Winterwandelen door het Nationaal Park Drentsche Aa

5 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf € 329,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 25-03-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

ontdek Drenthe in de winter
bagagevervoer inbegrepen
inclusief ontbijt en 2 x diner
route: vlakke route. Per wandeldag kunt u kiezen tussen verschillende routes die u loopt met een GPS. De afstanden die variëren van ca. 12 en 22 km. U krijgt dus geen routebeschrijving. Alle routes staan voor u in het GPS apparaat. De GPS ligt in het hotel voor u klaar.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: elke dinsdag t/m zondag van 1 november t/m 19 december en van 1 februari t/m 25 maart

Winterwandelen langs de Drentsche Aa, over uitgestrekte heidevelden, langs veenmeren en hooilanden
Ontdek in een paar dagen wat voor moois Drenthe in de winter te bieden heeft. Het landschap rondom de Drentsche Aa ontstond vele duizende jaren geleden en bestaat uit uitgestrekte heidevelden, veenmeren en hooilanden. Het brede beekdallandschap zorgt voor prachtige uitzichten. Deze beek heeft als enige in Nederland de oorspronkelijke meanderende vorm behouden en de vele zandpaden het een uitstekende omgeving voor een wandelreis. Kortom, na een paar dagen wandelen in natuurgebied Drentsche Aa heeft u het gevoel er even helemaal tussenuit te zijn geweest.

Dag 1
U reis op eigen gelegenheid naar Hotel de Koningsherberg in Anloo, waar u de komende twee nachten verblijft. 's Avonds staat er een 2-gangendiner voor u klaar.

Dag 2
Rondje Anloo (ca. 14,5 of 19 km)
De eerste wandeling van deze reis gaat naar het natuurgebied Balloërveld. Dit is één van de grootste heidegebieden van Drenthe en ligt op een hooggelegen plateau, tussen de dalen van het Looner Diep en het Rolderdiep. De overwegende heide en vergraste begroeiing wordt afgewisseld met veenmeertjes, wat plukjes dennenbos en her en der zandverstuivingen. Naast de grote zand- en heidevlakes vindt u hier ook grafheuvels en een netwerk van middeleeuwse karresporen. Met maar liefst 400 Drentse heideschapen is de schaapskudde van het Balloërveld de grootste van Drenthe! Onze tip: wanneer u in de vroege morgen al op pad gaat, heeft u een grote kans om de prachtige zonsopgang en mistige winterochtend op het Balloërveld vast te leggen met de camera.

Dag 3
van Anloo naar Zuidlaren (ca. 15 of 21 km)
Na het ontbijt is het weer tijd om de wandelschoenen aan te trekken voor de wandeling naar Zuidlaren. Het eerste deel van de route gaat via het Kniphorstbosch en de Strubbenbossen. Onderweg komt u langs verschillende hunebedden en grafheuvels. In de winter komen hier diverse roofvogels, de klapekster en reeën voor. Met wat geluk komt u ze tegen. De Strubbenbossen voelen in de winter sprookjesachtig aan met de dauw en grillig gevormde eikenboompjes. Na een kop koffie in het dorp Schipborg vervolgt u de wandeling door het fraai aangelegde natuurgebied Dennenoord naar Zuidlaren, waar u de komende 2 nachten verblijft. Het diner is vanavond bij uw reissom inbegrepen. 

Dag 4
Rondje Zuidlaren (ca. 12, 19 of 22 km)
Vandaag heeft u de keuze uit diverse wandelingen. De korte route gaat door Midlaren, Noordlaren en het Noorderlaarderbos. De lange wandeling gaat eveneens door Midlaren, Noordlaren, maar ook langs het Zuidlaardermeer en Appèlbergen. In de buurt van Noordlaren komt u langs een van de weinige hunebedden van de provincie Groningen. Wandel verder naar het Zuidlaardermeer. Bij strenge vorst kan het meer dicht vriezen en wie weet kunt u dan nog even het ijs op tijdens uw wandeling.

Dag 5
van Zuidlaren naar Anloo (ca. 12, 18 of 20 km)
In de loop van de ochtend laat u via de karakteristieke brink Zuidlaren achter u. De wandelroute naar Anloo is er een vol afwisseling. Heidevelden, weilanden, houtwallen en bosranden volgen elkaar in rap tempo op. Wanneer u denkt alle gezichten van de streek gezien te hebben, staat u plots in oog met de levensader van het Noordenveld: de Drentsche Aa. Geen brede rivier maar een stel beken die als kameleons door het land slingeren. Steeds als ze een dorp passeren, nemen ze daarvan de naam aan (Gastersche diep, Oudmolensche diep, Schipborgsche diep). Onderweg naar Anloo komt u langs de Gasterse Duinen, waar u de prachtige Schotse Hooglanders kunt bewonderen. Met de dikke en langharige vacht houdt de Schotse Hooglander zich wel warm in de kou. Eenmaal aangekomen bij het hotel in Anloo komt er een einde aan de wandelvakantie en reist u op eigen gelegenheid naar huis. 

Winterwandelen door het Nationaal Park Drentsche Aa

Tijdens deze reis verblijft u in de onderstaande 3-sterrenhotels. Op dag 1 en 3 het beschreven programma is het diner inbegrepen. De hotels en de volgorde ervan zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Het bagagetransport tussen de hotels is inbegrepen.
 

dag 1 t/m 3 Hotel de Koningsherberg in Anloo
dag 3 t/m 5 Brinkhotel Zuidlaren
Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 3 nachten verblijf in hotel op basis van logies/ontbijt
* 2 x 2-gangendiner (op dag 1 en dag 3)
* GPS tracks en gebruik GPS + instructie  
* parkeerplaats

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 140,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* toeristenbelasting (ca. € 2,- p.p.p.n., ter plaatse te betalen)
* eventuele entreegelden en niet genoemde maaltijden
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook