Single Reis Fietsen Kop van Noord-Holland 5 dagen

5 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
singlereizen
standplaatsreizen
nieuw
vanaf € 449,00
Reis PDF boek nu

Natuurschoon aan de rand van het Ijssel- en Markermeer

✔ 4†x ontbijt, lunchpakket en uitgebreide avondmaaltijd†inbegrepen
✔ koffie of thee met iets lekkers

✔†per eigen vervoer naar Noord-Holland
✔ fietsroutes†direct vanuit de accommodatie
✔ meefietsende†reisleiding
✔ uitsluitend 1-persoonskamers met eigen sanitair

In West-friesland, gelegen aan het IJsselmeer tussen Hoorn, Alkmaar, Schagen en Enkhuizen,†wordt er veel aan gedaan om het voor toeristen en andere bezoekers aantrekkelijk te maken.†Het is een ideaal gebied om met de fiets te verkennen.†Fraaie dorpen met lintbebouwing†en mooie historische stadjes met leuke musea worden afgewisseld door een†weids†landschap met molens en authentieke stolpboerderijen.

Accommodatie de Woudhoeve
De uitvalsbasis van de reis is de Woudhoeve, gelegen in een landschap van weilanden, akkers en bollenvelden in Oosterblokker.†Het is een mooie luxe groepsaccommodatie en beschikt over 14 slaapkamers (uitgerust met comfortabele boxspringbedden)†met een eigen badkamer. De tuin biedt een verrassend uitzicht op de uitgestrekte weilanden waar tuinbouw plaatsvindt en koeien grazen. De gezamenlijke ruimte is uitgerust met een ruime zithoek met tv en geluidsinstallatie. Er is tevens een ruime keuken en een gezellige bar aanwezig. Vanuit de zithoek heeft u zicht op het ruime terras en het grote speelveld met een jeu de boules baan, een tafeltennistafel en†een†reuzen-schaakbord. Op 2 kilometer†afstand ligt Schellinkhout met een prachtig strandje.†

De kamers van de Woudhoeve hebben allemaal de naam van een dorp/stad gekregen welke aan de Westfriese Omringdijk ligt. Deze dijk is een provinciaal monument, 126 km lang en aangelegd†rond het jaar 1320 door de verbinding van verschillende dijken. Destijds was Westfriesland nog een eiland in de Zuiderzee, maar door drooglegging en inpoldering heeft het zijn huidige vorm gekregen.†

Vijf dagen rust en gezelligheid
Alle fietsroutes vertrekken vanuit de accommodatie en komen daar ook weer terug. De reisleider fietst met alle tochten mee. Alle maaltijden, inclusief koffie, thee en iets lekkers zijn inbegrepen.†

van dag tot dag

dag 1
Heenreis naar Oosterblokker per eigen vervoer. De Woudhoeve heeft voldoende eigen parkeerplaatsen. Fietstocht (ca. 35 km/2,5 uur) door fruitgaarden naar Hoogkarspel, Nibbixwoud, Wognum en Hoorn.
dag 2
Fietstocht (ca. 48 km /3 uur) van Hoorn naar Opperdoes, Medemblik en Hoogkarspel. Deze fietsroute brengt u eerst naar Hoorn vol rijke historie. Verder naar Opperdoes, het plaatsje dat al bestond in de 11e eeuw. Het wordt ook wel klein Giethoorn genoemd vanwege de vele bruggetjes en kanaaltjes. En natuurlijk is Opperdoes beroemd om de Opperdoezer Ronde, een heerlijk aardappeltje. Medemblik heeft ook veel historie: het kreeg in 1289 stadsrechten van Floris V en werd daarmee de oudste stad van West-Friesland. De voormalige havenstad is nu een geliefde plek voor watersporters. Achter de karakteristieke watertoren van Hoogkarspel zijn resten van een boerderij gevonden die dateren uit 1000 voor Christus en resten van een grafheuvel die mogelijk nog ouder is.
dag 3
Fietstocht (ca. 52 km / 3 uur) langs het IJsselmeer met onderweg molens, het Flessenscheepjesmuseum, het Westfriesmuseum en het Zuiderzeemuseum.
dag 4
Fietstocht (ca. 68. km / 4 uur, inkortbaar tot 48 km) "beleef de gouden eeuw in en om Hoorn". Een fietsroute met veel monumenten en enkele musea. Wat dacht u van de typische Hollandse renaissancegevel van het Statenlogement? Of die van het Westfries Museum waar u zich onder kunt dompelen in de rijkdom van de Gouden Eeuw? Dat kunt u overigens ook in Museumhuis Bonck, een oud koopmanshuis waar de tijd heeft stil gestaan.
dag 5
Fietstocht (ca. 26 km/2 uur) van Hoorn naar Nibbixwoud en Wognum. Hoe oud Hoorn precies is, is niet bekend. Schriftelijke bronnen van voor 1200 zijn waarschijnlijk verloren gegaan tijdens overstromingen. Wel is bekend dat Hoorn al in de 14e eeuw stadsrechten kreeg en dat de plaats in de Gouden Eeuw een belangrijke havenplaats was aan de zuiderzee. Aansluitend per eigen vervoer naar huis.

details

route: vlak.†Per fietsdag wordt gemiddeld ca. 55†km (op de aankomstdag ca.35† km) afgelegd. Een onderlinge afstand van 1,5 meter wordt aangehouden.

groep: minimaal 10/maximaal 13†reizigers.

De Woudhoeve
ligging: Oosterblokker, in de kop van Noord-Holland, centraal in de historische driehoek Hoorn, Medemblik en Enkhuizen.†
faciliteiten: de gezamenlijke ruimte is uitgerust met een ruime zithoek met tv en geluidsinstallatie waar u een tablet of smartphone op aan kunt sluiten. Aangrenzend aan de gezamenlijke ruimte is een ruime keuken. Voor de keuken is genoeg tafelruimte gecreŽerd om met de hele groep gezamenlijk te eten of een spel te spelen. In de hoek tegenover de keuken staat een bar.†De gehele accommodatie is rook- en huisdiervrij. Er is gratis wifi beschikbaar.
kamers: functionele, ruime slaapkamers voor alleengebruik met eigen moderne badkamer/toilet.
maaltijden:†ontbijt en uitgebreide†avondmaaltijd (in buffetvorm) inbegrepen. Een onderlinge afstand van 1,5 meter wordt aangehouden.†4†x lunchpakket (zelf samenstellen bij het ontbijt). Vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

Extra informatie: we gaan ervan uit dat u uw eigen fiets meeneemt, tegen betaling is een huurfiets op aanvraag bij te boeken.

inclusief:
* verblijf in een 1- persoonskamer (met eigen douche/toilet) op basis van volpension (logies + ontbijt + lunchpakket + uitgebreide avondmaaltijd)
* meefietsende†Aktiva-reisleider

exclusief:
*†
huurfiets 7 versnellingen Ä 65,-
* huurfiets e-bike Ä 117,50
* heen- en terugreis
* consumpties bij het diner en in de avond
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten

Kijk†hier†voor algemene reisinformatie over de groepsreizen

overige kenmerken

boek nu
To Top