Sever Ceska 8 dagen

8 dagen
niveau
trein
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 695,00
Reis PDF boek nu

Winterwandelavontuur in het noorden van TsjechiŽ

TsjechiŽ is een perfect†wandelland: vanwege de combinatie van natuur en klimaat, de overzichtelijke†hoogteverschillen en†de uitstekende routemarkeringen. Niet te ver weg van de bewoonde wereld†en niet te zwaar of†te moeilijk. Dat gaat dus perfect in de bergen van het noorden van TsjechiŽ: letterlijk Sever Ceska,†ůůk in de winter!
Uitvalsbasis voor deze afwisselende wandelweek is een gezellig familiehotel van†sympathieke Nederlandse eigenaren. Het is een "Luftkurorthotel"†uit het eind van de 19e eeuw maar fraai†gerenoveerd, gelegen aan de bosrand bij het kleine dorp Bila Tremesna.
De ligging is dicht bij de voet van de berg Zvicina, in het voorland van het Reuzengebergte, waarnaar u op de†tweede dag†een inleidende wandeltocht†maakt. De andere tochten zijn een gevarieerde mix van veel natuur en enige cultuur: Dvur Kralove bijvoorbeeld, met de oudste stuwdam van TsjechiŽ,†als in een tekening van Anton Pieck†ingebed in het†bosrijke landschap.
De†wandelingen gaan door heuvelachtig terrein met gematigde hoogteverschillen, de reis is dus niet zwaar.†Het is†een†leuke en rustige†kennismaking met TsjechiŽ. Als er een†dikke laag†sneeuw zou vallen, worden ter plaatse gratis sneeuwschoenen beschikbaar gesteld.†
Een toegewijde lokale (Duits- of Engels-, soms Nederlands-sprekende) gids die†alle vijf wandeldagen†meeloopt, maakt u deelgenoot van de spannende geheimen van het noorden van TsjechiŽ. Op dag 5 ontvangt u kaarten en uitgebreide uitleg, indien u dan een extra wandeling wilt lopen.†
De reis naar Zittau v.v. wordt uitgevoerd per comfortabele ICE-trein. Van Zittau wordt u per minibus naar Bila Tremesna gebracht (ca. 1 uur 45 minuten†rijden).

van dag tot dag

dag 1
Elk Nederlands of Belgisch Station-Zittau (ca. 850 km) per trein, aankomst Zittau ca. 18.30 uur. Transfer (ca. 1 uur 45 minuten) naar Bila Tremesna per minibus.

dag 2
Wandeling in de directe omgeving van het hotel naar het hoogste punt in de regio: de berg Zvicina en terug.

dag 3
wandeling naar de plaats Kuks met een prachtig historisch ziekenhuis en beeldentuin (Unesco-monument) met het door Graaf Spork gestichte Luftkurort. Heen en terug per boemeltrein (ca. Ä 3,-) (station 500 m. van het hotel).
dag 4
Wandeling rond Dvur KrŠlovť met de oudste stuwdam van TsjechiŽ (sinds 2010 Unesco monument) met een schitterende ligging midden in het bosrijke landschap. Per lokale bus (ca. Ä 2,-) terug naar het hotel (ca. 15 minuten).
dag 5
Vrij programma. Gelegenheid voor een bezoek per trein naar de provinciehoofdstad Hradec KrŠlovť (45 minuten, retour ca. Ä 7,50) of Praag (2,5 uur, retour ca. Ä 15,-). Het is ook mogelijk aan de hand van kaartmateriaal en uitgebreide uitleg een extra wandeling te maken.
dag 6
Wandeling naar Pecka met o.a. een burcht, nu deels een ruÔne. Binnen is een expositie over de voormalige eigenaar en bewoner Krystof Harant die zeven talen sprak, muziek componeerde en een boek schreef over zijn pelgrimage naar Jeruzalem. Per lokale bus (ca. Ä 2,-) terug naar het hotel.
dag 7
Wandeling naar Mostek midden in het boslandschap.
dag 8
Transfer naar Zittau. Zittau-Elk Nederlands of Belgisch station per trein.
Opmerking: indicatief programma; afhankelijk van de weersomstandigheden kan de reisleider de volgorde van de wandelingen of de routes aanpassen. Bij sneeuw worden de wandelingen uitgevoerd als sneeuwschoenwandelingen.

details

route:†wandelingen (bij een dik pak sneeuw met sneeuwschoenen)†door heuvel- tot licht bergachtig terrein met kleine tot gematigde†hoogteverschillen. Per†wandeldag wordt ca. 12-17†km afgelegd.
groep: minimaal 10/maximaal 16 reizigers.

Hotel Pod Zvicinou

ligging: rustig aan de bosrand, uitzicht op het Reuzengebergte, tussen 2 kleine dorpjes†(w.o. Bila Tremesna) in, bij de berg Zvicina.
faciliteiten: bar, restaurant en wellness. Gratis wifi in het restaurant.
kamers: 1-persoonskamers met douche en toilet.
maaltijden: ontbijt (buffet) en diner inbegrepen; het diner betreft een keuzemenu;†op kerstavond een 4-gangen kerstdiner en met oudjaar een feestelijke maaltijd. Op dag 1 bij aankomst (ca. 21.00 uur) een snackbox. Op dag 8 een ontbijtbox†(vertrek om ca. 07.00 uur).

extra: na een wandel- of langlauftocht kunt u tegen betaling heerlijk relaxen in de hot tub, infrarood sauna of gebruik maken van een fijne†massage.†

inclusief
* Elk Nederlands of Belgisch station-Zittau v.v. per trein incl. zitplaatsreservering
* Zittau-Bila Tremesna v.v. per minibus
* 7 overnachtingen op basis van halfpension (ontbijt en avondmaaltijd inbegrepen)†in†(GRATIS) 1-persoons kamer met douche en toilet
* lokale Engels-, Duits- of Nederlands-sprekende gids
* bij een dik sneeuwdek: gebruik van†sneeuwschoenen
exclusief
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering†
* reserveringskosten

†Reisinfo algemeen groepsreizen lees meer

overige kenmerken

boek nu
To Top