Single Reis wandelen Almijara Andalusië dorpshuis 8 dagen

8 dagen
niveau
vliegtuig
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 899,00
 • per jaar meer dan 300 dagen zon
 • Plaza Almijara in Cómpeta
 • weelderige vegetatie aan de route
 • wandeling bij Canillas
 • Cómpeta
 • goede bewegwijzering
 • prachtige vergezichten
 • kerktoren van Archez
 • dorpshuis (accommodatie)
 • Rio Higueron
 • de kathedraal van Malaga
 • Wandelreis in de achtertuin van de Costa del Sol

   
  Het typisch Spaanse bergplaatsje Cómpeta (hoogte ca. 650 m.) ligt in de streek Axarquia in de zuidelijke regio Andalusië, verscholen aan het einde van een langgerekt dal en ver weg van het massatoerisme. Het ´witte dorp´ heeft de pure natuur letterlijk als achtertuin van de Costa del Sol: een enorm natuurpark met de indrukwekkende Tejada- en Almijara-bergketens als achtergrond. 
   
  Vooral het voor- en najaar en de "winter" zijn ideale jaargetijden om er te wandelen met dagtemperaturen van 16-23 graden.
   
  De natuur is vooral van eind maart tot midden mei mooi wanneer de amandelbomen uitbundig wit bloeien en de sinaasappels rijp zijn. In deze streek schijnt de zon maar liefst 325 dagen per jaar. 
   
  Het landschap van Axarquia heeft veel te bieden: beboste bergen die worden afgewisseld met open terrein en boomgaarden waar olijven, amandelen en andere zuidvruchten groeien.
   
  Onze lokale mensen, liefhebbers van wandelen, verzorgen al het lokale vervoer van en naar de wandelingen en zullen tijdens alle wandelingen meelopen.
   
  Het verblijf is van half maart tot en met oktober in mooie dorpshuizen in traditionele Andalusische stijl gebouwd die hedendaags comfort bieden. De dorpshuizen liggen in het midden van Cómpeta. Restaurantjes, barretjes, de supermakt en andere winkels zijn letterlijk direct om de hoek!
   
  Het plaatsje Cómpeta telt maar liefst 20 restaurantjes. Onze lokale mensen zorgen ervoor dat iedere avond tijdens de wandelvakantie een mooie grote tafel gereserveerd wordt voor de avondmaaltijd; liefst steeds in een ander restaurantje. De dagelijkse gezamenlijke avondmaaltijd is dus geregeld en inbegrepen in de reissom. Het ontbijt (ook gezamenlijk en inbegrepen) gebruikt u altijd in de ontbijtruimte van het plaatselijke hotel, max. 5 minuten lopen.
  AANBIEDING! GRATIS 1-PERSOONSKAMER! 
  U ontvangt gratis een 1-persoonskamer. In de dorpshuizen bevinden zich 3 (1- persoons) kamers. Een grote woonkamer en een badkamer en toilet worden dus met maximaal 2 medereizigers gedeeld.
   
   
   
   
   
 • van dag tot dag

  dag 1
  Amsterdam-Malaga per Transavia. Transfer per taxi of busje naar Cómpeta (ca. 70 km).

  dag 2
  Cómpeta-Canillas-Archez-Cómpeta (ca. 8 km/3 uur). Inloopwandeling over een prachtig oud pad en langs een irrigatiekanaaltje met mooie vergezichten naar Canillas. Via een rustig weggetje afdaling naar het Moorse dorp Archez met een eeuwenoude klokkentoren. Vervolgens via smalle ezelpaden en wijngaarden weer terug naar Cómpeta.

  dag 3
  Cómpeta-Casa de la Mina-Cómpeta (ca. 12 km/4 uur). Over een bergkam (1020 m. met een brandwachttoren met prachtig uitzicht) en via een geitenpad afdaling naar de gastvrije herberg Casa de la Mina (860 m.). Via de Puerto del Collado (890 m.) terug naar Cómpeta.

  dag 4
  Canillas-Rio Cajula-Canillas-Cómpeta (ca. 15 km/4 uur). Transfer naar Canillas. Via een geitenpad afdaling naar de Puente Romano. Dan stroomopwaarts langs de Rio Cajula door een nauwe kloof en langs een waterval. Door het dal van de Rio Turvilla weer terug naar Canillas en aansluitend terug naar Cómpeta.

  dag 5
  Cómpeta, vrij. Gelegenheid voor een dagtocht naar Malaga met een bezoek aan het Picasso-Museum, de gloednieuwe moderne kunst-expositie Centre Pompidou en één van de indrukwekkendste kathedralen van Spanje. Alternatieven: een extra wandeling aan de Middellandse Zeekust of een extra wandeling in de omgeving van Cómpeta.

  dag 6
  Cortijo del Daire-Collado de los Civiles-Rio Higueron-Blanquilla-Paez Blanca-Cortijo del Daire (ca. 18 km/6 uur), natuurwandeling o.a. door het dal van de Rio Higueron.

  dag 7
  Fabrica de la Luz-Puerto Blanquillo-Lucero-Los Pradillos-Cómpeta (naar keuze ca. 17 km/5 uur of ca. 24 km/9 uur), natuurwandeling.

  dag 8
  Transfer per taxi of busje naar Malaga. Malaga-Amsterdam per Transavia.

 • details

  route: van glooiend tot flink stijgend, hoogteverschillen van 200 tot 500 meter. Per wandeldag wordt ca. 8-18 km afgelegd, in 3-6 uur. De wandelingen, vaak over geiten- en ezelpaden, gaan tot iets boven de 1000 meter.

   
  accommodatie:
  Dorpshuis in het centrum van Cómpeta. Altijd gratis 1-persoonskamer. Verblijf op basis van gedeeld sanitair (met maximaal 2 medereizigers). 
   
   
  groep: minimaal 6 / maximaal 12 reizigers.
   
  inclusief:
  * Amsterdam-Malaga v.v. per Transavia
  * transfers Malaga luchthaven-Cómpeta v.v.
  * lokale transfers
  * 7 overnachtingen in een dorpshuis in het centrum van Cómpeta
  * 7 x ontbijt en 3-gangen avondmaaltijd
  * plaatselijke meelopende Nederlandse Aktiva-reisleider
   
  exclusief:
  * toeslag 1-persoonskamer € 0,- (GRATIS)
  * in te checken bagage € 26,- per enkele reis (20 kg)
  * eten en drinken onderweg
  * bijdrage Calamiteitenfonds
  * reis- en annuleringsverzekering 
  * reserveringskosten
   
  Klimaattabel Cómpeta
  gemiddelde waarden van de laatste 30 jaar
   
  Maand Regen-  Dagen met     Aantal uren     Dag-  
    dagen zon zon per dag temperatuur  
     

   

   

   

   

  Januari 

  5

  26

  6

  16º 

   

  Februari 

  5

  23

  6

  17º

   

  Maart 

  6

  25

  6

  18º 

   

  April 

  3

  27

  7

  21º

   

  Mei 

  2

  29

  9

  23º 

   

  Juni 

  1

  29

  11

  27º

   

  Juli 

  0

  31

  11

  29º 

   

  Augustus 

  0

  31

  11

  29º 

   

  September 

  2

  28

  8

  27º 

   

  October 

  4

  27

  7

  23º

   

  November

  6

  24

  6

  19º 

   

  December

  5

  26

  5

  17º 

   

   

   

   

  overige kenmerken

 • reviews

 • data en prijzen

boek nu
To Top