Krkonose 7 dagen

7 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 255,00
Reis PDF boek nu

Het voorland van het Reuzengebergte

Het populaire TsjechiŽ (CeskŠ Republika)†is als reisbestemming veelzijdig en verrassend. Het land heeft in alle jaargetijden een prachtige natuur, maar is zonder twijfel het mooist in het voorjaar en de zomer: dan is het voorland van het Reuzengebergte (Krkonose op zijn Tsjechisch)†het groenst....

TsjechiŽ wordt aan alle kanten omsloten door middelgebergten: Sumava, Ertsgebergte, Sudeten en†Krkonose. Dat laatste, op de grens met Polen, is qua landschap het spectaculairst, met toppen van 1000 tot 1200 meter hoogte.

Onbekend maakt onbemind - niet iedereen zal het weten maar TsjechiŽ is ťťn van de beste fietslanden ter wereld met fraaie routes.†TsjechiŽ is landelijk en bosrijk, en daardoor stil en hier en daar verlaten, hoewel u er niet snel zult verdwalen. De fietsroutes†komen door dorpen en gehuchten, soms nauwelijks groter dan een paar boerenhoeves.
Het voorland van het reuzengebergte, dat ook Podkrkonose heet, kent†aardige hoogteverschillen van enkele honderden meters. Fietsen†door het gebied is echter op zich wel relaxt omdat het gastvrije hotel de hele week uw uitvalsbasis is en de Nederlandse routebeschrijvingen, voorzien van kaartjes, gedetailleerd en helder zijn. †

van dag tot dag

dag 1
Bila Tremesna, aankomst per eigen vervoer. Eventueel ontvangst van laatste informatie.
dag 2
Fietsroute "De stenen schoonheid van Kuks" (ca. 48 km/4 uur). Mooie route naar Kuks met haar prachtige voormalige ziekenhuis, sinds 1946 wordt het ziekenhuisgebouw gebruikt als museum voor barokkunst. De Tsjechische apotheek werd in 1995 uitgeroepen tot Nationaal Monument van de Tsjechische Republiek. Van 2010-2015 werd het hele barokke ziekenhuiscomplex voor meer dan 450 miljoen Tsjechische kronen gerenoveerd , waarvan het grootste deel werd gefinancierd door de Europese Unie.

dag 3
Fietsroute "Forest Wishdom Trail" (ca. 35 km/3,5 uur), een bosrijke tocht. Op enkele kilometers van het hotel ligt de rivier de Elbe, waar zich een van de mooiste stuwdammen van TsjechiŽ bevindt. De dam werd gebouwd in 1910 in dezelfde tijd als die bij äpindlerův Mlżn. Sinds 1964 is de dam een beschermd cultureel monument, in 2010 werd het verklaard tot nationaal UNESCO monument.

dag 4
Fietsroute "Bij oma op bezoek in Ratiborice" " (ca. 75 km/7 uur). Iedere Tsjech moet minstens ťťn keer in zijn of haar leven een bezoek hebben gebracht aan het grootmoedersdal. Hier speelt het verhaal van Grootmoeder zich af, geschreven door Boěena Němcova, de bekendste kinderboekenschrijver uit de Tsjechische literauurgeschiedenis. Het kasteel van Ratiborice met zijn mooie tuinen en de oude watermolen is beslist de moeite van een bezoek waard.

dag 5
Fietsroute "Miletin en haar omgeving" (ca. 46 km/4,5 uur). In Miletin staat het geboortehuis van K.J. Erben, een van de bekendste schrijvers van TsjechiŽ, en het Museum van het Tsjechisch amateurtheater. Natuurlijk probeert u er het in heel TsjechiŽ bekende Modlitbicky, een soort ontbijtkoek met jam ertussen. Verder naar Hořice en via Velky Vreötov en BŪlť Poličany (kasteel) terug naar het hotel.

dag 6
Fietsroute "Pecka en haar burcht" (ca. 50 km/5 uur). Via Kal naar Pecka met haar burcht. Vergeet niet te genieten van heerlijk zelf gemaakt ijs op het plein. Een trip naar Nova Paka met haar unieke verzameling van edelstenen en fossielen mag niet ontbreken, Elk jaar vinden hier bovendien de wereldkampioenschappen trabantrijden plaats.

dag 7
Vertrek per eigen vervoer.

details

route: glooiend tot heuvelachtig, hoogteverschillen van 100 tot 250 m per dag, afwisselend over plateaus en door dalen. Per fietsdag wordt 38-75 km†afgelegd.†

Hotel Pod Zvicinou

ligging:†rustig in de bosrijke natuur, uitzicht op het Reuzengebergte, tussen 2 kleine dorpjes (w.o. Bila Tremesna) in, bij de berg Zvicina
faciliteiten:†bar, restaurant, zwembad (buitenbad, bronbad), gratis wifi

kamers:†1- en 2-persoonskamers met douche en toilet
maaltijden:†halfpension (ontbijt en diner zijn inbegrepen)

extra:†na een fietstocht kunt u†heerlijk relaxen in de hot tub, infrarood sauna of gebruik maken van een welverdiende massage (deze services tegen betaling) of in de zomer het buitenzwembad gebruiken.

minimum aantal reizigers: 2.

vertrek:†dagelijks van†1 april t/m 31 oktober

inclusief:

* 6†overnachtingen in hotel Pod Zvicinou†(kamers met†douche en toilet) op basis van halfpension

* Nederlandstalige gedetailleerde†routebeschrijving en fietsroutekaart

* informatiepakket van de omgeving

exclusief:

* toeslag 1-persoonskamer Ä 95,-

* overige maaltijden†

* fietshuur Ä 50,- (MTBís en tourfietsen met 24 versnellingen)

* bijdrage Calamiteitenfonds

* reis- en annuleringsverzekering†

* reserveringskosten

Reisinfo algemeen individuele reizen†lees meer

OVERIGE KENMERKEN

Reisinfo algemeen individuele reizen lees meer

overige kenmerken

3 bed room
boek nu
To Top