

anoniem, reisperiode maart 2024
8

afwisselende activiteiten op een mooie locatie met een leuke reisleidster met erg lekker eten!

anoniem, reisperiode maart 2024
10

Een perfect georganiseerde reis op een superfijne locatie en een fantastische reisleidster. Ook als je nog geen yoga hebt gedaan kom je bij Petra aan je trekken. Een absolute aanrader! Top locatie ook en ontzettend lekker eten.

anoniem, reisperiode maart 2024
inclusief:
* 2 nachten verblijf in een 1-persoonskamer
* 2 x ontbijtbuffet, 3 x lunch en 2 x vastgesteld 3-gangendiner
* onbeperkt thee, koffie en fruitwater bij de coffeecorners
* begeleiding door een ervaren en gediplomeerde yoga-docente
* toeristenbelasting
* parkeerplaats

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* 2-persoonskamer voor alleengebruik € 60,-

exclusief: 
* vervoer naar en van Westelbeers
* overige maaltijden en dranken
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook