reis PDF

Algarve Sudoeste 8 dagen

singlereis fietsreis | niveau 2 | vliegtuig

dag 1
Amsterdam-Faro per vliegtuig. Transfer naar Monte Rosa (70 km). Ontvangst met koffie en amandelgebak, doorspreken van het programma en afstellen van de fietsen. Verkenning van de omgeving rond Monte Rosa.
dag 2
Monte Rosa-Boca de Rio-Monte Rosa (ca. 38 km/3 uur). Tocht van het heuvelachtige binnenland rond Monte Rosa naar de zuidkust. Via de boulevard van Praia de Luz met zijn vele restaurantjes gaat de route verder langs de vissersdorpjes Burgau en Budens om vervolgens via de dorpen Barão de São Miguel en Barão de São João bij Monte Rosa terug te komen. Bezienswaardigheden: wijnproeverij, strand, mooie kerkjes, ruïne van een fort en scheepsmuseum.
dag 3
Monte Rosa-Barragem de Bravura-Odiáxere-Monte Rosa (ca. 50 km/4 uur). Tocht naar het stuwmeer en via het authentieke Portugese dorp Odiáxere en Portelas terug naar Monte Rosa. De route loopt door het prachtige ongerepte binnenland naar het stuwmeer van Bravure. U heeft prachtige uitzichten over het land en het stuwmeer. Van de Barragem de Bravure door het boerenland via Portelas terug door een landschap met olijf-, amandel- en vijgenbomen. Bezienswaardigheden: stuwmeer, Portugese molen, fruitboomgaarden.
dag 4
Monte Rosa-Carrapateira-Pincho-Monte Rosa (ca. 70 km/6 uur). Route die door het ongerepte binnenland naar Carrapateira aan de westkust leidt. Door het duinachtige achterland rijdt u via Monte Ruivo, Pincho en Bensafrim terug naar Monte Rosa. Bezienswaardigheden: restaurant Pizza Pazza in Pedralva, strand van Amado (veel surfers), kliffen van de westkust, Musea do Mar in Carrapateira, Barragem de Bravurande (een prachtig stuwmeer).
dag 5
Vrije dag. Er zijn ter plaatse diverse suggesties verkrijgbaar voor extra zelf te maken fietstochten in de omgeving.
dag 6
Monte Rosa-Alcalar-Monte Rosa (ca. 50 km/4 uur). Fietsroute door het binnenland naar de archeologische opgravingen bij Alcalar. U passeert onderweg de dorpjes Arão, Pereira, Monte Ruivo en Cotifo, een prachtige route door het boerenland. Bezienswaardigheden: `Megalithic Monuments of Alcalar´ (opgravingen van 3000-1600 voor Christus). Restaurantjes, `Café Andre´ (cafeetje gebouwd op een 5000 jaar oud dorpje onder de grond).
dag 7
Monte Rosa-Odiáxere-Lagos-Monte Rosa (ca. 40 km/3 uur). Fietsroute die via Odiáxere naar Meia Praia (een groot strand) leidt en dan langs het oude stationsgebouw naar de boulevard van Lagos. Vervolgens terug naar Monte Rosa. Bezienswaardigheden: verschillende kleine musea die de geschiedenis van Lagos verhalen, beeld van Hendrik de Zeevaarder die vanuit Lagos zijn ontdekkingsreizen maakte, het oude fort, de allereerste slavenmarkt, het gezellige centrum met vele goede restaurantjes.
dag 8
Transfer naar de luchthaven. Faro-Amsterdam per Transavia.com.
 

 

Op dit moment zijn online prijsaanvragen van onze reizen even niet mogelijk.

Morgenvroeg kunt u weer een reis boeken en alle prijsinformatie opvragen over onze reizen.

 

Onze excuses voor het ongemak.

 

Aktiva Tours