Andalusie 8 dagen Hotel Balcon de Competa

8 dagen
niveau
eigen vervoer
wandelvakanties
individuele reizen
standplaatsreizen
vanaf € 296,00
Reis PDF boek nu

De natuur als achtertuin

 
Het Zuid-Spaanse bergplaatsje Cómpeta bevindt zich in de streek Axarquia in de zuidelijke provincie Andalucia (Andalusië). Het ligt verscholen aan het einde van een langgerekt dal en ver weg van het massatoerisme. Het ´witte dorp´ heeft de pure natuur letterlijk als achtertuin: de Tejada- en Almijara-bergketens en het enorme natuurpark met de indrukwekkende berg Maroma (2063 m) als achtergrond.
 
Vooral het voor- en najaar zijn ideale jaargetijden om er te wandelen met dagtemperaturen van 20-25 graden. Ook in de winter zijn de temperaturen op het midden van de dag nog aangenaam. De natuur is in het voorjaar op haar mooist wanneer de amandelbomen uitbundig wit bloeien en de sinaasappels rijp zijn. In deze regio schijnt de zon maar liefst 325 dagen per jaar!
 
De natuur van Axarquia heeft veel te bieden: beboste bergen die worden afgewisseld met open terrein en boomgaarden waar olijven, amandelen en andere zuidvruchten groeien. De wandelingen, vaak over voet- en ezelpaden, gaan naar hoogtes van 1000 tot bijna 1800 meter, vanuit Competa dat op een kleine 700 meter ligt.
 
Onze nederlandstalige man ter plaatse zal u tijdens de wandelvakantie met raad en daad terzijde staan, u wijzen op de mooiste plekjes in de bergen en u enkele malen per terreinauto wegbrengen naar de hoger gelegen plaatsen.
 
Het plaatsje Competa, waar u verblijft, telt maar liefst 20 restaurantjes! Een warme maaltijd (3-gangen) kost ca. € 10,- tot € 12,-, een kopje koffie of een glas bier ca. € 1,40. Er is een gemeentezwembad inclusief een binnenbad in het plaatsje, dat dagelijks geopend is (entree ca. € 2,-). Een plaatselijk museum (gratis) toont op interessante en realistische manier hoe er vroeger in Cómpeta geleefd en gewerkt werd. Het is goed toeven in Cómpeta!
 

Het verblijf is op basis van logies met ontbijt in Hotel Balcón de Cómpeta, aan de rand van het centrum met een mooi uitzicht op de bergen. 

U kunt deze wandelreis verlengen met een 2-daags verblijf in Granada o.a. om het wereldberoemde Alhambra te bezoeken.

 

 

 

van dag tot dag

dag 1
Cómpeta, aankomst per eigen vervoer. Indien tijd beschikbaar: oriëntatiewandeling boven het dorp (ca. 4 km/1 uur).
dag 2
Wandeling Cómpeta-Canillas-Archez-Cómpeta (ca. 9 km/3 uur). Langs een irrigatiekanaaltje over een prachtig oud pad met mooie vergezichten naar Canillas. Via een rustig weggetje dalend naar het Moorse dorp Archez met een eeuwenoude minaret. Vervolgens via smalle ezelpaden en wijngaarden weer terug naar Cómpeta.
dag 3
Wandeling Cómpeta-Casa de la Mina-Cómpeta (ca. 13 km/4 uur). Over een bergkam (1020 m) en via een geitenpad afdaling naar de gastvrije herberg Casa de la Mina (860 m). Via de Puerto del Collado (890 m) terug naar Cómpeta.
dag 4
Wandeling Canillas de Albaida en omgeving (ca. 12 km/3,5 uur). Een afwisselende tocht, het grootste deel door een natuurgebied met drie verschillende vegetaties: langs de rivier uitbundige begroeiing door de rijkdom aan water, min of meer gecultiveerd landschap met olijfboomgaarden en droge mediterrane vegetatie met veel kruiden. Van het dorp afdaling naar een dal waar u stroomopwaarts een mooi voetpad volgt. Na een kloof verlaat u de rivier maar steekt die later weer op een hoger punt over. Tenslotte over een bergkam terug naar Canillas de Albaida.
dag 5
Cómpeta, vrij. Gelegenheid voor een bezoek aan Malaga, met bijvoorbeeld een bezoek aan het Museo Picasso, het Centre Pompidou, de kathedraal die tot de drie mooiste van Spanje behoort, het Alcazaba of de boulevard aan de Middellandse Zee. Alternatief: een extra wandeling in de omgeving van Cómpeta.
dag 6
Wandeling van Rio Torrox naar Cerro Verde en Achebuchal (ca. 17 km/5 uur). Een prachtige natuurwandeling die u ook kunt maken als de bergen in de wolken gehuld zouden zijn. Eerst per landrover naar de Torrox-rivier waar de wandeling begint bij een ‘onvindbaar’ voetpad. Na ca. 3 uur lopen komt u in Achebuchal, een tot enkele jaren geleden ‘verlaten’ dorp, nu onder restauratie. Terug naar Rio Torrox of naar Competa (1,5 uur langer).
dag 7
Wandeling van Fabrica de Luz via Puerto Blanquillo naar Cómpeta (ca. 17 km/5 uur). Eerst een transfer naar Fabrica de Luz (de voormalige waterkrachtcentrale van Canillas de Albaida). Over een wondermooi voetpad naar Puerto Blanquillo (‘witte pas’) en via een eeuwenoude muilezelroute (handelsverkeer Granada-kust) terug naar Cómpeta. U passeert verschillende watervallen en enkele venta’s (voormalige herbergen voor drijvers en hun muilezels).
dag 8
Cómpeta, vertrek. Verlenging Granada is mogelijk, zie hieronder.
dag 8 (bij verlenging Granada)
Transfer naar Granada per lijnbus. Hotelovernachting.
dag 9
Granada, vrij. Gelegenheid voor een uitgebreid bezoek aan het oude Moorse vestingcomplex Alhambra, het bekendste gebouw van Andalucia. Hotelovernachting.
dag 10
Transfer naar Malaga per lijnbus. Vertrek.
Let op: dit is een overzicht van de meest gemaakte wandelingen. Een andere keuze uit ca. 25 wandelingen, of een persoonlijke aanpassing, of extra transfers kunnen altijd overlegd worden met de Aktiva-vertegenwoordiging ter plaatse.

details

route: van matig tot flink stijgend, hoogteverschillen van 200 tot 1000 meter. Per wandeldag wordt ca. 9-17 km afgelegd, in 3- 5 uur.
 
Hotel Balcón de Cómpeta***
ligging: aan de rand van het centrum van Cómpeta, enkele honderden meters van de Plaza Almijara.
faciliteiten: 2-perspoons kamers met een ruime badkamer, telefoon, satelliet TV, airconditioning, verwarming en kluisje. 2 zwembaden, buitenbar in de tuin, restaurant en een groot terras met groots uitzicht over de vallei, de bergen en de zee. Gratis wifi.  
 
minimum aantal reizigers: 2

Vertrek dagelijks van 01 januari t/m 31 december.
 
Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen, of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040- 203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl
 
 
verlenging per persoon    
extra nacht 2-pk toeslag 1-pk
Hotel Balcon de Competa (logies/ontbijt) € 42,- € 26,-
 
 
inclusief 
* 7 overnachtingen logies en ontbijt in een 2-persoonskamer met douche en toilet
* Nederlandstalig routeboekje met routekaartjes
* plaatselijke Nederlandse Aktiva-vertegenwoordiging
* 3 of 4 lokale transfers per terreinauto
* GPS data op aanvraag
 
exclusief
* maaltijden
* 1-persoonskamertoeslag € 173,- 
* verlenging Granada: in **hotel (logies) € 27,- p.p.p.n. (minimaal 2 overnachtingen)
* bij verlenging Granada: buskosten (openbaar vervoer) Cómpeta- Granada-Malaga ca. € 20,- per persson (ter plaatse te betalen)
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering  
* reserveringskosten
 
 
Klimaattabel Cómpeta
gemiddelde waarden van de laatste 30 jaar
 
Maand Regen- Dagenmet Aantal uren Dag-  
  dagen zon zon per dag temperatuur  
           

Januari

5

26

6

16º

 

Februari

5

23

6

17º

 

Maart

6

25

6

18º

 

April

3

27

7

21º

 

Mei

2

29

9

23º

 

Juni

1

29

11

27º

 

Juli

0

31

11

29º

 

Augustus

0

31

11

29º

 

September

2

28

8

27º

 

October

4

27

7

23º

 

November

6

24

6

19º

 

December

5

26

5

17º

 


 

overige kenmerken

3 bed room
boek nu
To Top