Schwarzwald - Schluchtensteig

De Schluchtensteig is een relatief onbekende wandeling in Duitsland maar wel een behoorlijk spectaculaire! In het zuiden van het Schwarzwald (in het Nederlands bekend als Zwarte Woud, van de taart en te koekoeksklokken!) stromen een aantal kleinere rivieren door spannende kloven (de zogenaamde Schluchten) van soms wel 100 meter diep. U loopt door een aantal van die Schluchten, vaak met kleinere en grotere watervallen, waardoor en waarboven u wandelt. Het spectaculairst zijn de Wutachschlucht en de Wehraschlucht. De passage bovenlangs het grote bergmeer de Schluchsee brengt door de mooie uitzichten vanaf hoogte extra variatie in de reis.

U loopt dagelijks van het ene hotel naar het andere, waarbij uw bagage overdag steeds wordt nagebracht. De totale afstand van de langeafstandswandeling is 119 kilometer, dus verdeeld over 6 wandeldagen is dat zo mooi 20 kilometer per dag.

Het gebied waardoor de Schluchtensteig gaat, heet het Naturpark Süd-Schwarzwald, en het startpunt van de route is het plaatsje Stühlingen aan de grens met Zwitserland.

Het hoogste punt waarnaar u wandelt is het zogenaamde Krummenkreuz op 1148 meter met een schuilhut en een kruisbeeld. Die hoogte valt dus eigenlijk wel mee maar desondanks is de reis van niveau 3, door de venijnige stijgingen en dalingen hier en daar. De markering van de route met bordjes is goed te noemen.

Kijk hier voor de 8-daagse wandelvakantie Schwarzwald-Schluchtensteig van Aktiva Tours.

Ervaringen van reizigers

Reizigers beoordelen ons gemiddeld met een:
9,3

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week onze digitale nieuwsbrief met reistips en weetjes!