Aare Radweg 6 dagen per trein

6 dagen
niveau
trein
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 815,00
Reis PDF boek nu
 

Grüezi in authentiek Zwitserland 

 
Het imago van Zwitserland is nogal uiteenlopend. Het is er té opgeruimd en netjes. De bewoners wat stijfjes en gereserveerd. Je moet chocolade en kaas lekker vinden. En de lokale munt staat aan de hoge kant. Gedachten die harde - en niet altijd terechte - vooroordelen zijn, wat duidelijk wordt zodra u het land bezoekt. Want Zwitserland staat ook voor veiligheid, schoonheid en een ver doorgevoerde milieu- en landschapsbescherming. Een land waar kwaliteit met een grote K (of Q als u in het Franstalige deel bent!) geschreven wordt.

 

Een bekend spreekwoord zegt: Onbekend maakt onbemind. Ten eerste omdat het bergachtige Zwitserland niet direct geassocieerd wordt met vlakke fietsroutes. Toch liggen ze er wel degelijk, in rivierdalen als die van de Aare, met de bergen aan weerszijden als prachtig decor. Daarnaast is voor ons de Aare geen bekende rivier, hoewel het een van de langste van het land is en diverse bergmeren verbindt. Bij kenners is de Aare Radweg de beroemdste fietsroute van Zwitserland.

 

Zo’n beetje over de denkbeeldige taalgrens gaat de fietsroute via de horlogestad Biel/Bienne, de oude barokstad Solothurn aan de voet van de Jura en het historische Aarau met vlakbij het Schloss Wildegg. Via de samenvloeiing van de Aare en de Rijn is het dan nog een paar uurtjes fietsen naar de eindplaats Zürich. De grootste stad van Zwitserland is charmant gelegen aan de Zürichsee. Bezoekwaardig zijn de kerken Fraumünster en Grossmünster met de wereldberoemde glas-in-lood ramen van Marc Chagall en de Hardturm, het oudste bouwwerk van de stad. De Altstadt is met Zwitserse precisie opgeknapt waarbij zelfs de gevel van de McDonald’s een middeleeuwse aanblik kreeg.

 

Kom kijken en genieten in Zwitserland, en laat u welkom heten door de bevolking: "Grüezi"!
 

De treinreis gaat snel en voordelig met de ICE-trein heen naar Bern en terug vanuit Zürich.

 
Deze reis is ook beschikbaar met eigen vervoer
 
 

van dag tot dag

dag 1
Elk Nederlands of Belgisch station-Bern per trein. Bern is de hoofdstad van Zwitserland en staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Een wandeling door de oude binnenstad met een bezoek aan de Kramgasse is zeker de moeite waard.
dag 2
Bern-Biel (ca. 30 km/3 uur). Een bezoek aan het Paul Klee Museum (kunstschilder uit de Cobra groep) voordat u gaat fietsen is mogelijk gezien de korte fietsafstand van vandaag. Langs de Aare en de Wohlensee fietst u naar Biel/Bienne. De Zwitserse horloge-industrie heeft deze stad beroemd gemaakt.
dag 3
Biel-Solothurn (ca. 30 km/3 uur). Bij mooi weer kunt u ’s ochtends nog even genieten op een van de strandjes aan het meer. Solothurn, hoofdstad van het kanton, staat bekend als de mooiste barokstad van Zwitserland.
dag 4
Solothurn-Aarau (ca. 60 km/6 uur). Prachtige route door het rivierenlandschap van de Aare. Fietsend door rustieke dorpjes en langs weilanden naar Aarau, eens hoofdstad van de Helvetische Republiek.
dag 5
Aarau-Zürich (ca. 60 km/6 uur). De Aare volgend komt u door een waterrijk natuurgebied. Een beschermd landschap waar de Aare, Reuss en Limmat samenstromen. Via het kuuroord Baden met 19 thermale bronnen naar Zürich.
dag 6
Zürich-elk Nederlands of Belgisch station per trein.

details

route: overwegend vlak met af en toe een lichte stijging. Trajecten over (geasfalteerde) fietspaden afgewisseld met kleine rustige weggetjes. Per fietsdag wordt ca. 30-60 km afgelegd.
 
accommodatie: goede middenklasse (2/3-sterren) familiehotels. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies en ontbijt of halfpension.
 
minimum aantal reizigers: 1
 
aankomst: dagelijks van 13 april t/m 13 oktober
 
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl
 
verlenging      
extra nacht l/o 2-pk toeslag 1-pk  
Alle plaatsen € 100,- € 40,-  
 
inclusief
* treinreis elk Nederlands of Belgisch station-Bern en Zürich-elk Nederlands of Belgisch station
* 5 overnachtingen in hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
   
exclusief
* overige maaltijden
* toeslag 1-persoonskamer € 160,-
* huurfiets met 21 versnellingen € 75,-
* elektrische fiets € 175,-
* zitplaatsreservering € 25,- (retour)
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering 
* reserveringskosten
* lokale toeristenbelasting indien van toepassing
 
Reisinfo algemeen individuele reizen lees meer

overige kenmerken

boek nu
To Top