Single Reis Almijara Andalusië 8 dagen hotel

8 dagen
niveau
vliegtuig
wandelvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 899,00
Reis PDF boek nu

De achtertuin van de Costa del Sol

 
Het typisch Spaanse bergplaatsje Cómpeta (hoogte ca. 650 m.) ligt in de streek Axarquia in de zuidelijke regio Andalusië, verscholen aan het einde van een langgerekt dal en ver weg van het massatoerisme. Het ´witte dorp´ heeft de pure natuur letterlijk als achtertuin van de Costa del Sol: een enorm natuurpark met de indrukwekkende Tejada- en Almijara-bergketens als achtergrond. 
 
Vooral het voor- en najaar en de "winter" zijn ideale jaargetijden om er te wandelen met dagtemperaturen van 16-23 graden (zie ook de klimaattabel bij details).
 
De natuur is vooral van eind maart tot midden mei mooi wanneer de amandelbomen uitbundig wit bloeien en de sinaasappels rijp zijn. In deze streek schijnt de zon maar liefst 325 dagen per jaar. 
 
Het landschap van Axarquia heeft veel te bieden: beboste bergen die worden afgewisseld met open terrein en boomgaarden waar olijven, amandelen en andere zuidvruchten groeien. De wandelingen, vaak over geiten- en ezelpaden, gaan tot iets boven de 1000 meter.
 
Onze lokale mensen, liefhebbers van wandelen, verzorgen en besturen al het lokale vervoer per (terrein)auto van en naar de wandelingen en zullen tijdens alle wandelingen meelopen.
 
Het verblijf is van november tot en met februari in Hotel Balcón de Cómpeta, aan de rand van het centrum van Cómpeta. Restaurantjes, barretjes, de supermarkt en andere winkels zijn letterlijk direct om de hoek!
 
Het plaatsje Cómpeta telt maar liefst 20 restaurantjes. Onze lokale mensen zorgen ervoor dat iedere avond tijdens de wandelvakantie een mooie grote tafel gereserveerd wordt voor de avondmaaltijd; liefst steeds in een ander restaurantje. De dagelijkse gezamenlijke avondmaaltijd is dus geregeld en inbegrepen in de reissom. Het ontbijt (ook gezamenlijk en inbegrepen) gebruikt u altijd in de ontbijtruimte van het hotel.
 
 
 
 
 
 

van dag tot dag

dag 1
Amsterdam-Malaga per Transavia. Transfer per taxi of busje naar Cómpeta (ca. 70 km).

dag 2
Cómpeta-Canillas-Archez-Cómpeta (ca. 8 km/3 uur). Inloopwandeling over een prachtig oud pad en langs een irrigatiekanaaltje met mooie vergezichten naar Canillas. Via een rustig weggetje afdaling naar het Moorse dorp Archez met een eeuwenoude klokkentoren. Vervolgens via smalle ezelpaden en wijngaarden weer terug naar Cómpeta.

dag 3
Cómpeta-Casa de la Mina-Cómpeta (ca. 12 km/4 uur). Over een bergkam (1020 m met een brandwachttoren met prachtig uitzicht) en via een geitenpad afdaling naar de gastvrije herberg Casa de la Mina (860 m). Via de Puerto del Collado (890 m) terug naar Cómpeta.

dag 4
Canillas-Rio Cajula-Canillas-Cómpeta (ca. 15 km/4 uur). Transfer naar Canillas. Via een geitenpad afdaling naar de Puente Romano. Dan stroomopwaarts langs de Rio Cajula door een nauwe kloof en langs een waterval. Door het dal van de Rio Turvilla weer terug naar Canillas en aansluitend terug naar Cómpeta.

dag 5
Cómpeta, vrij. Gelegenheid voor een dagtocht naar Malaga met een bezoek aan het Picasso-Museum, de gloednieuwe moderne kunst-expositie Centre Pompidou en één van de indrukwekkendste kathedralen van Spanje. Alternatieven: een extra wandeling aan de Middellandse Zeekust of een extra wandeling in de omgeving van Cómpeta.

dag 6
Cortijo del Daire-Collado de los Civiles-Rio Higueron-Blanquilla-Paez Blanca-Cortijo del Daire (ca. 18 km/6 uur), natuurwandeling o.a. door het dal van de Rio Higueron.

dag 7
Fabrica de la Luz-Puerto Blanquillo-Lucero-Los Pradillos-Cómpeta (naar keuze ca. 17 km/5 uur of ca. 24 km/9 uur), natuurwandeling.

dag 8
Transfer per taxi of busje naar Malaga. Malaga-Amsterdam per Transavia.

details

route: van glooiend tot flink stijgend, hoogteverschillen van 200 tot 500 meter. Per wandeldag wordt ca. 8-18 km afgelegd, in 3-6 uur.

 
accommodatie:
 
Hotel Balcón de Cómpeta, ligging aan de rand van het centrum van Cómpeta vlakbij het centrale plein. Kamers met douche/toilet. Gratis wifi.
 
De verzorging is op basis van halfpension (ontbijt en 3-gangen avondmaaltijd)
 
groep: minimaal 6/maximaal 12 reizigers.
 
inclusief
* Amsterdam-Malaga v.v. per Transavia
* transfers Malaga luchthaven-Cómpeta v.v.
* lokale transfers
* 7 overnachtingen in Hotel Balcón de Cómpeta, halfpension
* plaatselijke meelopende Nederlandse Aktiva-reisleider
 
exclusief
* toeslag 1-persoonskamer € 120,-
* in te checken bagage € 26,- per enkele reis (20 kg)
* eten en drinken onderweg
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering 
* reserveringskosten
 
Klimaattabel Cómpeta
gemiddelde waarden van de laatste 30 jaar
 
Maand Regen-  Dagen met  Aantal uren  Dag-  
  dagen zon zon per dag temperatuur  
   

 

 

 

 

Januari 

5

26

6

16º 

 

Februari 

5

23

6

17º

 

Maart 

6

25

6

18º 

 

April 

3

27

7

21º

 

Mei 

2

29

9

23º 

 

Juni 

1

29

11

27º

 

Juli 

0

31

11

29º 

 

Augustus 

0

31

11

29º 

 

September 

2

28

8

27º 

 

October 

4

27

7

23º

 

November

6

24

6

19º 

 

December

5

26

5

17º 

 

 

 

 

overige kenmerken

boek nu
To Top