Sierra Nevada incl. Granada 8 dagen

8 dagen
niveau
vliegtuig
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 985,00
Reis PDF boek nu

Naar de top van de Mulhacén in Andalusië

  
De Sierra Nevada, letterlijk: "besneeuwde bergketen", is het hoogste gebergte van Spanje. De toppen reiken tot bijna 3500 meter. Deze reis is een wandeltocht met als einddoel twee van Spanjes hoogste bergtoppen: de Mulhacén en de Veleta. De stijgingen - en dalingen, natuurlijk - tijdens de begeleide wandelingen variëren van gematigd tot kortstondig steil.
 
In het deel van de Sierra Nevada dat de Alpujarras heet, kan in de zomer fantastisch worden gewandeld. De eerste twee dagen van de wandelvakantie maakt u inloopwandelingen vanuit het stadje Cómpeta in de bergen en pas daarna gaat u écht het hooggebergte in. U overnacht één keer in de berghut Refugio Poqueira (ca. 2500 m) en loopt daarna verder naar het skidorp Pradollano (ca. 2100 m) aan de andere zijde van de bergketen. De laatste twee dagen van de reis verblijft u in Granada, aan de voet van de Sierra Nevada. In de stad bevindt zich een van de beroemdste monumenten van Spanje: het Alhambra, een gigantisch historisch paleiscomplex vol culturele schatten, daterend uit zowel de Arabisch-Moorse als de Spaans-katholieke tijd.
  
De reis wordt in 2019 slechts twee keer uitgevoerd, met vertrek op 2 juli en 20 augustus, beide met gegarandeerd vertrek. De bergen zijn dan inmiddels grotendeels sneeuwvrij, de kans op slecht weer is in die maanden kleiner en - ook al is het "beneden" in Spanje heel warm - door de grote hoogte is het er goed wandelweer. Zowel de Mulhacén als de Veleta zijn zonder hulpmaterialen te beklimmen; het blijft dus bergwandelen en is beslist geen bergbeklimmen! De uitzichten tijdens de wandelingen zijn fantastisch: een flink deel van Spanje lijkt aan uw voeten te liggen en soms is in de verte zelfs ook Afrika te zien.
 

van dag tot dag

dag 1
Amsterdam-Malaga per Transavia.com (vertrek om 12.20 uur - aankomst om 15.20 uur). Transfer (ca. 70 km) per taxibus naar en overnachting in Cómpeta.
dag 2
Transfer naar Fábrica de la Luz. Eerste inloopwandeling (ca. 15 km/5 uur) met een gids langs een riviertje tot ruim 1200 m hoogte (Puerto Blanquillo). Terug via een muilezelroute naar Cómpeta. Overnachting in Cómpeta.
dag 3
Transfer naar Llanadas de Sedella (ca. 1600 m). Tweede inloopwandeling (ca. 15 km/5 uur) met een gids naar de top van de Maroma (ca. 2067 m). Overnachting in Cómpeta.
dag 4
Transfer naar Capileira en Alto del Chorillo (ca. 2700 m). Aansluitend een onvergetelijke wandeling (ca. 14 km/7 uur, hoogteverschil ca. 980 m) met een gids naar de top van de Mulhacén (3478 m) en een afdaling door het dal van de Rio Mulhacén naar de Refugio del Poqueira. Overnachting in de prachtig gelegen berghut (meerpersoonskamers en centraal sanitair). U moet zelf de noodzakelijke bagage voor één overnachting meenemen in uw dagrugzak; de rest van de bagage wordt rechtstreeks naar Pradollano vervoerd.
dag 5
Wandeling (ca. 16 km/8 uur, hoogteverschil ca. 1200 m) met een gids, een klim via het woeste dal van de Rio Seco naar de top van de Veleta (3396 m) en afdaling aan de andere zijde van de bergketen naar het skidorp Pradollano. Overnachting in een ruim appartement.
dag 6
Transfer naar Granada (ca. 30 km). Wandeling met een gids boven het Alhambra langs het waterstelsel Acequia Real (ca. 8 km/2,5 uur, hoogteverschil ca. 150 m). Overnachting in Hotel Salvador, een goed 2- sterren hotel in een rustig straatje in het centrum van Granada.
dag 7
Granada, vrij. Gelegenheid voor een bezoek aan het Alhambra. Overnachting in Hotel Salvador.
dag 8
Transfer (ca. 140 km) per lijnbus naar de luchthaven van Malaga. Malaga-Amsterdam per Transavia.com (vertrek om 16.05 uur - aankomst om 19.10 uur).

details

route: van gematigd tot kortstondig steil. Per wandeldag wordt gemiddeld 15 km afgelegd.
 
 
hotels:
* 3 overnachtingen in Cómpeta: in 2-persoonskamer in traditioneel dorpshuis (centrum van het stadje) met gedeelde douche/toilet
* 1 overnachting in de berghut Refugio Poqueira: meerpersoonskamers met gedeelde douche/toilet
* 1 overnachting in Pradollano: 2-persoonskamer in een appartement met gedeelde douche/toilet
* 2 overnachtingen in Granada: 2-persoonskamer met eigen douche/toilet in Hotel Salvador **, in een rustig straatje in het centrum van Granada (logies)
 
groep: minimaal 6/maximaal 12 reizigers. 
 
De verzorging van deze reis is op basis van halfpension, het ontbijt en het diner zijn dus inclusief (m.u.v. Granada)
 
inclusief
* Amsterdam-Malaga v.v. per Transavia.com
* transfer Malaga luchthaven-Cómpeta per taxi-busje
* transfer Granada-Malaga luchthaven per lijnbus
* 3 overnachtingen in een dorpshuis, 1 overnachting in een berghut, 1 overnachting in een appartement, 2 overnachtingen in een hotel
* ontbijt en diner (Granada: uitsluitend logies)
* Nederlands-/Engelssprekende reisleider/berggids
* lokale transfers en bagagevervoer 
 
exclusief
* toeslag 1-persoonskamer € 124,- (6 nachten, niet mogelijk in de berghut)
* in te checken bagage € 26,- per enkele reis (20 kg)
* overige maaltijden (lunches)
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten

overige kenmerken

boek nu
To Top