Wandelvakantie Westerwald Wiedtal vanuit Hotel zur Post

4 dagen
niveau 2 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8.5
vanaf € 359,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
31-12-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

inclusief halfpension (ontbijt en avondmaaltijd, van hoge kwaliteit)
lunchpakket (2 x) op dag 2 en 3
Nederlandstalig wandelrouteboekje 'Wandelen in het Wiedtal en Rengsdorfer Land'
route: flink heuvelachtig. Per wandeldag kunt u zelf uw wandelafstand kiezen, tussen 10 en 20 kilometer (het wandelrouteboekje bevat ca. 10 verschillende rondwandelingen).
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks van 1 januari t/m 31 december
hond mee: het is bij deze reis mogelijk om uw hond mee te nemen, indien u dit bij boeking aangeeft in het veld 'opmerkingen'. De kosten bedragen ca. € 10,- per nacht (ter plaatse te betalen).

Ontdek het onbekende Wiedtal!
Een wandelvakantie door het prachtige Wiedtal in het Westerwald. Duitsland is een groot land en kent welgeteld 104 officiële natuurparken, waarvan Naturpark Rhein-Westerwald een van de relatief kleinere is. Het gebied omklemt het riviertje de Wied, dat door een vallei stroomt die soms kloofachtige stukken heeft. De wandelingen bovenlangs de Wied garanderen zo de fraaiste panorama’s.

Op slechts 3 tot 4 uurtjes rijden vanuit het midden van Nederland kunt u naar hartelust wandelen in een ongerept en heuvelachtig gebied. Feitelijk kunnen de tochten over de laatste trajecten van de Westerwaldsteig gaan, vlak voordat de Wied haar loop in de Rijn beëindigt. Vanuit de standplaats Waldbreitbach, ook wel de parel van het Wiedtal genoemd, gaat de route over en langs heuveltoppen tot ca. 500 m hoogte. Sommige, zoals de Weissenfelser Ley en het Rossbacher Häubschen, lijken van een afstand door hun konische vorm een soort mini-vulkaantjes. Grofweg de helft van het gebied is bebost, welk landschap wordt afgewisseld met velden en weiden. Kortom, een natuurpark met verrassingen, met het bewijs dat onbekend ook soms onbemind maakt.

Het is niet alleen maar natuur dat de klok slaat! Tot aan Rheinbrohl aan de Rijnoever liep in de Romeinse tijd de Limes Romanus, een 550 kilometer lange band van verdedigingstorens tussen de Rijn en de Donau. De Romeinse geschiedschrijver Tacitus noemde het begin van de Limes Romanus "Caput Limitus" - kop van de Limes. Als u het laatste Westerwald-traject zou lopen, ziet u hier en daar in het landschap, deels recent gereconstrueerd, nog resten staan als torens, muren en kleine fortificaties van 2000 jaar oud.

Het verblijf tijdens deze wandelvakantie is in Superior Hotel zur Post op basis van halfpension, midden in Waldbreitbach. 

Dag 1
Heenreis

Vandaag begint uw wandelvakantie in Duitsland! Op eigen gelegenheid reist u naar Waldbreitbach (afstand Utrecht-Waldbreitbach ca. 280 km). U kunt de auto gratis op de eigen parkeerplaats van het hotel parkeren. Bezienswaardigheden in Waldbreitbach zijn o.a. de oliemolen en het Sankt Marienhaus. Dit diaconessenhuis van de Franciscaner nonnen is tegenwoordig een zorginstelling en heeft - behalve een prachtig uitzicht over de verre omgeving - een mooie kruidentuin met medicinale planten. Waldbreitbach wordt de parel van het Wiedtal genoemd. Een rondwandeling in de directe omgeving van ca. 12 km/3 uur is mogelijk, of een dorpswandeling van ca. 3 km/1,5 uur.

Dag 2 en 3
Diverse wandelmogelijkheden (ca. 12 t/m 21 km/3,5 tot 7 uur)

Er zijn volop wandelingen in de omgeving van het hotel. Zo kunt u kiezen uit de volgende routes:

Wandeling Wäller Tour Bärenkopp (ca. 11,6 km/3,5 uur, 449 m stijgen en dalen)
Langs de oevers van de Wied over de toppen van het Westerwald. 

Wandeling Katzenschleif (ca. 9,7 km/3,5 uur, 414 m stijgen en dalen)
Door een bosrijke omgeving over de Westerwaldsteig langs kasteel Walburg tot in het dal van de Walbach. Verder langs de gerestaureerde Commanderij en de parochiekerk Maria Himmelfahrt.

Wandeling Iserbachschleife (ca. 20,8 km/7 uur, 536 m stijgen en dalen)
Deze wandeling start vanuit Anhausen (ca. 24 km rijden vanaf Waldbreitbach) en voert door een groen landschap met schitterende panoramische uitzichten.

Wandeling Wiedblicktour (ca. 10,7 km/3,5 uur, 440 m stijgen en dalen)
Over de Westerwaldsteig richting Hausen en verder naar Malberg en Niederbreitbach.

Wandeling Basaltbogen (ca. 11,7 km/4 uur, 489 m stijgen en dalen)
Deze wandeling start vanuit Roßbach (ca. 4 km rijden vanaf Waldbreitbach). De route volgt de Westerwaldsteig over de Wied-Dam naar het Roßbacher Häubchen en vervolgens over de Wiedweg terug naar Roßbach.

Lokale wandelingen
Bij de hotelreceptie kunt u ook informatie krijgen over lokale wandelingen W1, W2 of W3.

Dag 4
Terugreis

Na het ontbijt komt uw wandelvakantie in Duitsland ten einde en reist u op eigen gelegenheid weer terug naar huis.

Hotel zur Post ***

ligging: gelegen midden in het overdag levendige maar op de avond rustige plaatsje Waldbreitbach, aan het riviertje de Wied, op ca. 200 m van de Westerwaldsteig.
faciliteiten: receptie, twee restaurants, terras, sauna (dagelijks te gebruiken, tegen betaling)
kamers: 1- en 2-persoonskamers altijd met eigen douche/toilet, tv, gratis wifi.
maaltijden: ontbijt, lunchpakket (dag 2 en 3) en avondmaaltijd inbegrepen. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk (direct opgeven bij boeking)

verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aans ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
Waldbreitbach Hotel Zur Post 2-persoonskamer € 110,-
toeslag 1-persoonskamer € 30,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht o.b.v. halfpension


jun 2024 | jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 | okt 2024 | nov 2024 | dec 2024 |
inclusief: 
* 3 overnachtingen in een 2-persoonskamer incl. ontbijt (buffet) en avondmaaltijd (3 gangen, met keuze uit 3 hoofdgerechten) incl. toeristenbelasting
* 2 x lunchpakket (op dagen 2 en 3
* Nederlandstalig wandelrouteboekje
* GPX-bestanden (op aanvraag)
* gratis parkeerplaats

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1- persoonskamer € 56,-

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)

8

Mooie eerste kennismaking met het Westerwald. Hotel zur Post is uiterst gastvrij en vriendelijk, met een prima ontbijtbuffet en een erg goed restaurant met prima vegetarische maaltijden

Tom van Schendel, reisperiode juni 2024
9

Heerlijk verzorgde wandelvakantie gehad. Prachtig, afwisselend gebied. Erg vriendelijk personeel, keurige kamer. Lekker eten. Wij hadden ontbij, lunch mochten we zelf smeren, en diner. Aanrader!

anoniem, reisperiode juli 2023
8

Mooie wandelingen in de omgeving. Het laatste stukje met de auto rij je slingert door westerwald. Veel afwisseling. Rustig hotel met vriendelijk personeel

anoniem, reisperiode februari 2022
ondanks het zeer kleine clubje heb ik een geweldige reis gehad. Dit is zeker mogelijk gemaakt door onze Jan de groepsleider. Die begreep dat de reis voor ons is en wij het per keer konden invullen . Heel goed de communicatie op deze manier. Ligging en natuur is een aanraader
caroline wulp

inclusief: 
* 3 overnachtingen in een 2-persoonskamer incl. ontbijt (buffet) en avondmaaltijd (3 gangen, met keuze uit 3 hoofdgerechten) incl. toeristenbelasting
* 2 x lunchpakket (op dagen 2 en 3
* Nederlandstalig wandelrouteboekje
* GPX-bestanden (op aanvraag)
* gratis parkeerplaats

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1- persoonskamer € 56,-

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)

Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook