Winterwandelvakantie over de Hondsrug - 4 dagen

4 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf € 249,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 25-03-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in 3- en 4-sterrenhotels
3 x ontbijt inbegrepen 
inclusief bagagetransport tussen de hotels
route: vlakke route. Per wandeldag kunt u kiezen tussen verschillende routes die u loopt met een GPS. De afstanden die variëren van ca.13 en 23 km. U krijgt dus geen routebeschrijving. Alle routes staan voor u in het GPS apparaat. De GPS ligt in het eerste hotel voor u klaar.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks tussen 1 november 2021 t/m 21 december 2021 en 2 januari 2022 t/m 25 maart 2022

De Hondsrug is een walhalla voor wandelaars, ook in de winter!
Drenthe wordt ook wel dé natuurprovincie van Nederland genoemd en ook in de winter is het landschap schitterend. Maak uw hoofd leeg, geniet van de rust en ontspan aan het einde van de dag in de fijne hotels. De wandelingen brengen u naar de Hondsrug, een langgerekte zandrug die ontstaan is tijdens een van de 18 ijstijden duizenden jaren geleden. Het gebied loopt van Emmen tot Groningen en is een van de hoogste delen van Drenthe. Tijdens deze reis verkent u het gedeelte tussen Exloo, Ees en Odoorn en ziet u de uitgestrekte heiden, bossen, grafheuvels, hunebedden en vennetjes die het gebied rijk is. Wist u dat de Hondsrug als het enige gebied in Nederland door UNESCO benoemd is tot Geopark? Hiermee is de regio niet alleen van geologisch belang, maar ligt ook de archeologische, ecologische en culturele waarde zeer hoog.

Dag 1
naar Exloo
Aankomst op eigen gelegenheid in Fletcher Hotel De Hunzebergen waar u vanavond overnacht.

Dag 2
Exloo - Ees (ca. 14 km, 17,1 km, 21 km of 23,3 km)
Vandaag heeft u de keuze uit meerdere routes met diverse afstanden, maar ze hebben één ding gemeen: allemaal lopen ze door Boswachterij Exloo. In dit gebied wisselen bossen, heiden en stuifzanden elkaar af en zijn er meerdere sporen te vinden die terugleiden naar het verleden. Denk bijvoorbeeld aan een markesteen die vroeger de grens aangaf tussen een hunebed, gletsjerkuil en de marken Buinen, Odoorn en Exloo. Op de route van 17 km passeert u het grote antenneveld LOFAR, een uniek ICT-project dat onderzoek doet naar het heelal. LOFAR is gelegen in een moeras- en graslandengebied dat zich in de loop van de tijd ontwikkeld heeft tot een vogelrijke omgeving met bijzondere plantengroei, zoals orchideeën en moeraskartelblad. De langste route brengt u naar esdorp Bronneger waar zich in de omgeving vijf hunebedden bevinden en het interessante Hunebedcentrum in Borger. U overnacht in Hotel Eeserhof in Ees.

Dag 3
Ees - Odoorn (ca. 14,8 km, 17 km, of 19,5 km)
Vanuit het hotel wandelt u door de bossen en over de heide naar Odoorn. Misschien loopt u hier nog wel tegen de grote schaapskudde van Exloo aan. Onderweg passeert u de overblijfselen van een pingo die dateert uit de laatste ijstijd. Pingo betekent letterlijk 'heuvel die groeit' en door die groei barsste de bodem open, waardoor het zonlicht het onderliggende ijs kon laten smelten. Dit smeltwater liep vervolgens over de heuvel naar beneden waardoor er een ringvormige krater overbleef; de pingoruïne of gletsjerkuil. Vlak voor Odoorn doemt de grafheuvel Eppies Bargie (Eppiesbergje) op. Deze begraafplaats dateert uit ongeveer 2500 v. Chr, ligt te midden van een akker en is begroeid met eikenbomen, dus u kunt deze echt niet missen. U overnacht in Hotel De Oringer Marke in Odoorn.

Dag 4
Odoorn - Exloo (ca. 13,1 km, 15,7 km of 23,1 km) 
Wederom heeft u de keuze uit een aantal routes met variërende afstanden, waarbij alle wandelingen u meenemen door het schapenpark bij Odoorn. Te midden van de schapen op een uitgestrekte heide prijkt het imposante megalithise kunstwerk 'Ode aan de Zon' van Rob Schreefel. Een stukje verderop bevindt zich het unieke theehuis Poolshoogte, even lunchen hier is absoluut geen straf! Vanaf de naastgelegen kunstmatige heuvel met uitkijktoren heeft u een prachtig uitzicht over het gebied. De langste route brengt u verder langs de Beeldentuin Harwi, een gastvrije tussenstop waar u gratis een kijkje kunt nemen in de 20.000 m2 grote keramiektuin. Vlak voor eindpunt Exloo wandelt u langs de overblijfselen van hunebed D31 en na terugkomst bij Fletcher Hotel De Hunzebergen keert u op eigen gelegenheid huiswaarts. 

Noot: het is wegens organisatorische redenen ook mogelijk dat deze reis start en eindigt in een andere plaats (afhankelijk van de beschikbaarheid van de hotels). De routes blijven gelijk, echter worden dan gewandeld in een andere volgorde.

Winterwandelvakantie over de Hondsrug - 4 dagen ***

Tijdens deze reis verblijft u in 3- of 4-sterrenhotels. Deze hotels en de volgorde ervan zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen we een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Het bagagetransport tussen de hotels is inbegrepen.

Exloo
Fletcher Wellness-Hotel De Hunzebergen****
https://www.hoteldehunzebergen.nl/nl/hotel/over-het-hotel

Ees
Hotel-Restaurant Eeserhof***
https://www.hotel-eeserhof.nl/

Odoorn
Hotel Restaurant Bowling De Oringer Marke*** / De Oringer Stee***
https://www.deoringermarke.nl/hotel/Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 3 nachten verblijf in 3- of 4-sterrenhotels met logies/ontbijt
* GPS tracks en gebruik GPS apparaat + instructie
* bagagevervoer tussen de hotels

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 125,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* eventuele toeristenbelasting (ca. €2,50 p.p.p.n. ter plaatse te voldoen)
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden en dranken
* bijdrage SGR 
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook