Single Reis Wandelen Sierra de Gredos 8 dagen

8 dagen
niveau
vliegtuig
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 915,00
Reis PDF boek nu

Wandelvakantie in het Spaanse†paradijs

Ruim 100 kilometer westelijk van Madrid ligt de Sierra de Gredos, een†compact berggebied†met toppen tot iets boven 2.000 meter. Arenas de San Pedro ligt op een hoogte van 500 meter en de wandelingen gaan naar een niveau daar min of meer tussenin: 1000-1400 meter maar dat gaat in een geleidelijk tempo. De zomerse warmte van het Spaanse binnenland wordt in de bergen†aardig getemperd met 1 graad per 100 meter.†

De Sierra de Gredos is een vrijwel ongerept natuurgebied, grofweg gelegen in de driehoek Avila-Madrid-Toledo. De hoogste piek Almanzor (2.592 m) wordt omringd door lagere bergen en samen vormen ze het majestueuze hart "Circo de Gredos". Er liggen uitdagende bergpaden die†boven indrukwekkende†valleien slingeren.†Het is een droomgebied voor wandelaars. En alles is dichtbij: vanuit het dal loopt u zo de bergen in, 6 dagen lang reist u te voet!†††

In het zuiden†ligt het levendige stadje Arenas de San Pedro.†Bezienswaardig zijn er het middeleeuwse kasteel van Don Alvaro de Luna, de romaanse brug, het klooster San Pedro de Alcantara en de grotten Cuevas de Aguila, - maar de plaats is vooral een ideale uitvalsbasis voor een verkenning van de bergen.

van dag tot dag

dag 1
Amsterdam-Madrid per Air Europa. Transfer naar Arenas de San Pedro (ca. 2 uur rijden). Na aankomst informatie over de wandelweek.
dag 2
Wandeling ter oriŽntatie door het stadje en door de schitterende omgeving en beklimming van de berg Torrejones (ca. 12 km/3,5 uur, 400 m stijgen en dalen). De route eindigt bij een natuurzwembad (een afgedamd riviertje met een zwembassin, kenmerkend voor de hele regio).
dag 3
Start van de 4-daagse trekking (ca. 2 km/6 uur, 600 m stijgen en 200 m dalen) door de Sierra de Gredos, rustig klimmend vanuit Arenas de San Pedro naar de berg Berocal met een schitterend uitzicht op de Gredos-bergen, vanaf hier is de hele route van de komende dagen te overzien! Via smalle bospaadjes een oversteek naar de vallei ®5 Villas® (5 dorpen); de route is gevarieerd met afwisselend zandpaden, gravelweggetjes en bergpaadjes. Achtereenvolgens komt u door 4 van die 5 typische bergdorpen, in de laatste: Cuevas del Valle is de overnachting.
dag 4
Vervolg trekking (ca. 19 km/6 uur, 900 m stijgen en dalen). Via een uitdagende als een ďslangď door het landschap kruipende oude Romeinse weg een beklimming van de Col Puerto del Pico (1395 m) met vanaf het bergrestaurant met panoramaterras een weids uitzicht over het dal. Vanaf hier een indrukwekkende traverse door de bergen. Na een daling gaat de route langs olijfboomgaarden naar het bergdorpje Arenal, waar de overnachting is.
dag 5
Vervolg trekking (ca. 20 km/6,5 uur, 1000 m stijgen en dalen). Een spectaculaire klim naar het begin van de ®Senda Ecologica®, een doorsteek tussen meerdere bergen. Het hoogste punt is de Col Yermo (1500 m), vanwaar de oversteek begint naar de Guisando Vallei met aan alle zijden indrukwekkende rotspartijen. Een flinke afdaling over een rotspad naar het hostel voor de overnachting.
dag 6
Vervolg trekking (ca. 12 km/4 uur, 100 m stijgen en 300 m dalen). Via het bezoekerscentrum alwaar informatie over de lokale flora en fauna een afdaling naar Arenas de San Pedro. Het laatste stuk gaat langs de rivier Arenal.

dag 7
Wandeling (ca. 17 km/4 uur totaal heen en terug, 300 m stijgen en dalen) naar de grotten Cuevas de Aguila, zwemmen mogelijk in een van de vele natuurzwembaden.

dag 8
Transfer naar de luchthaven van Madrid. Madrid-Amsterdam per Air Europa.

details

route: afwisselend matige (dag 2, 4, 5 en 7) en stijgende (dag 3)/dalende (dag 6) trajecten. Per wandeldag wordt ca. 12-20 km afgelegd, in ca. 3,5 tot 6,5 uur (wandeltijd).

groep: minimaal 6 / maximaal 16 reizigers.

accommodatie:
* 4 overnachtingen in Hostal Avenida in Arenas de San Pedro, 2- persoonskamer met douche en toilet. 
* 3 overnachtingen in hotels (2x) en hostel (1x) in de bergen, 2- persoonskamer met douche en toilet.

inclusief:
* Amsterdam-Madrid v.v. per Air Europa
* transfers Madrid-Arenas de San Pedro v.v.
* lokaal bagagevervoer tijdens de trekking
* 7 overnachtingen in hotels en hostels in 2-persoons kamer met douche en toilet (halfpension = ontbijt en diner inbegrepen)
* Nederlands-sprekende meelopende gids/reisleiding. Hij woont ter plaatse en is een enthousiaste wandelaar. 

exclusief:
* toeslag 1-persoonskamer € 105,-
* in te checken bagage € 26,- per stuk per enkele reis
* eten en drinken onderweg
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten

Kijk hier voor algemene reisinformatie over de groepsreizen

overige kenmerken

boek nu
To Top