Sever Ceska Winter 8 dagen

8 dagen
niveau
trein
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 745,00
Reis PDF boek nu
Winterwandelavontuur in het noorden van TsjechiŽ
TsjechiŽ is een perfect†wandelland: vanwege de combinatie van natuur en klimaat, de overzichtelijke†hoogteverschillen en†de uitstekende routemarkeringen. Niet te ver weg van de bewoonde wereld†en niet te zwaar of†te moeilijk. Dat gaat dus perfect in de bergen van het noorden van TsjechiŽ: letterlijk Sever Ceska,†ůůk in de winter!
Uitvalsbasis voor deze afwisselende wandelweek is een gezellig familiehotel van†sympathieke Nederlandse eigenaren. Het is een gebouw uit†uit het eind van de 19e eeuw maar fraai†gerenoveerd, gelegen aan de bosrand bij het kleine dorp Bila Tremesna.
De ligging is dicht bij de voet van de berg Zvicina, in het voorland van het Reuzengebergte, waarnaar u op de†tweede dag†een inleidende wandeltocht†maakt. De andere tochten zijn een gevarieerde mix van veel natuur en een beetje cultuur: Dvur Kralove bijvoorbeeld, met de oudste stuwdam van TsjechiŽ,†als in een tekening van Anton Pieck†ingebed in het†bosrijke landschap.
De†wandelingen gaan door heuvelachtig terrein met gematigde hoogteverschillen, de reis is dus niet zwaar.†Het is†een†leuke en rustige†kennismaking met TsjechiŽ. Als er een†dikke laag†sneeuw zou vallen, worden ter plaatse gratis neeuwschoenen beschikbaar gesteld.†
Een toegewijde lokale (Duits- of Engels-, soms Nederlands-sprekende) gids die†alle vijf wandeldagen†meeloopt, maakt u deelgenoot van de spannende geheimen van het noorden van TsjechiŽ. Op dag 5 ontvangt u kaarten en uitgebreide uitleg, indien u dan een extra wandeling wilt lopen.†
De reis naar Zittau v.v. wordt uitgevoerd per comfortabele ICE-trein. Van Zittau wordt u per minibus naar Bila Tremesna gebracht (ca. 2†uur rijden).

van dag tot dag

dag 1
Elk NS Station-Zittau (ca. 850 km) per trein. Transfer naar Bila Tremesna.

dag 2
Wandeling (ca. 10 km/3,5 uur) in de directe omgeving van het hotel naar het hoogste punt in de regio: de berg Zvicina en terug.

dag 3
Wandeling (ca. 20 km/6 uur) rond Dvur KrŠlovť met de oudste stuwdam van TsjechiŽ
(sinds 2010 Unesco monument) met een schitterende ligging midden in het bosrijke landschap.
dag 4
Wandeling (ca. 15 km/5 uur) naar Mostek met een voormalig Luftkurort midden in het bos en terug.
dag 5
Vrij programma. Gelegenheid voor een bezoek per trein naar Hradec KrŠlovť (45 minuten, retour ca. Ä 7,50), Truthov (60 minuten, retour ca. Ä 7,50) of Praag (2,5 uur, retour ca. Ä 15,-). Het is ook mogelijk aan de hand van kaartmateriaal en uitgebreide uitleg een extra wandeling te maken.
dag 6
Wandeling (ca. 20 km/6 uur) naar Miletin met, volgens medische deskundigen, de gezondste berglucht van TsjechiŽ!
dag 7
wandeling (ca. 22 km/7 uur) naar de plaats Kuks (Unesco-monument) met het door Graaf Spork gestichte Luftkurort. Terug per trein.
dag 8
Transfer naar Zittau. Zittau-Elk NS Station per gtrein.
Opmerking: indicatief programma; afhankelijk van de weersomstandigheden kan de reisleider de volgorde van de wandelingen of de routes aanpassen. Bij sneeuw worden de wandelingen uitgevoerd als sneeuwschoenwandelingen.

details

route:wandelingen (bij een dik†sneeuw met sneeuwschoenen)†door heuvel- tot licht bergachtig terrein met kleine tot gematigde†hoogteverschillen. Per†wandeldag wordt ca. 15-22 km afgelegd.
kaart >klik hier <
groep: minimaal 8/maximaal 16 reizigers.

Hotel Pod Zvicinou

ligging: rustig aan de bosrand, uitzicht op het Reuzengebergte, tussen 2 kleine dorpjes†(w.o. Bila Tremesna) in, bij de berg Zvicina.
faciliteiten: bar, restaurant en wellness. Gratis wifi in het restaurant.
kamers: 1-persoonskamers met douche en toilet
maaltijden: ontbijt (buffet) en diner in het hotel; het diner betreft een keuzemenu;†op kerstavond een 4- gangen kerstdiner en met oudjaar een feestelijke maaltijd inclusief champagne rond middernacht. Op dag 1 bij aankomst (ca. 21.00 uur) een snack-pakket. Op dag 8 een ontbijt-pakket (vertrek om ca. 06.30 uur).

extra: na een wandel- of langlauftocht kunt u tegen betaling heerlijk relaxen in de hot tub, infrarood sauna of gebruik maken van een fijne†massage.†

inclusief
* Elk station in Nederland-Zittau v.v. per trein incl. zitplaatsreservering
* Zittau-Bila Tremesna v.v. per minibus
* 7 overnachtingen op basis van halfpension (ontbijt en avondmaaltijd inbegrepen)†in† (GRATIS) 1- persoons kamer met douche en toilet
* lokale Engels-, Duits- of Nederlands-sprekende gids
* bij een dik sneeuwdek: gebruik van†sneeuwschoenen
exclusief
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering†
* reserveringskosten

†Reisinfo algemeen groepsreizen lees meer

overige kenmerken

boek nu
To Top