BlogElbe2

Elbe Radweg 10 plekken

De Elberadweg: 10 plekken waar je geweest moet zijn


Wil je graag op fietsvakantie door Tsjechië en Duitsland? Vind je het fijn om een route te fietsen die helemaal uitgestippeld is zoals de Elberadweg? Maar weet je niet zo goed welke steden dan leuk zijn om te bezoeken? We hebben 10 steden op een rijtje gezet die tijdens het fietsen in Duitsland of Tsjechië leuk zijn om te bezoeken! Lees snel verder voor onze aanraders!

1.  Podebrady
Podebrady is een stad in de regio Midden-Bohemen, in Tsjechië. U kunt er van alles bekijken en beleven, van het prachtige kasteel op de foto tot aan een rondvaart door de stad.
Genoeg plekjes om even uit te rusten tijdens het fietsen door Tjechië.

2. Nymburk
Tijdens uw fietstocht langs de rivier komt u heel veel verschillende kerken tegen, zo ook deze. Een perfecte locatie om aan sightseeing te doen. Naast deze kerk kunt u verschillende plekken bekijken o.a. de Zamek Loucen, de stadsmuren en verschillende parken.

3. Praag
Dat Praag een prachtige stad is, is wel duidelijk bij het zien van bovenstaande foto. Maar behalve dat het een prachtige stad is, valt er veel geschiedenis te ervaren. Zo kunt u naar de St. Vitus Cathedral, het kasteel van Praag of naar het Lobkowicz paleis.

4. Dresden
Naast de mooie steden in Tsjechië zijn er ook vele steden in Duitsland waar u langs komt tijdens uw fietstocht langs de Elbe. U kunt er prima langs het water fietsen en stoppen bij alle mooie kastelen, kerken of musea.

5. Meißen
Fietsen in Duitsland levert vele mooie locaties op, waaronder Meissen. Hier vindt u eindeloos mooie huizen met allerlei kleuren. Het is een vrolijke stad waar vele bezienswaardigheden zijn te vinden. Van de ‘Frauenkirche’ tot aan de Dom van Meißen’.

6. Torgau
Tijdens de fietstocht is Torgau een stad die zeker aangegaan moet worden. Het kasteel Hartenfels is een markant ontworpen en gebouwd gebouw. U heeft daarnaast er ook een geweldig uitzicht.

7. Cuxhaven
In het noorden van Duitsland eindigt de fietstocht bij een prachtige haven, waar de Elbe en de Noordzee elkaar ontmoeten. Hier is veel te beleven. Cuxhaven is een perfecte plek om een paar dagen af te sluiten na het fietsen in Duitsland.

8. Maagdenburg
In deze stad die zich steeds meer en meer focust op toerisme zijn genoeg interessante zaken te zien. De bekendste is de Groene Citadel, ontworpen door architect Friedensreich Hundertwasser. Het is een kleurrijk gebouw met vele details. Zeker de moeite waard om even van de fiets af te stappen en een kijkje te nemen in deze bijzondere stad.

9. Tangermünde
In deze stad zijn een burcht en musea te vinden. Oude monumentale panden versierd met sierlijke balken. Naast deze burcht vindt u er een grote ‘kapitel tower’, een Marktplatz en originele stadsmuren. Veel plekken waar u gemakkelijk op de fiets kunt komen.

10. Hamburg
Een stad met een grote geschiedenis. Het was een belangrijke handelsstad en is nog steeds de groostte havenstad van Duitsland. Een stad die opnieuw is opgebouwd in 1842. Bijzondere locaties zijn er genoeg, van mooie fietsroutes langs de Elbe tot verschillende musea.

Vindt u het leuk om een specifieke route te volgen? Bijvoorbeeld een 7-daagse reis langs Dresden en de Elbe? Dan zult u bij veel van de bovenstaande steden zeker een kijkje nemen!

To Top