Door het land van Hielke en Sietse van de Kameleon

Friesland en de Waddenzee
 

Wie kent ze nog van vroeger: Hielke en Sietse Klinkhamer, de twee stoere Friese broers met hun bootje ’De Kameleon’. De spannende maar zorgeloze wereld van de jongens is er een die omgeven is met boerenland, rust, natuur en water. Na 50 jaar oogt het landschap in Moai Fryslân nóg zo!

 

5-daagse fietsreis vanaf € 249,-

Fietsen met gratis Aktiva-cheques!

De unieke Aktiva Tours Bodensee- en Donau-actie is nu verlengd tot 4 april: bij alle Bodensee fietsreizen met start in Bregenz en alle Donau Passau-Wenen fietsreizen ontvangt u een Aktiva-chequeboek ter waarde van € 110,-. Boeken vóór 4 april 2020.
 
 

Singlereis Grensland Limburg/Duitsland

De wandeltocht gaat vanuit Abdij Rolduc afwisselend over Duits en Nederlands grondgebied. Die interessante plekjes en ook de wandelroutes zélf staan beschreven in een mooi route- en kaartenboekje dat u ontvangt bij de reisbescheiden. Singlereis met meelopende reisleiding
 

Vertrek 8/5, 22/5 en 30/10 vanaf € 170,- 

Singlereis Aachener Land met Pasen

Het voorjaar komt eraan, op naar Pasen! Gaat u ook mee op deze gezellige singlereis? De wandeltocht gaat over Duits grondgebied en neemt ook het meest zuidoostelijke snippertje Nederland mee. De streek staat werkelijk bol van lokale bezienswaardigheden, waar meestal "iets" historisch over te vertellen is.
 

5-daagse reis donderdag 9 april vanaf € 395,- 
 

3-daagse reis zaterdag 11 april vanaf € 245,-

Singlereis Algarve Costa e Montanhas

Indrukwekkende wandeltocht aan de Portugese zuidkust. Geniet van een glooiend duinlandschap, fascinerende rotspartijen en prachtige verlaten stranden. Eindeloze uitzichten over de spectaculaire kust. Indrukwekkende kliffen met hier en daar een ooievaarsnest. Slaperige dorpjes met authentieke vissershavens waar de tijd lijkt stil te zijn blijven staan. Kronkelige paden langs karakteristieke kurkeiken en knoestige olijfbomen in het heuvelachtige achterland. 

 

Laatste plaatsen vertrek 1 april vanaf € 999,-

Wandelen is de grootste probleemoplosser die er bestaat

We moeten veel meer wandelen. Het is goed voor lichaam en geest. Dat betoogt de Ierse neurowetenschapper Shane O’Mara. Vroeger moesten we veel lopen om eten te verzamelen of omdat we werk deden waarbij we bewogen. “Nu loopt de mens dagelijks niet meer dan twee kilometer, desastreus weinig. We leiden een zittend leven op kantoren achter beeldschermen. Sterker nog: we hebben onze wereld en onze leefstijl zo ingericht dat er geen noodzaak is voor bewegen. Terwijl wandelen de grootste probleemoplosser is die er bestaat,” zegt de hoogleraar experimenteel breinonderzoek aan Trinity College in Dublin.

 

Bron: NRC
 

Lees het hele artikel

De laatste plaatsen

De laatste plaatsen met vertrekgarantie op Aktiva Tours groeps- en singlereizen:
 
 
Aktiva Tours | Ommelseweg 56 | 5721 WV Asten
info@aktivatours.nl | www.aktivatours.nl