Singlereizen

Tijdens onze singlereizen geniet u samen met andere gelijkgestemden van afwisselende wandel- of fietstochten, een fijne accommodatie met altijd een slaapkamer voor uzelf alleen, een lekker hapje en drankje en een goed gesprek. Alles is voor u geregeld en de reis wordt begeleid door een reisleider. De meeste mensen boeken alleen; reist u graag samen met een collega, familielid of vriend(in) en wilt u een kamer met twee gescheiden bedden delen, dan ontvangt u een korting. U hoeft in het dagelijks leven niet single te zijn om aan de reis deel te nemen, het zijn ook géén dating reizen.

Vertrekperiode

Selecteer hier de periode waarin u wilt vertrekken.

Datum

Reisduur

Bestemming

Type reis

Type singlereis

Vervoer

Nieuwe reizen

Single Reis Wandelen in Griekenland Athene en Aegina
Athene

  1-persoonskamer inclusief
  met lokale Nederlandsprekende reisleiding
  inclusief stadswandeling Athene
5 dagen fietsvakantie niveau 1
prijs per persoon
€ 389
Single Reis Wandelen Eifelsteig Kloster Steinfeld-Hillesheim
Eifel

  verblijf in 1-persoonskamer inclusief 
  reis per mini-bus met ervaren Aktiva-reisleider
  ontbijt én diners inbegrepen
5 dagen fietsvakantie niveau 1
prijs per persoon
€ 389
Single Reis Wandelen Schwarzwald Kinzigtal
Zwarte Woud

verblijf in 1-persoonskamer met eigen bad/douche en toilet
ontbijt en diner inbegrepen 
per trein (ICE) naar Oberhamersbach incl. zitplaatsreservering
5 dagen fietsvakantie niveau 1
prijs per persoon
€ 389
Single Reis Wandelen Catalonië Natuur & Cultuur
Catalonië
1-persoonskamer inclusief
met bezoek aan Barcelona én Girona
verblijf in een 4-sterrenhotel inclusief ontbijt en diner
5 dagen fietsvakantie niveau 1
prijs per persoon
€ 389
Single Reis Wandelen Mergelland en de Voerstreek
Limburg

  heen- en terugreis op eigen gelegenheid (ook met OV mogelijk)
  verblijf in 1-persoonskamer inclusief
  3 x ontbijt, lunchpakket en avondmaaltijd (3-gangen) inbegrepen
5 dagen fietsvakantie niveau 1
prijs per persoon
€ 389
Single Reis Wandelen in Twente
Twente

  verblijf in Hotel de Wyllandrie in Ootmarsum
  1-persoonskamer inclusief (met ontbijt en diner)
  met meelopende Aktiva-reisleiding
5 dagen fietsvakantie niveau 1
prijs per persoon
€ 389

Singlereizen

Aktiva Tours organiseert singlereizen door heel Europa. De belangrijkste zaken zijn geregeld: de heen- en terugreis indien het een buitenlandse reis betreft, het verblijf, het plaatselijke vervoer indien het een buitenlandse reis betreft, de Aktiva-reisleiding, het bagagetransport (bij reizen van hotel naar hotel) en de fiets (bij fietsreizen naar het buitenland) .

Binnen de groepsreizen hebben we singlereizen: reizen waarbij de meeste reizigers zich alléén inschrijven. Maar een alleengáánde hoeft in het dagelijkse leven niet per se een alleenstáánde te zijn! Singlereizen zijn dus géén dating- of koppelreizen o.i.d.

De singlereizen zijn altijd inclusief een 1-persoonskamer of een 2-persoonskamer voor alleengebruik. Reist u graag samen met een collega, familielid, vriend(in) of kennis en wilt u een kamer met twee gescheiden bedden delen, dan ontvangt u een korting. Maar indeling van reizigers die elkaar niet kennen,  doen we dus niet.

Aktiva Tours organiseert singlereizen door heel Europa. De belangrijkste zaken zijn geregeld: de heen- en terugreis indien het een buitenlandse reis betreft, het verblijf, het plaatselijke vervoer indien het een buitenlandse reis betreft, de Aktiva-reisleiding, het bagagetransport (bij reizen van hotel naar hotel) en de fiets (bij fietsreizen naar het buitenland). 

Voor meer algemene informatie over onze reizen kunt u kijken bij een van de onderstaande onderwerpen:

1. Fietsvakanties
Fietsen van hotel naar hotel of vanuit één hotel, er zijn vele mogelijkheden voor uw fietsreis. De afstanden variëren van ca. 35 tot 60 km (ca. 4-6 uur incl. korte pauzes) per fietsdag. Na één of twee fietsdagen is er meestal een vrije dag.
De nieuwe Aktiva hybride fiets met 24 versnellingen staat aan het begin van de reis voor u gereed. De Aktiva-reisleider of de plaatselijke organisatie vervoert met de volgwagen de bagage. Heeft u pech onderweg, dan zorgt de Aktiva-reisleider voor een oplossing, bijvoorbeeld een reparatie of een reservefiets. U ontvangt bij de reisbescheiden een zorgvuldig uitgestippelde Nederlandstalige routebeschrijving. 

2. Wandelvakanties
Wandelen van de ene naar de andere plaats, of juist vanuit één plaats in de omgeving. De overnachtingen zijn in pensions of hotels. De afstanden zijn meestal ca. 13-18 km (ca. 4-6 uur incl. korte pauzes) per wandeldag. Wandeldagen worden soms afgewisseld met vrije dagen.
De Aktiva-reisleider brengt u met de minibus naar de wandelroute en terug, en vervoert ook de bagage naar de volgende overnachtingsplaats. Op sommige reizen hebben we meelopende reisleiding. U ontvangt een gedetailleerde Nederlandstalige routeuitleg of routebeschrijving bij de reisbescheiden, die soms plaatselijke gemarkeerde routes volgt.

3. Samenstelling van de groep
Een veel gestelde vraag is hoe de samenstelling van de groep zal zijn. Op telefonisch verzoek geeft Aktiva Tours globaal de situatie door, bijvoorbeeld de gemiddelde leeftijd en het aandeel mannen/vrouwen. 

4. Maaltijden
Bij hotelreizen kan de situatie met de maaltijden verschillend zijn: soms uitsluitend ontbijt maar meestal zowel ontbijt als diner (halfpension). Er is een toenemende belangstelling voor groepsreizen waar de gezamenlijke avondmaaltijd geregeld is, dus halfpension is wel zo handig en gezellig! 

5. Reisleiding
De Aktiva-reisleider of de plaatselijke organisatie zorgt voor het vervoer van de bagage (en bij wandelreizen: voor transfers naar de wandelingen en terug), geeft dagelijks informatie over het programma en de route, geeft indien gewenst lokale informatie en suggesties over wat u kunt doen op vrije dagen.  Aktiva Tours heeft een uitgebreid team van reisleiders die vaak al jaren achtereen regelmatig Aktiva-reizen leiden. 

6. Onvoldoende deelname
Groepsreizen zijn gebaseerd op een minimum aantal reizigers. Als zich een bepaald minimum aantal reizigers niet heeft aangemeld, kan de aangeboden reis door Aktiva Tours worden afgelast. U wordt dan een zoveel mogelijk gelijkwaardig alternatief aangeboden waarbij u vrij bent dat alternatief wel of niet te accepteren.
Het minimum aantal reizigers staat altijd op de reispagina’s bij de algemene informatie vermeld. U wordt niet later dan 4 weken voor vertrek (in uitzonderingsgevallen later) geïnformeerd in geval van een afgelasting door onvoldoende deelname.

7. Bagagechecklist
Hieronder staat een bagagechecklist van artikelen die u tijdens de reis zeker nodig heeft, en artikelen die handig zijn om op reis mee te nemen. U kunt uw bagage verpakken in een koffer, reistas of rugzak.

Algemeen:
* reisdocumenten (geldig paspoort of geldige identiteitskaart)
* geld, pinpas, creditcard
* polisnummer reisverzekering + telefoonnummer alarmcentrale
* Aktiva-reisbescheiden (ca. 2 weken voor vertrek toegestuurd)
* fototoestel
* telefoonoplader
* zwemkleding

Uitrusting voor uw fiets- of wandelvakantie:
* fietsbroek of sportbroek
* sportschoenen of (berg-)wandelschoenen
* wind/regenjack
* dagrugzakje
* thermosfles (voor warme drank) of veldfles (voor koude drank)  
* bidon