Single Reis wandelen Sever Ceska 8 dagen

8 dagen
niveau
trein
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 730,00
Reis PDF boek nu

Zvicina, Boheemse Paradijs en Reuzengebergte

TsjechiŽ is een perfect wandelvakantie land: vanwege de combinatie van natuur en boerenlandschap,†de matige hoogteverschillen en de uitstekende routemarkeringen. Kortom: niet te ver weg van de mensen, en niet te zwaar of†moeilijk.
††
Uitvalsbasis voor deze afwisselende wandelreis†is een gezellig familiehotel van Nederlandse eigenaren, een gebouw uit†1866 maar grotendeels gerenoveerd, bij het kleine dorp Bila Tremesna. De ligging is dicht bij de voet van de berg Zvicina, in het voorland van het Reuzengebergte,†waarnaar u op de dag na aankomst een inleidende wandeling maakt. De andere tochten die u maakt, zijn een gevarieerde mix van natuur en een beetje cultuur: het stadje Dvur Kralovť bijvoorbeeld of een tocht naar de oudste stuwdam van TsjechiŽ, zo mooi ingebed in het heuvelachtige boslandschap, als een sprookjesbeeld van Anton Pieck.
In het Boheemse Paradijs, ook Cesky Raj genoemd, wandelt u letterlijk op, over en onder de grillige rotsformaties. Nergens anders in TsjechiŽ is het landschap zo uniek en onwerkelijk als daar. U maakt een wandeling van een dag naar Kuks, bekend om haar historisch ziekenhuis en beelden van Matthias Braun, een bekende beeldhouwer, midden in het bos.
Fotoreportage van deze reis

van dag tot dag

dag 1
Elk Nederlands of Belgisch Station-Zittau (ca. 850 km) per trein (vertrek Amsterdam ca. 07.00 uur (opstappen verder/later mogelijk in Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo, Hengelo), aankomst Zittau ca. 18.30 uur). Transfer naar Bila Tremesna (ca. 1 uur 45 min.).

dag 2
Wandeling (ca. 10 km/4 uur) vanuit het hotel rondom de berg Zvicina.

dag 3
Wandeling (ca. 15 km/5 uur) van Kuks, met haar prachtige historische ziekenhuis en kruidentuin. Route door een bosrijke omgeving met zandstenen beelden in het bos. Transfers (15 minuten) vanuit het hotel heen en terug naar Dvur Kralove waar de wandeling begint en eindigt.

dag 4
Wandeling vanuit het hotel via de 19e eeuwse stuwdam (de oudste van TsjechiŽ en sinds 2010 Unesco-werelderfgoed, ligging midden in het bos als een sprookjesprent van Anton Pieck) naar Dvur Kralovť met een gezellig marktplein. Het stadje is bekend om haar dierentuin. Per lokale bus terug naar het hotel (15 min).
dag 5
Vrije dag. Mogelijkheid voor een bezoek aan Hradec KrŠlove of Praag op eigen gelegenheid. Ter plaatse ontvangt u de treintijden (station 500 m.) en de informatie o.a. over een stadswandeling. Alternatief: een extra wandeling in de directe omgeving van het hotel.

dag 6
Wandeling (ca. 12 km/4 uur) naar de burcht van Pecka, nu deels een ruÔne. Binnen is een expositie over de voormalige eigenaar en bewoner Krystof Harant, die 7 talen sprak, muziek componeerde en in 1608 een boek schreef over zijn pelgrimage naar Jerusalem. Per lokale bus terug naar het hotel (15 min.).
dag 7
Wandeling (ca. 15 km/5 uur) door het nationale natuurpark Cesky Raj (Boheemse Paradijs) met unieke grillige rotsformaties. Sinds 1955 is het een beschermd natuurgebied onder de naam Chko Českż rŠj en in 2005 werd het uitgeroepen tot UNESCO Geopark. Met miljoenen jaren oude zandsteenrotsen, diepe dalen, glinsterende bergmeren en mooie vergezichten over de bosrijke omgeving. Hier en daar zijn oude kastelen en burchten. De trekpleister van Mala Skala is de boven op een rotsmassief gebouwde gotische burcht Vranov Pantheon (waar de busten staan van de drie keizers die de slag tegen Napoleon bij Leipzig hebben gewonnen) met een prachtig uitzicht. Treintransfer heen en terug 1,5 uur.
dag 8
Transfer naar Zittau (het hotel geeft een ontbijtpakket mee). Zittau-Elk Nederlands of Belgisch station per trein (vertrek Zittau ca. 09.00 uur, aankomst Amsterdam ca. 21.00 uur (uitstappen verder/eerder mogelijk in Hengelo, Almelo, Deventer, Apeldoorn, Amersfoort, Hilversum)).

details

Bij deze reis heeft u een gratis 1- persoonskamer!

route: wandelingen door heuvelachtig terrein met hoogteverschillen tot max. 500 m. Per wandeldag wordt ca. 15 km (1 keer ca. 10 km en 1 keer ca. 12 km)†afgelegd. De reis is voor een geoefende wandelaar goed te doen, een aardige klim wordt niet uit de weg gegaan.

groep: minimaal 8 / maximaal 16 reizigers.

Hotel Pod Zvicinou

ligging: rustig in de bosrijke natuur, uitzicht op het Reuzengebergte, tussen 2 kleine dorpjes (w.o. Bila Tremesna) in, bij de berg Zvicina.
faciliteiten: bar, restaurant, zwembad (buitenbad, bronbad), gratis wifi
kamers: 1- en 2-persoonskamers met douche en toilet
maaltijden: ontbijt (buffet) en diner in het hotel. Op dag 1 bij aankomst (ca. 21.00 uur) een snack-pakket. Op dag 8 een ontbijt-pakket (vertrek om ca. 06.30 uur).†
extra: na een wandeltocht kunt u†heerlijk relaxen (tegen betaling) in de hot tub, infrarood sauna of gebruik maken van een massage, of in de zomer (gratis) het buitenzwembad gebruiken.
inclusief
* Elk Nederlands of Belgisch†station-Zittau v.v. per trein incl. zitplaatsreservering
* Zittau-Bila Tremesna v.v. per minibus
* 7 overnachtingen halfpension (ontbijt en diner inbegrepen)†in 1- of 2- persoons kamer met douche en toilet
* plaatselijk vervoer per trein, minibus en lokale bus
* lokale toegewijde Nederlands-, Duits- of Engelssprekende reisleider
exclusief
* overige maaltijden (overdag, onderweg)†
* toeslag 1- persoonskamer Ä 0,-†(GRATIS†!)
* eventuele entrees†
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering†
* reserveringskosten

†Reisinfo algemeen groepsreizen†lees meer†

overige kenmerken

boek nu
To Top