Winterwandelen Langs de Hunebedden

5 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf € 339,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 25-03-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in 3-sterrenhotels
4 x ontbijt en 2 x diner inbegrepen (dag 1 en 3)
inclusief bagagetransport (dag 3 en 5)
route: vlakke route. Per wandeldag kunt u kiezen tussen verschillende routes met afstanden die variëren van ca.11 tot 23 km.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks van 1 november t/m 19 december en 2 januari t/m 25 maart.

Beleef Drenthe, dé natuurprovincie van Nederland, nu ook in de winter
Dat Drenthe in de winter ook prachtig kan zijn wordt wel bewezen tijdens deze reis, dus kleed uzelf warm aan en ontdek de fraaie heide en bossen van de Hondsrug. De Hondsrug is een langgerekte zandrug, ontstaan tijdens een van de 18 ijstijden duizenden jaren geleden. Juist rond deze tijd kunt u zich misschien een beetje inbeelden hoe het hier geweest moest zijn. Het gebied loopt van Emmen tot Groningen, is een van de hoogste delen van Drenthe en hier zijn de meeste hunebedden te vinden. Tijdens deze reis verkent u het gedeelte tussen Ees en Odoorn. De prachtige wandelroutes brengen u langs de vele grafheuvels omringd door mooie esdorpen, hunebedden, vennetjes en uitgestrekte heiden. Wist u dat de Hondsrug als enige gebied in Nederland door UNESCO benoemd is tot Geopark? Hiermee is de regio niet alleen van geologisch belang, maar ligt ook de archeologische, ecologische en culturele waarde zeer hoog.

Dag 1
Heenreis
U reist op eigen gelegenheid naar 3-sterren Hotel De Oringer Marke in Odoorn. Het diner op de aankomstdag is inbegrepen.

Dag 2
Rondom Odoorn (ca. 15 - 22 km)
Tijdens de eerste wandelroute ontdekt u het gebied rondom Odoorn en wandelt u langs de eerste grafheuvels en hunebedden. Onderweg door het Valtherbos passeert u een heus onderduikershol uit de Oorlogswinter van 1943, dat zeker de moeite waard is om te bekijken. Wist u dat onderduikers hier soms dagenlang zonder eten vast zaten? Juist als het gesneeuwd had konden zij hun schuilplaats niet verlaten, omdat ieder spoor naar hen zou kunnen leiden. Het is mogelijk om deze route te verlengen en door de Emmerdennen te wandelen. Dit gebied wordt ook wel 'Klein Zwitserland' genoemd vanwege het prachtige bos met oude zandduinen. Hier vindt u tevens de Haantje duin, welke met een hoogte van 31 meter zelfs een van de hoogste toppen van de Hondsrug is.   

Dag 3
Odoorn - Ees (ca. 12,4 km, 15,8 km of 21 km)
Vandaag heeft u de keus uit een aantal wandelroutes met verschillende afstanden. Via het kleine dorp Odoornerveen en het schapenpark wandelt u langs theehuis Poolshoogte, waar u even kunt genieten van een welverdiende pauze en een warme kop koffie of thee. Tip: beklim de naastgelegen uitkijktoren en overzie het winterse landschap dat u de afgelopen dagen heeft ontdekt en nog gaat zien. Wanneer u verder wandelt richting Ees passeert u de Beeldentuin Harwi, een gastvrije tussenstop waar u heerlijk kunt lunchen en bovendien gratis een kijkje kunt nemen. Voor eindpunt Ees kunt u de vingers en tenen lekker opwarmen bij Lucy's Inn onder het genot van een high tea (niet inbegrepen) en typische Engelse gerechten. Vanavond overnacht u in Hotel Eeserhof en is het diner inbegrepen.    

Dag 4
Rondom Ees (ca. 11,4 km, 14,3 km, 20,2 km of 21,7 km)
Na het ontbijt heeft u wederom de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende wandelroutes met variërende afstanden. Tijdens de wandeling van 14,3 km volgt u het spoor van de hunebedbouwers rondom Borger. Behalve deze fascinerende grafmonumenten, passeert u ook uitgestrekte bossen, akkers, heide en een kanaal met bruggen en stuwen. Aan het einde van de route vindt u het grootste hunebed van Nederland, dat een prachtig gezicht oplevert in deze wintermaanden. Als u de bossen van de Hondsrug eens vanuit een heel ander perspectief wilt zien, dan kunt u ook kiezen voor de route van 20 km langs het Boomkroonpad. Dit bijzondere wandelpad hangt tussen de boomtoppen op maar liefst 25 meter hoogte en is ongeveer 125 meter lang. 

Dag 5
Ees - Odoorn (ca. 14,8 km, 17 km of 19,5 km) 
Nog een laatste dag genieten van de Hondsrug waarbij u van Ees naar Odoorn wandelt. Onderweg passeert u de overblijfselen van een pingo die dateert uit de laatste ijstijd. Pingo betekent letterlijk 'heuvel die groeit' en door die groei barsste de bodem open, waardoor het zonlicht het onderliggende ijs kon laten smelten. Dit smeltwater liep vervolgens over de heuvel naar beneden waardoor er een ringvormige krater overbleef; de pingoruïne of gletsjerkuil. Vlak voor Odoorn doemt de grafheuvel Eppies Bargie (Eppiesbergje) op. Deze begraafplaats dateert uit ongeveer 2500 v. Chr, ligt te midden van een akker en is begroeid met eikenbomen, dus u kunt deze echt niet missen. Eenmaal aangekomen in Odoorn komt dit arrangement ten einde en reist u op eigen gelegenheid naar huis.

Noot: het is wegens organisatorische redenen ook mogelijk dat deze reis start en eindigt in een andere plaats (afhankelijk van de beschikbaarheid van de hotels). De routes blijven gelijk, echter worden dan gewandeld in een andere volgorde.

Winterwandelen Langs de Hunebedden ***

Tijdens deze reis verblijft u in 3-sterrenhotels. Deze hotels en de volgorde ervan zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen we een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Het bagagetransport tussen de hotels is inbegrepen.

Odoorn
Hotel Restaurant Bowling De Oringer Marke*** / De Oringer Stee***
https://www.deoringermarke.nl/hotel/

Ees
Hotel-Restaurant Eeserhof***
https://www.hotel-eeserhof.nl/

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 4 nachten verblijf in 3-sterrenhotels met logies/ontbijt en diner op dag 1 en 3
* GPS tracks en gebruik GPS apparaat + instructie
* bagagevervoer op dag 3 en dag 5

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 137,50
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* eventuele toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden en dranken
* bijdrage SGR 
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook