De mooiste plekken in het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud (Duits: Schwarzwald) is een bekend natuurgebied met bergen, rivieren, watervallen, kloven en nog veel meer. Het ligt in het zuiden van Duitsland, op ongeveer 7 uur rijden van Utrecht. Het is een zeer bosrijk gebied, dat ideaal is om te wandelen of fietsen. Wie denkt alleen maar in het bos te zullen vertoeven tijdens een reis naar het Zwarte Woud heeft het mis. Aan de westkant van het woud liggen wijnvelden. Goede wandelpaden doorkruisen het hele gebied. Het vertrekpunt voor veel toeristen is de Feldberg, met 1493 meter de hoogste berg van het Zwarte Woud. Vanaf hier vertrekken tal van wandelroutes door de natuur en de bossen.

Triberger watervallen
Bij Triberg liggen zeven watervallen die uitmonden in de Donau. Ze behoren tot de hoogste watervallen van Duitsland. Er zijn mooie wandelpaden die goed begaanbaar zijn voor alle leeftijden. Het is er wel heel toeristisch en druk in het hoogseizoen.

Feldberg
Dit is de hoogste berg van het Zwarte Woud met 1493 meter. In de zomer een mooie plek om te wandelen, in de winter kan er prima geskied worden.

Burg Hohenzollern
Dit kasteel ligt zeer mooi op een bergtop. Je parkeert onderaan de heuvel je auto en vervolgens ga je lopend of met een busje naar boven. De rondleiding geeft veel informatie over de geschiedenis van het kasteel en de bewoners. Nog altijd wordt het kasteel door de familie bewoond. Tijdens de tweetalige rondleiding (Duits en Engels) krijg je sloffen aan om de mooie parketvloeren te beschermen. Tip: vergeet niet bij de infobalie een Nederlandse folder te halen zodat je in het Nederlands mee kan lezen.

Schwarzwaldhochstrasse
Mooie panoramaroute van 60 km van Freuenstadt naar Baden-Baden, waarbij je langs de mooiste plekken van het Zwarte Woud rijdt.

Donaueschingen
De stad Donaueschingen is zeer populair bij toeristen, die er op zoek gaan naar de oorsprong van de Donau. In het slotpark zou zich de bron van de Donau bevinden. Hier borrelt letterlijk het water omhoog. Het is echter niet bewezen dat dit echt de bron van de Donau is. Het zou ook kunnen zijn op de plek waar de voedende rivieren de Breg en de Brigach samenkomen. Of in Donaueschingen nu wel of niet de oorsprong van de Donau te vinden is, de stad is in ieder geval prachtig en zeker een bezoek waard.

Tip: vergeet tijdens uw verblijf in het Zwarte Woud niet te genieten van een lekker stuk echte Schwarzwalder Kirsch: een kersentaart met chocoladecake, slagroom, kersen en krischwasser.

Bekijk hier alle reizen van Aktiva Tours naar het Zwarte Woud 

Ervaringen van reizigers

Reizigers beoordelen ons gemiddeld met een:
8,9

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week onze digitale nieuwsbrief met reistips en weetjes!