Winterwandelen door Twente

5 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf € 179,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 24-03-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

inclusief 3 x ontbijt en 1 x diner op de aankomstdag
verblijf in Hotel de Wyllandrie in Ootmarsum
wandelroutes tussen de 15 en 24 kilometer
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: donderdag tussen 4 november t/m 16 december en 10 februari t/m 24 maart

Ontdek hartje Twente in de winter
De omgeving van Ootmarsum wordt ook wel 'de tuin van Nederland' genoemd. Ook in de winter zien de kwelvijvers, watervalletjes en smalle beekjes midden in het bos er schilderachtig uit. De omgeving is ideaal voor een aantal mooie wandeltochten. U verblijft deze 4 dagen in Hotel Wyllandrie in Ootmarsum. Dit kunstenaarsstadje ligt midden in een web van prachtige wandelroutes door het Twentse landschap. Ootmarsum is een heel gezellig plaatsje vol oude gevels, galerietjes, winkels en een mooi openluchtmuseum. 
 

Dag 1
U reist op eigen gelegenheid naar Ootmarsum. Vanuit Ootmarsum gaat u de komende dagen op pad door het Twentse land. Het zogenaamde coulissen landschap bestaat uit een afwisseling van open velden, houtwallen, lanen en stukken bos met geregeld een boerenhoeve. Trekt u vandaag de wandelschoenen al aan voor een leuke verkenningsroute in de omgeving? Het diner vanavond is inbegrepen in de reissom.

Dag 2 t/m 4
In de directe omgeving van Ootmarsum zijn circa 10 wandelroutes beschikbaar door de diverse natuurgebieden rondom Ootmarsum, in lengte variërend van 15 km tot 24 km.

De omgeving van Ootmarsum wordt ook wel 'De tuin van Nederland' genoemd. Ook in de winter is het hier prachtig en ziet het er schilderachtig uit. Tijdens de voorlaatste ijstijd duwden gletsjers het land aan de kant, waardoor de stuwwal van Ootmarsum is ontstaan, waarop het Springendal is gelegen. In dit gebied worden de heidevelden en graslanden afgewisseld met oude bossen en houtwallen. Het Springendal is niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer waardoor het heerlijk rustig is. De uitgestrekte bossen en pittoreske dorpjes vragen om een lange wandeltocht.

Het Natura 2000 gebied Achter de Voort, Agelerbroek en Voltherbroek (AVAV) ligt tussen de stuwwal van Ootmarsum en de stuwwal van Oldenzaal, aan het kanaal Almelo Nordhorn. Het gebied AVAV behoort tot een van de grootste aaneengesloten broekbossen van Nederland. Door de plaatselijke aanwezigheid van kalkrijke leem in de ondergrond en door de waterhuishouding zijn dit vanouds zeer soortenrijke gebieden.

Ook kunt u wandelen langs de unieke Mandercirkels, ook wel Cirkels van Jannink of Beha van Jannink genoemd, vormen samen het grootste landschapskunstproject van Nederland. Ze liggen op de Noordelijke Manderheide nabij het Twentse dorp Mander. Het kunstwerk bestaat uit twee cirkelvormige terreinen, die oorspronkelijk op de woeste zandgronden zijn ontgonnen als landbouwakker. Het Dal van Mosbeek is ook in de winter een uniek stukje Nederland. De vele beken bevriezen hier niet, omdat het water erg snel stroomt en de temperatuur ligt rond de 10 graden. U heeft kans om hier ijsvogels te spotten.

Hotel de Wyllandrie ***

Bovenop de top van de Kuiperberg (71 meter) aan de rand van Ootmarsum ligt 3-sterren Hotel Wyllandrie. Het hotel heeft vanwege deze mooie ligging een waanzinnig uitzicht over de omgeving. Het hotel beschikt over een eigen restaurant een bar, terras, tuin en ruime parkeerplaats. Alle comfortabele kamers beschikken over een zitje, LCD-televisie en een badkamer met douche en toilet. Het gehele hotel is rookvrij, voorzien van gratis Wifi en op enkele kamers zijn huisdieren toegestaan.Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 3 nachten verblijf in hotel op basis van logies/ontbijt
* diner op de aankomstdag
* routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* parkeerplaats

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 75,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* toeristenbelasting (ca. € 2,- p.p.p.n., ter plaatse te betalen)
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook