Wandelvakantie Vietnam

10 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
vanaf € 1.219,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 31-12-2023.
Excl. reserveringskosten (€ 15,00 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

met lokale Engelssprekende gids
trek door de rijstvelden, bergen en bossen van Sapa
inclusief bagagevervoer
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: van 1 januari t/m 31 december

Trek door de rijstvelden, bergen en bossen van Sapa
Deze reis zit boordevol afwisseling. In 10 dagen tijd maakt u kennis met de miljoenenstad Hanoi, wandelt u door een spectaculair en beeldschoon landschap met rijstterrassen en maakt u kennis met de lokale bevolking, vaak in kleurrijke traditionele kelderdracht, op de markt van Bac Ha. Als klap op de vuurpijl maakt u per boot en kajak uitgebreid kennis met Halong Bay. U overnacht u zelfs op de boot in Halong Bay en sluit de reis af met de bekende waterpoppenshow in Hanoi.
 

Dag 1
aankomst Hanoi
Welkom in Vietnam! Na het inchecken in het hotel heeft u de rest van de dag de tijd om Hanoi te ontdekken. Er is genoeg te zien in deze opvallend groene stad. Vanwege de langdurige Franse overheersing ademt het nog altijd een typisch koloniale sfeer uit. Door de hele stad verrijzen steeds meer moderne huizen en kantoorgebouwen terwijl u in de Old Quarter (oude wijk) van Hanoi nog veel koloniale gebouwen vindt met om de paar meter een eettentje.

Dag 2
Hanoi - Nghia Lo 
Na het ontbijt in het hotel heeft u een korte stadstour. U bezoekt het Etnologisch Museum dat een informatieve tentoonstelling biedt van de 54 etnische groepen van het land, waaronder uitgebreide en kleurrijke kostuums van de heuvelstammen. De tentoonstelling gaat verder in de tuin van het museum met fascinerende voorbeelden van traditionele huizen van talrijke minderheidsgroepen, van de Kinhs tot de etnische groepen van de Centrale Hooglanden. Aansluitend volgt de bustransfer naar Nghi Lo voor de overnachting.

Dag 3
Nghia Lo - Mu Cang Chai (ca. 14 km / 4,5 uur)
Een korte bustransfer brengt u naar het startpunt van de eerste wandeling van deze reis. Trek dus uw wandelschoenen aan en geniet van het prachtige landschap in de omgeving van Mu Cang Chai voordat u het dorp van de Thai en H'mong bereikt. U wandelt vandaag door een spectaculair en beeldschoon landschap met rijstterrassen. Hier komt nog maar een handjevol toeristen, dus u maakt kennis met het echte Vietnam en bent getuige van de eeuwenoude landbouwtradities van de locals.

Dag 4
Mu Cang Chai - Sapa (ca. 14 km / 4,5 uur)
De dag begint met een wandeling in de omgeving van Mu Can Chai. De prachtige rijstterassen rollen in linten over de heuvels. Een uitzicht wat nooit zal gaan vervelen. Vervolgens wordt u naar Sapa gebracht. Na 2 uur rijdt u over de Tram Ton Pass, de hoogste pas van Vietnam (2047 m). Vanuit hier kunt u ook de Fanxipan-berg - 'het dak van Indochina' (3143 m) - zien liggen. Overnachting in Sapa.

Dag 5
Sapa (ca. 17 - 18 km / 6 uur)
Vandaag begint u aan een lichte trektocht naar de Muong Hoa-vallei waarbij u door enkele dorpen van de H'mong komt. Via de Muong Hoa-rivier bereik je het dorp Lao Chai. Hoe verder op de route hoe kleiner de dorpjes worden. Via een aangename afdeling bereikt u Muong Hoa Valley, de hoofdstad van etnische minderheidsgroepen in deze regio. De wandeling eindigt in het charmante dorpje Ta Van.

Dag 6
Sapa - Bac Ha (ca. 18 km / 5 uur)
Na het ontbijt gaat u op weg naar Bac Ha om de zondagsmarkt te bezoeken. Het is de grootste markt in de regio en er komen veel etnische groepen vanuit de bergen naartoe om handel te drijven. De markt begint langzaam tussen 8 en 10 uur, en daarna is het een hele kleurenmassa tot de lunch, voornamelijk door de ongelooflijk mooi geklede Flower Hmong-vrouwen die op zoek zijn naar accessoires voor hun kleding. De Bac Ha markt heeft een veemarkt, groenten- en vleesstalletjes, wijnverkopers en verkopers van landbouwspullen. Na uw bezoek aan de markt brengt een korte transfer u naar het dorp Thai Giang Pho om aan uw wandeling van vandaag te beginnen. De tocht voert over paden langs groene moestuinen en rijstterassen terwijl u vriendelijk begroet wordt door dorpelingen in traditionele klederdracht. Het eindpunt van vandaag is het dorp Nalo. Bent u hier op een andere dag dan de zondag, dan brengt u een bezoek aan een andere regionale markt.

Dag 7
Bac Ha - Hanoi
U neemt afscheid van de Sapa-regio en reist gedurende de dag terug naar het bruisende Hanoi. Het zal weer even wennen zijn aan de drukte van de stad nadat u heeft genoten van de rust op het platteland.

Dag 8
Hanoi - Ha Long Bay
Transfer naar Ha Long City waar u aan boord stapt van een houten boot voor een middagcruise door Ha Long Bay. Met meer dan 2000 kalkstenen eilanden die uit het smaragdgroene water oprijzen ziet het er sprookjesachtig uit. Tijdens een 1-uur durende kajak-tocht, kunt u nog dichterbij komen en kunt u door de smalle lagunes en tunnelgrotten varen. Eenmaal terug op de boot wordt het anker uitgegooid in het kalme water zodat u kunt genieten van een diner terwijl de zon onder gaat tussen de prachtige bergen. U keert vanavond niet terug aan land want u slaapt aan boord van de boot, een bijzondere ervaring!

Dag 9
Ha Long Bay - Hanoi 
Vanochtend heeft u nog de mogelijkheid om in zee te zwemmen voordat de boot koers zet naar andere delen van de baai. U brengt een bezoek aan de drijvende viskwekerij waar u leert hoe de lokale mensen daar hun brood mee verdienen. Om ongeveer 11.00 uur stappen we van boord in het Cat Ba-gebied en neemt u een draagvleugelboot naar Cat Ba Hai Phong (ca. 1 uur). Aansluitend volgt de transfer naar Hanoi waar u vanavond geniet van de bekende waterpoppenshow in het centrum.

Dag 10
vertrek Hanoi
Na het ontbijt komt uw reis helaas alweer ten einde en reist u op eigen gelegenheid weer terug naar huis. 

Wandelvakantie Vietnam

Tijdens deze reis verblijft u in hotels in de genoemde plaatsen in het dagprogramma en verblijft u een nacht op een boot in Ha Long Bay. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s)
dag 1 Hanoi Hanoi Emotion***
dag 2 Nghia Lo Muong Lo Hotel**
dag 3 Mu Cang Chai Homestay in Kim Noi Village
dag 4  Sapa Sa Pa Relax***
dag 5 Bac Ha Confu**
dag 6 Ha Long Bay U verblijft aan boord van het schip
dag 7 Hanoi Hanoi Emotion***


mrt 2023 | apr 2023 | mei 2023 | jun 2023 | jul 2023 | aug 2023 | sep 2023 | okt 2023 | nov 2023 | dec 2023 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 8 x overnachting in een 2-persoonskamer
* 9 x ontbijt, 6 x lunch en 4 x diner
* 1 x boottocht Ha Long Bay incl. overnachting
* alle transfers zoals genoemd in het programma
* 1 x waterpoppenshow in Hanoi
* entreegelden van de genoemde activiteiten in het programma
* lokale Engelssprekende reisleiding

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
heen- en terugreis
* overige maaltijden
* fooien en persoonlijke uitgaven
* entreegelden in Hanoi en Ho Chi Minh City
* het visum voor Vietnam (klik hier voor meer informatie)
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook