Single Reis Wandelen Sever Ceska 8 dagen

8 dagen
niveau
trein
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 730,00
 • de stuwdam bij Dvur Kralovť
 • het landschap in het noorden van TsjechiŽ
 • de oude antieke apotheek in Kuks
 • de berg Zvicina
 • de kruidentuin van Kuks
 • Tsjechisch zomerhuisje op het platteland
 • Hotel Pod Zvicinou
 • restaurant Hotel Pod Zvicinou
 • wandeling in de omgeving van Bila Tremesna
 • Vranov Pantheon in Cesky Raj
 • Zvicina, Boheemse Paradijs en Reuzengebergte

  TsjechiŽ is een perfect wandelvakantie land: vanwege de combinatie van natuur en boerenlandschap,†de matige hoogteverschillen en de uitstekende routemarkeringen. Kortom: niet te ver weg van de mensen, en niet te zwaar of†moeilijk.
  ††
  Uitvalsbasis voor deze afwisselende wandelreis†is een gezellig familiehotel van Nederlandse eigenaren, een gebouw uit†1866 maar grotendeels gerenoveerd, bij het kleine dorp Bila Tremesna. De ligging is dicht bij de voet van de berg Zvicina, in het voorland van het Reuzengebergte,†waarnaar u op de dag na aankomst een inleidende wandeling maakt. De andere tochten die u maakt, zijn een gevarieerde mix van natuur en een beetje cultuur: het stadje Dvur Kralovť bijvoorbeeld of een tocht naar de oudste stuwdam van TsjechiŽ, zo mooi ingebed in het heuvelachtige boslandschap, als een sprookjesbeeld van Anton Pieck.
  In het Boheemse Paradijs, ook Cesky Raj genoemd, wandelt u letterlijk op, over en onder de grillige rotsformaties. Nergens anders in TsjechiŽ is het landschap zo uniek en onwerkelijk als daar. U maakt een wandeling van een dag naar Kuks, bekend om haar historisch ziekenhuis en beelden van Matthias Braun, een bekende beeldhouwer, midden in het bos.
 • van dag tot dag

  dag 1
  Elk Nederlands of Belgisch Station-Zittau (ca. 850 km) per trein (vertrek Amsterdam ca. 07.00 uur (opstappen verder/later mogelijk in Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo, Hengelo), aankomst Zittau ca. 18.30 uur). Transfer naar Bila Tremesna (ca. 1 uur 45 min.).

  dag 2
  Wandeling (ca. 10 km/4 uur) vanuit het hotel rondom de berg Zvicina.

  dag 3
  Wandeling (ca. 15 km/5 uur) van Kuks, met haar prachtige historische ziekenhuis en kruidentuin. Route door een bosrijke omgeving met zandstenen beelden in het bos. Transfers (15 minuten) vanuit het hotel heen en terug naar Dvur Kralove waar de wandeling begint en eindigt.

  dag 4
  Wandeling vanuit het hotel via de 19e eeuwse stuwdam (de oudste van TsjechiŽ en sinds 2010 Unesco-werelderfgoed, ligging midden in het bos als een sprookjesprent van Anton Pieck) naar Dvur Kralovť met een gezellig marktplein. Het stadje is bekend om haar dierentuin. Per lokale bus terug naar het hotel (15 min).
  dag 5
  Vrije dag. Mogelijkheid voor een bezoek aan Hradec KrŠlove of Praag op eigen gelegenheid. Ter plaatse ontvangt u de treintijden (station 500 m.) en de informatie o.a. over een stadswandeling. Alternatief: een extra wandeling in de directe omgeving van het hotel.

  dag 6
  Wandeling (ca. 12 km/4 uur) naar de burcht van Pecka, nu deels een ruÔne. Binnen is een expositie over de voormalige eigenaar en bewoner Krystof Harant, die 7 talen sprak, muziek componeerde en in 1608 een boek schreef over zijn pelgrimage naar Jerusalem. Per lokale bus terug naar het hotel (15 min.).
  dag 7
  Wandeling (ca. 15 km/5 uur) door het nationale natuurpark Cesky Raj (Boheemse Paradijs) met unieke grillige rotsformaties. Sinds 1955 is het een beschermd natuurgebied onder de naam Chko Českż rŠj en in 2005 werd het uitgeroepen tot UNESCO Geopark. Met miljoenen jaren oude zandsteenrotsen, diepe dalen, glinsterende bergmeren en mooie vergezichten over de bosrijke omgeving. Hier en daar zijn oude kastelen en burchten. De trekpleister van Mala Skala is de boven op een rotsmassief gebouwde gotische burcht Vranov Pantheon (waar de busten staan van de drie keizers die de slag tegen Napoleon bij Leipzig hebben gewonnen) met een prachtig uitzicht. Treintransfer heen en terug 1,5 uur.
  dag 8
  Transfer naar Zittau (het hotel geeft een ontbijtpakket mee). Zittau-Elk Nederlands of Belgisch station per trein (vertrek Zittau ca. 09.00 uur, aankomst Amsterdam ca. 21.00 uur (uitstappen verder/eerder mogelijk in Hengelo, Almelo, Deventer, Apeldoorn, Amersfoort, Hilversum)).
 • details

  Bij deze reis heeft u een gratis 1- persoonskamer!

  route: wandelingen door heuvelachtig terrein met hoogteverschillen tot max. 500 m. Per wandeldag wordt ca. 15 km (1 keer ca. 10 km en 1 keer ca. 12 km)†afgelegd. De reis is voor een geoefende wandelaar goed te doen, een aardige klim wordt niet uit de weg gegaan.

  groep: minimaal 8 / maximaal 16 reizigers.

  Hotel Pod Zvicinou

  ligging: rustig in de bosrijke natuur, uitzicht op het Reuzengebergte, tussen 2 kleine dorpjes (w.o. Bila Tremesna) in, bij de berg Zvicina.
  faciliteiten: bar, restaurant, zwembad (buitenbad, bronbad), gratis wifi
  kamers: 1- en 2-persoonskamers met douche en toilet
  maaltijden: ontbijt (buffet) en diner in het hotel. Op dag 1 bij aankomst (ca. 21.00 uur) een snack-pakket. Op dag 8 een ontbijt-pakket (vertrek om ca. 06.30 uur).†
  extra: na een wandeltocht kunt u†heerlijk relaxen (tegen betaling) in de hot tub, infrarood sauna of gebruik maken van een massage, of in de zomer (gratis) het buitenzwembad gebruiken.
  inclusief
  * Elk Nederlands of Belgisch†station-Zittau v.v. per trein incl. zitplaatsreservering
  * Zittau-Bila Tremesna v.v. per minibus
  * 7 overnachtingen halfpension (ontbijt en diner inbegrepen)†in 1- of 2- persoons kamer met douche en toilet
  * plaatselijk vervoer per trein, minibus en lokale bus
  * lokale toegewijde Nederlands-, Duits- of Engelssprekende reisleider
  exclusief
  * overige maaltijden (overdag, onderweg)†
  * toeslag 1- persoonskamer Ä 0,-†(GRATIS†!)
  * eventuele entrees†
  * bijdrage Calamiteitenfonds
  * reis- en annuleringsverzekering†
  * reserveringskosten

  †Reisinfo algemeen groepsreizen†lees meer†

  overige kenmerken

 • reviews

  van Marijke Perquin:
  Het was een hele leuke wandelvakantie. Gezellig hotel, mooie wandelingen, heerlijk eten en een superleuke groep. Alleen jammer dat met de kerstdagen cafeetjes gesloten zijn en de bus soms niet gaat, waardoor we soms buiten ons lunchpakket moesten opeten, en de wandeling naar Kuks veel langer werd. En er lag geen sneeuw maar daar kan niemand iets aan doen. De levende kerststal bij het hotel was erg leuk om mee te maken!
  van Anja van Vliet:
  Een heerlijke wandelweek in een mooi heuvelachtig landschap, het hotel, een oud sanatorium, heeft een gezellige uitstraling, de eigenaren Erik en Nancy zijn heel gastvrij en het eten is erg lekker. Het enige minpuntje is de reis, je bent 15 uur bezig om er te komen met veel verschillende treinen en een minibusje.
  van Lucy Gerrits:
  Een leuke wandelvakantie gehad vanuit het sfeervolle hotel Pod Zvicinou. Fijne wandelingen in een mooie omgeving met als mooiste wandeling die door het nationale natuurpark in het Boheemse paradijs Cesky Raj. Tijdens de wandelingen hele fijne begeleiding gehad van Erik, tevens de eigenaar van het hotel. Hij wist veel te vertellen over de omgeving en de gebruiken van de Tjechische bevolking. De treinreis was lang en vermoeiend maar wel te doen. Erg fijn was dat iedereen zonder meerprijs een eigen kamer had. De maaltijden in het hotel waren goed en lekker.
  van Ina Golsteijn:
  Was ondanks de lange reistijd een mooie, goedgeorganiseerde reis. Mooi gelegen hotel met enthousiaste eigenaren en goed eten. Het waren over het algemeen leuke, interessante wandelingen alleen zou wat mij betreft af en toe, na b.v. 6 km. een kleine rustpauze ingelast mogen worden. Nu werd er doorgelopen tot het keerpunt, in dit geval tussen de 10 en 12 km en dan geluncht.
  van Myriam:
  Deze reis heeft indruk op me gemaakt. Als enige Belgische tussen Nederlanders ben ik met de trein naar TsjechiŽ gereisd. Wel veel overstappen. Toen ik ergens de mist in ging, uit was gestapt in een voorhalte van Berlijn, heeft het buro me goed geholpen. Bij het leren kennen van de anderen bleek dat we wel een toffe groep hadden. De mooie wandelingen, kriskras de natuur in, het Nederlands koppel en hun zoon Rob, die het hotel runden en hun achtergrondinformatie, de stilte van het niet toeristisch TsjechiŽ was zaaalig. In het hotel geen overbodige luxe maar zeer huiselijke sfeer. Ik heb TsjechiŽ op een heel aparte en andere manier leren kennen.
  van Marion:
  Een prachtige reis! Mooie wandelingen - goed te doen - onder leiding van Erik, die veel weet te vertellen over omgeving en geschiedenis. Het hotel is prima, goed geslapen, fijne douche. Ook fijn dat je een kamer voor jezelf hebt. Het land is erg mooi met veel bloeiende velden. Aanrader!
  van truus schijf:
  Een mooie reis, in een prachtig gebied, met hele mooie herfstkleuren. Goed verzorgd in een prima hotel. De hoteleigenaar Erik kon ons erg veel achtergronden van Tsjechie vertellen. Ik kan deze reis zeker aanraden aan anderen. Klein verbeterpuntje: Bij aankpmst in Zittau was niet duidelijk waar het busje was dat ons ophaalde, er stond in een donkere hoek wel een donkerrode bus, maar we snapten niet direct dat dat voor ons bedoeld was. Misschien een A-4tje op het raam met Aktiva erop?
  van Josť:
  juli 2016: Prima bevallen deze reis. Volop in de natuur, prachtig uitzicht vanuit het hotel. Goed verzorgd, gevarieerd eten, heerlijke witte wijn, vriendelijke bediening en gastvrij ontvangst. ís Avonds in slaap vallen op het geluid van de krekels, ís ochtends wakker worden met het gezang van vogels. Wandeltochten zijn goed te doen. Veel variatie, dus ook klimmen en dalen. De gidsen kennen de omgeving íop hun duimí, waardoor kriskras door de bossen, smalle paden en geen paden dagelijks voorkwam. Alleen maar prachtig! Een aanrader. En de treinreis is goed te doen. Overstappen eerder ervaren als welkome afwisseling dan als storend.
  We hebben een heerlijke wandelvakantie gehad van 6-13 sept. í14. Het niveau van wandelingen is altijd lastig aan te geven. In elk geval loop je het grootste deel van de dag; de stijging is gering, het terrein in glooiend.(Het klimmetje van het dorp naar het hotel, aan het eind van de wandeling, is wťl pittig :-) ). De wandelingen werden zeer enthousiast geleid door hoteleigenaar Erik. Hij vertelde veel over natuur en cultuur, over het dagelijks leven in deze streek in TsjechiŽ. Dit inkijkje in het echte leven in TsjechiŽ is voor mij een pluspunt. Het hotel is sober en netjes, ik vond het echt een wandelhotel. De sfeer is ontspannen. Het eten is eenvoudig (vergeleken met de Nederlandse standaard) maar prima. De kok deed enorm zijn best, ook voor de vegetariŽrs onder ons. Onze groep was prettig gezelschap, het klikte onderling goed. De reis per trein met diverse overstaps is lang en vermoeiend. - 14 uur van deur tot deur (Midden-Nederland).
  van Michel van der Wiel:
  Het hotel Pod Zvicinou is op een schitterende locatie gelegen aan de voet van de berg Zvicina! Het hotel is verder sober geoutilleerd, maar wel schoon en voorzien van de basic voorzieningen als bed, douche en toilet. En dat is toch alles wat je nodig hebt?!Leuke hoteleigenaren Eric en Nancy. Heel aardig en zij brengen ook direct een gezellige familiaire sfeer in het hotel. Je kan gewoon in je pyjama aan het ontbijt verschijnen, niemand die ervan opkijkt! Het eten was niet heel bijzonder, maar wel gewoon kwalitatief ruim voldoende met een driegangendiner en ís ochtends een ontbijtbuffetje. De wandelingen in het gebied zijn soms best lang en pittig, vooral vanwege de afstand en het toch soms aardig stijgen en dalen. Zeker in combinatie met warm en zonnig weer moet je hier wel goed op voorbereid zijn. De treinreis viel erg tegen, zowel heen als terug. Ik had verwacht dat deze veel korter en een stuk sneller zou verlopen. We hadden weliswaar enige vertraging zowel heen als terug in Duitsland en Nederland, maar een reis van deur tot deur die 16 uur duurt (ik woon in Dordrecht) vind ik wel erg gortig voor een plek die op ongeveer 1.000 kilometer ligt. Dat is dus inclusief de ook nog eens 2 uur durende busrit vanaf Zittau naar Bila Tremesna. Ik was zowel heen als terug helemaal overreist en had het gevoel of ik een jetleg had. Hier mogen mensen die de reis willen boeken wel beter en eerlijker over voorgelicht worden! De groep singles was zeer gezellig! Al met al dus een heel leuke vakantie gehad, maar ik had liever voor een meerprijs met het vliegtuig naar Praag gevlogen en vandaar doorgereist naar Bila Tremesna. Mijn advies aan jullie van Aktiva is dan ook om die optie aan te bieden (voor een meerprijs) aan mensen die ook graag wat sneller en comfortabeler naar deze mooie bestemming willen reizen. Voor de rest alleen maar tevreden!
 • data en prijzen

boek nu
To Top