BlogDonau

Donauradweg

Op de fiets langs de mooiste plaatsen langs de Donau (Donauradweg)


De Donau is een van de langste rivieren van Europa en strromt door maar liefst zeven verschillende landen. Van het Zwarte Woud in Duitsland vloeit de rivier naar het oosten, en 2.850 kilometer later stroomt de Donau in de Zwarte Zee in. Langs de Donau is de Donauradweg aangelegd, Europaís populairste langeafstands fietsroute. Aan de Donau liggen bezienswaardige steden: Passau, Linz, Wenen, Bratislava, Boedapest en Belgrado.

Passau
Bij de grens met Oostenrijk ligt de Duitse 3-rivierenstad Passau. Bij de ĎDreiflŁssestadtí vloeien de Donau, de Inn en de Ilz samen, elk met een afzonderlijke kleur water, te zien vanaf de bergen rondom de stad, of er langs fietsend over de ĎInnpromenadeí. In de stad liggen parken die bij mooi weer ideaal zijn om te picknicken.

Donau fietsroute; Passau - Wenen familiereis 7 dagen
Donau fietsroute; Regensburg Ė Passau 4 dagen

Linz
Het kasteel van Linz is de thuisbasis van het mooie Schlossmuseum, waarin fraaie collecties oude kunst getoond worden en daarnaast voorwerpen uit de prehisotie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen. In de moderne zuidvleugel vindt u een permanente tentoonstelling over natuur en technologie.

Donau fietsroute Passau Ė Wenen 7 dagen met de trein
Donau fietsroute Passau Ė Wenen 8 dagen met trein en hotel

Belgrado aan de Donau†
De locatie van Belgrado is zeer uniek aan de Donau. Direct bij de samenvloeiing van de rivieren de Sava en de Donau biedt de stad veel groen, en leuke cafeís en restaurants. Stap even van de fiets en geniet van een heerlijke wandeling met een drankje. Tussen de heuvels waar de rivieren samenkomen, staat het fort van Belgrado. Het gebouw is de trots van ServiŽ en staat bekend om talloze legendes en verhalen.

Donau fietsroute Budapest Ė Belgrado

Ontdek de schoonheid van Wenen†
Wenen is een van Europaís meest intrigerende culturele hoofdsteden en bevat ontelbare bezienswaardigheden. Vele zijn op de fiets te bekijken. De stad heeft veel te bieden voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur. Het centrum is vanaf de Donauradweg gemakkelijk met de fiets gemakkelijk te bereiken.†

Donau fietsroute Passau Ė Wenen 8 dagen met hotel
Donau fietsroute Passau Ė Wenen 6 dagen

Fietsen door fantastisch Boedapest†
De rivier de Donau stroomt dwars door Boedapest en verdeelt de stad in twee delen - Buda en Pest. Omdat ds de stad op de grens van West- en Oost-Europaligt, heeft Boedapest een lange geschiedenis. Boedapest heeft vele fascinerende bezienswaardigheden: kerken, zoals St. Stephens en Matthias, de kabelbrug over de Donau en fraaie parken. Boedapest is een van de meest fantastische steden van Europa.

Donau fietsroute Wenen Ė Boedapest 8 dagen
Donau fietsroute Passau Ė Boedapest

To Top