Wandelvakantie Wachau World Heritage Trail

8 dagen
niveau 1.5 van 3
eigen vervoer
vanaf € 870,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
06-10-2024. Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

wandelen door de vallei van de Donau
bagagevervoer inbegrepen
verblijf in goede hotels incl. ontbijt
route: de wandelingen gaan over heuvelachtig terrein. Per wandeldag wordt gemiddeld 10 tot 18 km afgelegd. 
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks van 1 mei t/m 6 oktober

Wandelen door UNESCO-werelderfgoed in de vallei van de Donau met wijngaarden en abrikozenbomen
De Wachau World Heritage Trail is een langeafstandswandelroute van in totaal 180 kilometer en volgt de mooiste paden door de Donauvallei en het wijngebied Wachau. De Wachau staat bekend om haar pittoreske landschappen en middeleeuwse dorpjes. Vanwege deze prachtige landschappen en rijke historie werd het Wachau-dal in 2000 opgenomen in de UNESCO-lijst van werelderfgoedlocaties. Tijdens deze 8-daagse wandelvakantie loopt u van Krems naar Melk en komt u langs de mooiste Donaudorpjes waarbij u geniet van de adembenemende uitzichten over de vallei met wijnterrassen, burchten, ruïnes en kastelen. Uiteraard zijn er op de route en in de plaatsen waar u overnacht volop mogelijkheden om de lokale wijnen te proeven. Nergens is de Donau mooier! 

Dag 1
Heenreis
Vandaag begint uw wandelvakantie in Oostenrijk. U reist op eigen gelegenheid naar Krems (afstand Utrecht - Krems ca. 1.100 km). Het middeleeuwse centrum van Krems is erg fraai en zeker het bezoeken waard. Dit deel van het stadje is gebouwd tussen de 14e en 19e eeuw en is bijzonder goed bewaard gebleven. Eén van de mooiste gebouwen is de Gozzoburg, het stadspaleis uit de 13e eeuw.

Dag 2
Wandeling Krems - Dürnstein (ca. 12 km/4,5 uur - ca. 385 m stijgen en 391 m dalen)
Vanuit het historische Krems gaat het meteen omhoog door de wijnterassen van Krems. De inspanning wordt beloond met een prachtig uitzicht over de Donau-vallei met de stad Krems en klooster Göttweig aan de andere kant van de rivier. Door een heuvelachtig landschap wandelt u verder over een schilderachtig pad naar de ruïnes van Stein. Over oude wijnpaden loopt u via Pfaffenberg het wijngebied Wachau in en bereikt u Dürnstein aan de oevers van de Donau. Hier stapt u op de bus terug naar Krems voor de overnachting.

Dag 3
Wandeling Weissenkrichen - Spitz (ca. 11 km/3,5 uur - ca. 506 m stijgen en 494 m dalen)
Geniet aan het begin van de dag van een treinrit met de schilderachtige Wachaubahn van Krems naar Weißenkirchen - een van de hoogtepunten van een bezoek aan de Wachau. De etappe van vandaag wordt gekenmerkt door prachtige uitzichten over de Donauvallei, langs fascinerende rotsformaties en door betoverende wijngaarden. De paden voeren door unieke wijngaarden hoog boven de Donau, het uitzicht gaat hier nooit vervelen. Door romantische droge graslanden en bossen gaat het verder totdat u de rode poort van Spitz binnenloopt. Sluit de dag af met een lekker glas wijn op het kerkplein van het schilderachtige plaatsje. 
 

Dag 4
Wandeling Spitzer Bräben - Mühldorf (ca. 11 km/4 uur - ca. 487 m stijgen en 345 m dalen)
De etappe van vandaag gaat door het imposante zijdal van de Wachau, de Spitzer Gräben. Via een pad met panoramisch uitzicht op het dal loopt u door de heuvels van Tausendeimerberg, Setzberg en Muthstall. Via Niederranner bereikt u het romantische kasteel Oberranna. Vanuit hier volgt u de beek Rannabach naar beneden naar Klavarienberg en uiteindelijk Mühldorf. Per bus rijdt u terug naar Spitz voor de overnachting.

Dag 5
Wandeling Aggsbach Markt - Emmersdorf (ca. 15 km/5 uur - ca. 611 m stijgen en 607 m dalen)
Met de bus gaat u naar Aggsbach Markt. Over pittoreske wandelpaden loopt u via Edelberg naar een plateau genaamd Bärenreut. Vervolgens via Zintring en Felbring naar de ruïne van Gossam. Daarna verder over een historisch postbodepad naar Mödelsdorf. Over een oude handelsroute loopt u naar het renaissancedorp Emmersdorf an der Donau voor de overnachting.

Dag 6
Wandeling Emmersdorf - Weiten (ca. 18 km/6 uur - ca. 632 m stijgen en 509 m dalen)
Vandaag volgt u de wandelroute Jauerling-Runde. De etappe start in Emmersdorf en leidt u naar Schloss Rothenhof en St. Georgen. U volgt de weg omhoog naar Poemling om vervolgens af te dalen naar Eitental. Boven de Lohsdorfer Höhe en de Koegelfeld bereikt u het hoogste punt van de etappe, de Spielerkreuz. Een oude handelsroute leidt u naar Weiten. Hier stapt u op de bus terug naar Emmersdorf voor de overnachting.

Dag 7
Emmersdorf - Melk (ca. 10 km/3 uur - ca. 236 m stijgen en 231 m dalen)
Het eerste deel van de etappe leidt u naar het dorp Rantenberg. Hier heeft u de mogelijkheid om de uitkijktoren Dachberg te bezoeken en te genieten van het fantastische uitzicht. Vanaf hier daalt u af naar de oevers van de Donau. Op het eiland Luberegg bereikt u al snel de waterkrachtcentrale Melk. U steekt de Donau over en komt in het oude gedeelde van de stad Melk met het schitterende barokcomplex van de Benedictijner abdij en haar enorme bibliotheek. Overnachting in Melk.

Dag 8
Terugreis
Na het ontbijt komt uw wandelreis in Oostenrijk ten einde en reist u op eigen gelegenheid terug naar huis. Wanneer u de auto in Krems geparkeerd heeft dan kunt u met bus 720 gemakkelijk van Melk naar Krems reizen. Tijdens de busrit geniet u nog een keer van de mooie Wachau vallei. De rit duurt ongeveer een uur (ca. € 11,-, ter plaatse te betalen). Kiest u voor meer comfort, dan kunt u bij de receptie van het hotel een taxi boeken (ca. € 40,- tot € 90,-).
 

Wandelvakantie Wachau World Heritage Trail

Tijdens deze reis verblijft u in hotels en gasthofen in de (omgeving van de) genoemde plaatsen in het dagprogramma. De kamers hebben bad of douche en toilet. Het ontbijt is tijdens de reis inbegrepen. Tegen een toeslag kunt u ook de diners bijboeken. De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

mei 2024 | jun 2024 | jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 | okt 2024 |
inclusief:
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer inclusief ontbijt
* uitgebreide routeinformatie en wandelkaart (1 per geboekte kamer)
* 4 x busticket
* 1 x ticket voor het treintje van de Wachau Railway van Krems naar Emmersdorf
* 3 x bagagevervoer (max. 25 kg)

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag halfpension € 265,-
* toeslag 1-persoonskamer € 215,- 

exclusief:
* overige maaltijden
* parkeerkosten
* eventuele transfer van Melk naar Krems
* toeristenbelasting (ca. € 1,- tot € 3,- p.p.p.n. ter plaatse te betalen)
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking) 
inclusief:
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer inclusief ontbijt
* uitgebreide routeinformatie en wandelkaart (1 per geboekte kamer)
* 4 x busticket
* 1 x ticket voor het treintje van de Wachau Railway van Krems naar Emmersdorf
* 3 x bagagevervoer (max. 25 kg)

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag halfpension € 265,-
* toeslag 1-persoonskamer € 215,- 

exclusief:
* overige maaltijden
* parkeerkosten
* eventuele transfer van Melk naar Krems
* toeristenbelasting (ca. € 1,- tot € 3,- p.p.p.n. ter plaatse te betalen)
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking) 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook