Wandelvakantie Wicklow Way - 8 dagen

8 dagen
niveau 2
vliegtuig
beoordeling: 8
vanaf € 918,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 31-10-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

bagagevervoer inclusief
inclusief vliegreis vanaf Amsterdam
met Nederlandse routebeschrijving en wandelkaart

route: glooiend over gemarkeerde wandelpaden met hoogteverschillen van 250 tot 600 meter. Per wandeldag wordt ca. 12-21 km afgelegd. Bijna alle wandelingen zijn uit te breiden.
mininum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks van 1 januari  t/m 15 december 

Eire, the Wicklow Way
De Wicklow Mountains liggen in het oosten van Ierland, of "Eire", zoals de Ieren hun land zelf noemen. Wicklow ademt een sfeer van vriendelijkheid uit, en dat geldt ook voor de sympathieke Ierse bevolking. De Wicklow Mountains is het grootste nationale park van het land met een omvang van ca. 20.000 ha.

Van zuid naar noord slingert de Wicklow Way, een wandelpad met een lengte van 140 kilometer. Het landschap wordt gekenmerkt door steile heuvels met bossen en weiden. In fraai onderhouden parken vindt u oude buitenhuizen (mansions). Tussen de rijke flora en fauna zijn er watervallen die door nauwe engten uitstromen in de brede meren van de grote glens. Niet voor niets wordt de County Wicklow "de tuin van Ierland" genoemd, waar u soms het gevoel zult hebben door een geheimzinnig filmdecor te lopen.

Het nationaal park Glendalough ("het dal van de twee meren") vlakbij Larach, is zeker ook een bezoek waard. Het smalle langgerekte dal telt twee meren (Lower en Upper Lake) en 18 vroeg-christelijke kerken, gebouwd door Saint Kevin in de 6e eeuw.

Afwisselend voeren de wandelingen u over brede zandpaden en stille weggetjes. Langzaam gaat gecultiveerd terrein over in ruiger landschap, vooral in de vallei van Glenmalure, eeuwenlang een beruchte schuilplaats voor Ierse rebellen. U volgt de goed gemarkeerde Wicklow Way van het zuiden naar het noorden.

Noot: wilt u deze reis boeken op basis van eigen vervoer neem dan contact met ons op via info@aktivatours.nl. Natuurlijk kunt u ons ook altijd bellen via 088-633 20 60.

Dag 1
U vliegt vandaag u van Amsterdam naar Dublin met Aerlingus. Per bus of trein (ca. 1,5 uur) reist u vervolgens naar Rathdrum (niet inbegrepen, ter plaatse te betalen). Bij het station van Rathdrum wordt u opgehaald voor de transfer naar uw hotel in Tinahely.

Dag 2
Tinahely-Moyne (ca. 15 km/4,5 uur). Mooie route met prachtig zicht over de counties Carlow en Wexford.

Dag 3
Moyne-Glenmalure (ca. 21 km/6 uur) door bossen en via landweggetjes. Naar Carrickashane mountain, met zicht op Wicklow’s hoogste berg: Lugnuaquillia. Via Sleeve Maan Forest bergafwaarts door de indrukwekkende Glenmalure vallei naar Drumgoff. 

Dag 4
Glenmalure-Glendalough/Laragh (ca. 17 km/5 uur), een van de mooiste trajecten door de Glenmalure Valley, de meren van Glendalough en haar 6e eeuwse kerken. Via het bos van Carrigurtna naar de voet van Mullacor, verder door Lugduff Forest naar Glendalough.

Dag 5
Glendalough, vrij. In één van Ierlands belangrijkste  historische plaatsen vindt u de ruïnes van een vroeg-christelijk kloostercomplex, gebouwd rond 2 meren en gesticht door Saint Kevin. De plaats is gedurende vele eeuwen het centrum van het Ierse christendom geweest.

Dag 6
Glendalough-Roundwood (ca. 12 km/3,5 uur) over de Wicklow way (makkelijke route) dan wel de zwaardere variant over Scarr Mountain (ca. 15 km/4,5 uur). Door het bos richting Paddock Hill, verder over landweggetjes naar Roundwood.

Dag 7
Roundwood-Enniskerry (ca. 20 km/6 uur). Via Djouce Mountain en de Powerscourt waterval, Ierlands hoogste waterval, naar de Glencree-rivier. De eindbestemming is het charmante dorpje Enniskerry, dat haar ontstaan dankt aan Powerscourt Estate. Dit landgoed uit de 17de eeuw bezit prachtige tuinen. 

Dag 8
U reist vanaf Enniskerry per bus (ca. 1 uur) naar de luchthaven (niet inbegrepen, ter plaatse te betalen) voor de vlucht van Dublin naar Amsterdam per Aerlingus.

Wandelvakantie Wicklow Way - 8 dagen

Tijdens deze reis verblijft u in sfeervolle bed & breakfasts. Het ontbijt is inbegrepen.

okt 2022 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* retourvlucht Amsterdam-Dublin
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer inclusief ontbijt
* bagagevervoer
* Nederlandse routebeschrijving en wandelkaart
* uitgebreide toeristische informatie
* GPS data op aanvraag
* uitgebreide informatie mbt het openbaar vervoer

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* ruimbagage € 40,- per stuk per enkele reis
* toeslag 1-persoonskamer € 350,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* transfer van/naar de luchthaven
* overige maaltijden
* kosten openbaar vervoer op de heen- en de terugreisdag
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten

Noot: wilt u deze reis boeken op basis van eigen vervoer neem dan contact met ons op via info@aktivatours.nl. Natuurlijk kunt u ons ook altijd bellen via 088-633 20 60.
8

Deze reis stond gepland voor 2020... 2 jaar later alsnog de Wicklow way gewandeld. Het was genieten, met name de laatste wandeldag waarbij flink moest worden geklommen. Heel aardige mensen, de Ieren. Ze zijn blij dat ze weer gasten kunnen verwelkomen.

anoniem, reisperiode april 2022
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook