Van Competa naar Nerja 7 dagen

7 dagen
niveau
eigen vervoer
wandelvakanties
individuele reizen
nieuw
vanaf € 230,00
Reis PDF boek nu

Trektocht door de natuur van Almijara

In de bergen van Almijara in de Spaanse provincie AndalusiŽ
zijn het voor- en najaar ideale jaargetijden om†te wandelen met dagtemperaturen van 20-25 graden (maar in juli en augustus +30 graden). Ook in de winter zijn de temperaturen†op het midden van de dag†nog aangenaam. De natuur is†in het voorjaar op haar†mooist†wanneer de amandelbomen uitbundig wit bloeien en de sinaasappels rijp zijn. In deze regio schijnt de zon maar liefst 325 dagen per jaar!
De natuur van Axarquia heeft veel te bieden: beboste bergen die worden afgewisseld met open terrein en boomgaarden waar olijven, amandelen en andere zuidvruchten groeien. De wandelingen, vaak over voet- en ezelpaden, gaan naar hoogtes van 1000 tot bijna 1800 meter.
De reis start in Cůmpeta (700 meter), een sfeervol en gezellig bergplaatsje. Het ligt†verscholen aan het einde van een langgerekt dal en ver weg van het massatoerisme.†Vanuit het levendige Cůmpeta loopt u door pijnboombossen naar de Cerro Gavilan, een 1130 meter hoge top met in alle richtingen een schitterend panorama. In de verte ziet u zelfs al de kustplaats Nerja liggen, het eindpunt van uw reis. De GR 249 die u volgt, was vroeger een handelspad waarover muilezeldrijvers hun koopwaar vanuit de kust naar de streek rond Granada brachten. Onderweg komt u zelfs langs ruŌnes van oude herbergen waar de drijvers de nacht doorbrachten. Langs de paden staan prachtig bloeiende gaspeldoornstruikjes en oude vijgenbomen. De route brengt u vervolgens naar†Acebuchal, een dorpje dat in 1949 werd†verlaten en daarna in verval raakte. In 1998 starte Antonio Garcia SŠnchez met de restauratie ervan en het resultaat mag er zijn!†Vanuit El Acebuchal loopt u naar Frigiliana, eind vorige eeuw uitgeroepen tot het "mooiste dorp van Spanje". Vooral de oude Moorse wijk is de moeite waard met een labyrint van steegjes, trapjes en doorsteekjes. Deze tocht gaat verder door twee†valleien met onderweg heerlijk geurende manshoge rozemarijnstruiken. Een afdaling brengt u tenslotte naar de Rio Chillar, een bergrivier met stroomversnellingen en watervalletjes, met als eindbestemming Nerja:†een lieflijk kustplaatsje aan de Costa del Sol.†
Onze Nederlandstalige vertegenwoordiging†ter plaatse zal u met raad en daad terzijde staan.†

U kunt deze wandelreis verlengen met een 2-daags verblijf in Granada o.a. om†het wereldberoemde Alhambra te bezoeken.

van dag tot dag

dag 1
Cůmpeta, aankomst per eigen vervoer. Indien tijd beschikbaar: oriŽntatiewandeling boven het dorp (ca. 4 km/1 uur).
dag 2
Wandeling Cůmpeta-Casa de la Mina-Cůmpeta (ca. 13 km/4 uur). Over een bergkam (1020 m) en via een geitenpad afdaling naar de gastvrije herberg Casa de la Mina (860 m). Via de Puerto del Collado (890 m) terug naar Cůmpeta.
dag 3
Wandeling Cůmpeta-Acebuchal (naar keuze over een zelden gebruikt voetpad door de Rio Torrox en via de Collado de Paez Blanca ca. 6 uur of via een andere route ca. 4 uur), overnachting Acebuchal.
dag 4
Rondwandeling Acebuchal naar keuze ca. 3 of ca. 5 uur of een rustdag, overnachting Acebuchal.
dag 5
Wandeling Acebuchal-Nerja (naar keuze over zelden gebruikte paden door het natuurgebied via de Collado Blanquilla, de bronnen van de Rio Higueron, de Puerto de los Umbrales en de Rio Chillar ca. 8 uur of direct via het dorp Frigiliana naar Nerja ca. 4 uur), overnachting Nerja.
dag 6
Wandeling Nerja-Maro met een bezoek aan de grotten van Nerja (ca. 4 uur) of een rust-/stranddag of een langere wandeling in het natuurgebied, overnachting Nerja.
dag 7
Nerja, vertrek per eigen vervoer.
dag 7 (bij verlenging Granada)
Transfer naar Granada per lijnbus. Hotelovernachting.
dag 8
Granada, vrij. Gelegenheid voor een uitgebreid bezoek aan het oude Moorse vestingcomplex Alhambra, het bekendste gebouw van AndalusiŽ. Hotelovernachting.
dag 9
Vertrek per eigen vervoer.

details

†route:†deze trektocht biedt voor ieder†wat wils en heeft een gemakkelijke variant met dagwandelingen van ca.†4 uur en een interessantere / langere variant ďoff the beaten trackĒ met dagwandelingen van ca. 6-8 uur. U kunt na de eerste wandeling en per dag beslissen of u de volgende dag de gemakkelijke of de moeilijke†variant wilt doen.
Cůmpeta (2 nachten)
gerestaureerd authentiek dorpshuis met drie ruime 2- persoonskamers, iedere kamer heeft een eigen badkamer met douche en toilet. Er zijn voor algemeen gebruik een†keuken, een zitkamer en twee dakterrassen met uitzicht over Cůmpeta, de bergen en de Middellandse Zee. Ligging in het centrum van Cůmpeta vlakbij het centrale plein met de kerk†(Plaza Almijara) met enkele cafťtjes en restaurantjes.†
Acebuchal (2 nachten)
casa rural†van alle gemakken voorzien: woonkamer, ingerichte keuken, slaapkamer, badkamer. Het dorpje heeft geen winkels maar wel een bar waar u ook goed kunt eten.†
Nerja (2 nachten)
Gastvrij hostal van Nederlandse eigenaren in een rustig straatje in het centrum op 100 meter van het busstation en een paar honderd meter van het strand. U heeft daar een ruime 2-persoons kamer met eigen badkamer. U heeft de beschikking over een keuken, woonkamer, tuin en zwembad die u met andere gasten deelt. Nerja is een gezellige en niet te drukke badplaats met tal van mooie baaien en strandjes.
Het verblijf is op basis van logies.
minimum aantal reizigers:†2

Vertrek dagelijks van 01 januari t/m 31 december.
Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040- 203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl
verlenging per persoon† ††
extra nacht 2-pk † † toeslag 1-pk
alle plaatsen Ä 25,-† † † Ä 18,-
inclusief†
* 6†overnachtingen op basis van logies in een 2-persoonskamer met douche en toilet
* bagagetransfers
* Nederlandstalig†routeboekje met kaarten
* plaatselijke Nederlandse Aktiva-vertegenwoordiging
* GPS-data op aanvraag
exclusief
* maaltijden
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering††
* reserveringskosten

overige kenmerken

3 bed room
boek nu
To Top