Alicante-Valencia 7 dagen

7 dagen
niveau
eigen vervoer
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 547,00
Reis PDF boek nu

Van Alicante naar Valencia over de vias verdes

Een mooie route in het zuidoosten van Spanje, tussen Alicante en Valencia. U fietst†over de Vias Verdes naar Castalla. Tijdens deze fietstocht fietst u over prachtige wegen met vergezichten over de Middellandse zee en glooiende dalen maar ook over de zogenaamde ĎVias Verdesí letterlijk:†groene wegen Het zijn†brede autovrije fietspaden, vaak aangelegd op oude spoortracťs nadat lokale en onrendabele treinverbindingen vervielen. Het grote voordeel is†een slechts gering en geleidelijk stijgings- (en†dalings-!)†percentage. U fietst eigenlijk bijna vlak met om u heen heuvellandschap als fraai dťcor. De paden†zijn meestal†niet geasfalteerd maar hebben vaak†een toplaag van verhard zand.†In het begin van de week fietst u door een rustige streek, waar af en toe een klein dorpje in zicht komt, en waarin u veel amandel- en olijfbomen passeert. In de tweede helft van de week fietst u langs en door uitgestrekte sinaasappelplantages. Het eindpunt is Valencia, de op twee na grootste stad van Spanje, waar u alle tijd heeft om deze prachtige stad te bezoeken.

van dag tot dag

dag 1
Aankomst in Biar. De auto kan gratis geparkeerd worden bij het hotel.
dag 2
Biar-Bocairent (ca. 32 km/3 uur). Vanuit Biar over het voormalige spoorweg tracť evenwijdig aan de Vinalopů rivier naar Banyeres de Mariola. Vandaar door het Nationaal Park La Sierra de Mariola naar Bocairent.
dag 3
Bocairent-Fontanars (ca. 34 km/4 uur). Route door de wijngaarden aan de voet van het gebergte Serra de Mariola. Via de dorpen Alfafara en Agres bereiken we Fontanars.
dag 4
Fontanars-Xŗtiva (ca. 43 km/4 uur). U vervolgt de reis door graanvelden langs olijfbomen ne wijngaarden naar Fontanars dels Alforins. Vervolgens bereikt u de Bellķs dam. Hier vinden we vele watermolens die voor de irrigatie van het gebied zorgen.We volgen de Albaida rivier naar Xŗtiva een middeleeuws stadje aan de voet van een imposant kasteel.
dag 5
Xŗtiva-Cullera (ca. 55 km/4 uur). Nu bereiken we de streek rond Valencia met de sinaasappel boomgaarden. Over rustige weggetjes langs de Xķquer rivier bereiken we Cullera.

dag 6
Cullera-Valencia (ca. 46 km/4 uur) We rijden via een natuurreservaat, Parque Natural de la Albufera naar El Palmar aan de Middellandse zee kust.Dan fietsen we door naar Valencia, de op 2 na grootste stad van Spanje. Een prachtige oude binnenstad en Kathedraal zijn een bezoek zeker waard.

dag 7
Vertrek Valencia. Indien uw auto geparkeerd staat in Biar kunt u vanaf het station met Met de trein naar Villena reizen waar u per transfer naar Biar gebracht wordt.

details

route: vlak over (deels) onverharde (fiets)paden: zogenaamde vias verdes (voormalige spoorwegtracťs).†Per fietsdag wordt tussen 32 en 58 km afgelegd.†
accomodatie:†
Het verblijf is†in†uitstekende 2**/3*** en 4****hotels.†Uw kamer beschikt†over airco en een bad/douche en toilet. Het verblijf is op basis van logies/ontbijt.†
††
Aankomst is mogelijk†op zondag van 6†januari t/m 22†december.†
††
minimum aantal reizigers: 1

inclusief
* verblijf in een 2-persoonskamer met airco, bad/douche†en toilet†op basis van logies/ontbijt†
* toeristenbelasting
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* Engelstalige routebeschrijving
* kaartmateriaal

exclusief
* heen- en terugreis
* toeslag 1-persoonskamer Ä 140,-†
* huurfiets 21 versnellingen Ä 84,-†
* fietshuur elektrische fiets Ä 140,-
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering†
* reserveringskosten†

†Extra nacht prijs per persoon
Biar †2-pk Ä 41,- toeslag 1-pk Ä 29,-
Valencia †2-pk Ä 50,- toeslag 1-pk Ä 35,-

overige kenmerken

boek nu
To Top