reis PDF

Hoge en Lage Tatra 8 dagen

groepsreis wandelreis | niveau 2 | vliegtuig

In de bergen van Slowakije

 

Slowakije: een klein land, en voor Nederlanders jammer genoeg relatief onbekend. Een land met een rijke geschiedenis: tot 1918 behorend tot de Donaumonarchie Oostenrijk-Hongarije, in die tijd misschien wel het machtigste land ter wereld. Een land met pure natuur in de bergen van de Hoge en Lage Tatra.

 

Deze bijzondere reis in het noorden van Slowakije speelt zich af in de regio Liptov, vrijwel precies tussen de Tatra’s in. In dit deel van Slowakije bevinden zich tal van historische stadjes en traditionele dorpjes, waarvan sommige onder de zorg van Unesco Werelderfgoed vallen. Tevens vindt u in de omgeving prachtige kastelen, daterend uit middeleeuwse tijden en daarvoor.

 

Het bergachtige gebied Liptov wordt doorsneden door de rivier de Váh, die de Hoge Tatra van de Lage Tatra scheidt. Tot het einde van de Eerste Wereldoorlog was de streek een graafschap van Oostenrijk-Hongarije. Deze regio met haar gevarieerde natuur is anno 2017 een uniek gebied voor fraaie wandelingen door bergen, langs rivieren en meren. Liptov staat tevens bekend om zijn typische huizenbouw en lokale folklore. U bezoekt onder meer het door Unesco beschermde bergdorpje Vlkolínec en het indrukwekkende 12e eeuwse kasteel van Orava, gebouwd op een steile berg hoog boven de rivier de Orava.

 

Deze reis biedt een zeer gevarieerd en actief programma waarbij u Slowakije niet alleen maar verkent maar "ondergaat"! Wandelend door ongerepte en zeer gevarieerde natuur, komt u door mooie dorpjes en geniet u onderweg van lekkere maaltijden en drankjes.

 

U verblijft in chalets in het Sojka Resorteen prachtige accommodatie met gratis 1-persoonskamers, waar service en gastvrijheid hoog in het vaandel staan. U kunt hier tevens gratis gebruik maken van het aanwezige wellnesscentrum o.a. met binnenzwembad. 

 

Op dit moment zijn online prijsaanvragen van onze reizen even niet mogelijk.

Morgenvroeg kunt u weer een reis boeken en alle prijsinformatie opvragen over onze reizen.

 

Onze excuses voor het ongemak.

 

Aktiva Tours