Mallorca Tramuntana 7 dagen

7 dagen
niveau
eigen vervoer
wandelvakanties
individuele reizen
vanaf € 519,00
Reis PDF boek nu

Wandelen over de pelgrimspaden van Mallorca

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, in het Spaans Islas Balearas. De hoofdstad is Palma de Mallorca.†De Balearen danken†hun naam†aan†de baliarides (Grieks voor slingeren). Dat waren†Mallorcaanse steenslingeraars, die in†de klassieke Oudheid als huursoldaten werkzaam waren.†Maar volgens een andere theorie zouden het†de Romeinen zijn geweest, die de naam aan het eiland gegeven hebben. Die†zou†zijn afgeleid†van "Maior", wat "grotere" betekent, of het grootste eiland van de Balearen.†

De pracht van Mallorca komt is†een verrassing voor veel reizigers.†Er zijn groene vruchtbare vlaktes en zachtglooiend heuvelland, naast rustig gelegen stranden. Achter de kustlijn†pittoreske dorpen, soms omzoomd door dennenbossen. In een†labyrint van†gestapelde stenen muurtjes wandelt u†lang†typische Mallorcaanse windmolens temidden van†velden met een overdaad aan citrus-, vijgen- en abrikozenbomen.†Maar ook kunt u tijdens de wandelingen†mooie stadjes bezoeken en komt u langs†prachtig gelegen kloosters. U†komt een week lang†in aanraking met de geschiedenis en cultuur die door de eeuwen heen zijn overgeleverd door de†Romeinse, Moorse en Castilliaanse bevolking.

Het berggebied in het westen, de Sierra de Tramuntana, ligt ver weg van het toeristische deel van het eiland en is een prachtig wandelgebied met goede wandelpaden. Het ene moment loopt u door een ruig berglandschap, dan weer door een olijfboomgaard. Langs†rustige†bergdorpjes die met vergezichten uitkijken op een fraaie omgeving.†

Mallorca heeft er veel aan gedaan om het aantrekkelijkste†wandeleiland van de Middellandse Zee te zijn.†Hoe klein de bergrug Sierra de Tramuntana ook is, door zorgvuldig natuurbeheer behoort die†tot de mooiste Zuid- Europese†bergmassieven. Nooit helemaal ontbost, nooit kaalgevreten door geiten, nooit helemaal leeggezogen door overmatig watergebruik, kent het gebied nog altijd uitgestrekte dennenbossen, berghellingen met dwergpalmen en verlaten graslanden. Bovendien is het eiland bezaaid met prachtige†voetpaden en oude pelgrimswegen, door de bergen en langs de kust.

Qua temperatuur kunt u op Mallorca eigenlijk het hele jaar door wandelen, met uitzondering van de te†maanden juli en augustus, die daarvoor te warm zijn.

Deze wandelvakantie†is ook beschikbaar per vliegtuig

van dag tot dag

dag 1
Puerto Alcķdia, aankomst.
dag 2
Rondwandeling (ca. 15 km/5 uur, 690 m stijgen en 820 m dalen) over het schiereiland Alcķdia langs de kust door een kalklandschap met typische flora: thijm, jeneverbes en steeneik. Over een meanderend pad omhoog met bijna oneindige vergezichten en terug naar het historische stadje Alcķda.
dag 3
Puerto Alcķda-Klooster Lluc (ca. 13 km/4,5 uur, 600 m stijgen en 220 m dalen). Transfer naar PollenÁa en verder over het pelgrimspad door een steeneikenbos naar Lluc met een prachtig zicht op de toppen van de Sierra de Tramuntana.
dag 4
Wandeling (ca. 15 km/5,5 uur, 880 m stijgen en 590 m dalen) rond het stuwmeer van Cuber. Na een korte transfer verder over het pelgrimspad met een klim vanaf het stuwmeer Cuber naar boven om geleidelijk af te dalen in een diepe kloof. Na de kloof opent het landschap zich weer en krijgt u een fraai uitzicht op het oosten van het eiland.

dag 5
Klooster Lluc-Sůller (ca. 12 km/4,5 uur, 300 m stijgen en 990 m dalen). Via het stuwmeer van Cuber naar de Col de LíOfre, met een prachtig uitzicht over het hart van de Tramuntana: de berg Puig Mayor en het meer. Vervolgens door een prachtig terraslandschap en de kloof van Biniaraix naar Sůller. Met het treintje naar het kustplaatsje Puerto Sůller.
dag 6
Sůller-Playa de Palma (ca. 13 km/3,5 uur, 370 m stijgen en 360 m dalen). Transfer naar Deia. Route van Deia over een vlak terrein door het dal van de sinaasappels via het mooiste dorp van Mallorca: Fornalutx naar de hoofdstad Palma met het gezellige centrum.
dag 7
Playa de Palma, vertrek.

details

route: heuvel- tot bergachtig. Per wandeldag wordt gemiddeld ca. 15 km (1 x 10 km) afgelegd in ca. 5 tot 5,5 uur.
accomodatie:†
Het verblijf is†in†uitstekende 4****hotels, 2 nachten in 3***Klooster Lluc en 1 nacht†in een 3***hotel in Sůller. Alle hotels beschikken over een zwembad.†Uw kamer beschikt†over airco en een bad/douche en toilet. Het verblijf is op basis van halfpension (logies/ontbijt en dinerbuffet). <hotellijst>
Aankomst is mogelijk†op†vrijdag en zondag van 17†februari t/m 23†juni en van 1†september t/m 27†oktober.
minimum aantal reizigers:†1

inclusief
* verblijf in een 2-persoonskamer met airco, bad/douche†en toilet†op basis van halfpension (logies/ontbijt en dinerbuffet)
* vrij gebruik van zwembad
* alle transfers zoals beschreven in het programma
* rit met de "rode pijl" (treintje) van Sůller naar Palma
* uitgebreide routebeschrijving (duits of engels) en†kaartmateriaal
* bagagetransport van hotel naar hotel

exclusief
* overige maaltijden
* toeslag 1-persoonskamer Ä 158,-
* treinticket van Sůller naar Puerto Sůller (ca. 5,-)
* plaatselijke toeristenbelasting
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering†
* reserveringskosten
extra

verlengingsnacht Paya de Palma

overig hoogseizoen
2 persoonkamer

60 85
1 persoonskamer 93 124

overige kenmerken

boek nu
To Top