Wandelvakantie Vietnam

13 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
vanaf € 2.830,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
31-12-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

met lokale Engelssprekende gids
trek door de rijstvelden, bergen en bossen van Sapa
inclusief bagagevervoer
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: van 1 januari t/m 31 december

Trek door de rijstvelden, bergen en bossen van Sapa
Deze reis zit boordevol afwisseling. In 13 dagen tijd maakt u kennis met de miljoenenstad Hanoi, wandelt u door een spectaculair en beeldschoon landschap met rijstterrassen en maakt u kennis met de lokale bevolking, vaak in kleurrijke traditionele klederdracht, op de markt van Bac Ha. Als klap op de vuurpijl maakt u per boot en kajak uitgebreid kennis met Halong Bay. U overnacht zelfs op de boot in Halong Bay en sluit de reis af met de bekende waterpoppenshow in Hanoi.
 

Dag 1
Heenreis Amsterdam - Hanoi
Vandaag vliegt u van van Schiphol naar Hanoi (met overstap).

Dag 2
Aankomst Hanoi
Welkom in Vietnam! Indien de vluchttijden het toelaten heeft u na het inchecken de rest van de dag de tijd om Hanoi te ontdekken. Het diner is vanavond inbegrepen.

Dag 3
Hanoi - Nghia Lo (ca. 6 km / 1,5 tot 2 uur)
Vanuit Hanoi vertrekt u per bus via de Rode Rivierdelta en de bergen van de provincie Yen Bai naar Nghia Lo. Hier vindt u het op een na grootste rijstveld in Noordwest-Vietnam. Onderweg maken we een stop voor een theeplukervaring in Thu Cuc en leert u hoe u traditionele thee met de hand kunt maken. Bij aankomst in Muong Lo maakt u een korte wandeling van 1,5 tot 2 uur (ca. 6 km) door de dorpjes in de omgeving. U overnacht vanavond bij een homestay.

Dag 4
Nghia Lo - Mu Cang Chai (ca. 14 km / 4,5 uur)
Een korte bustransfer brengt u naar het startpunt van de eerste wandeling van deze reis. Trek dus uw wandelschoenen aan en geniet van het prachtige landschap in de omgeving van Mu Cang Chai voordat u het dorp van de Thai en H'mong bereikt. U wandelt vandaag door een spectaculair en beeldschoon landschap met rijstterrassen. Hier komt nog maar een handjevol toeristen, dus u maakt kennis met het echte Vietnam en bent getuige van de eeuwenoude landbouwtradities van de locals.

Dag 5
Mu Cang Chai - Sapa (ca. 12 km / 4 uur)
De dag begint met een wandeling in de omgeving van Mu Can Chai. De prachtige rijstterassen rollen in linten over de heuvels. Een uitzicht wat nooit zal gaan vervelen. Vervolgens wordt u naar Sapa gebracht. Na 2 uur rijdt u over de Tram Ton Pass, de hoogste pas van Vietnam (2047 m). Vanuit hier kunt u ook de Fanxipan-berg - 'het dak van Indochina' (3143 m) - zien liggen. Overnachting in Sapa.

Dag 6
Sapa (ca. 13 km / 5 uur)
Vandaag begint u aan een lichte trektocht naar de Muong Hoa-vallei waarbij u door enkele dorpen van de H'mong komt. Via de Muong Hoa-rivier bereikt u het dorp Lao Chai. Hoe verder op de route hoe kleiner de dorpjes worden. Via een aangename afdaling bereikt u Muong Hoa Valley, de hoofdstad van etnische minderheidsgroepen in deze regio. De wandeling eindigt in het charmante dorpje Ta Van.

Dag 7
Sapa - Bac Ha (ca. 10 tot 12 km / 3,5 tot 4 uur)
Na het ontbijt gaat u op weg naar Bac Ha. Een korte transfer brengt u naar het dorp Thai Giang Pho om aan uw wandeling van vandaag te beginnen. De tocht voert over paden langs groene moestuinen en rijstterassen terwijl u vriendelijk begroet wordt door dorpelingen in traditionele klederdracht. Het eindpunt van vandaag is het dorp Nalo. 

Dag 8
Bac Ha - Hanoi
U neemt afscheid van de Sapa-regio en reist gedurende de dag terug naar het bruisende Hanoi. Het zal weer even wennen zijn aan de drukte van de stad nadat u heeft genoten van de rust op het platteland.

Dag 9
Hanoi - Ninh Binh (ca. 12 km / 1,5 tot 2 uur)
Vanuit Hanoi vertrekt u richting de provincie Ninh Binh waar u een bezoek brengt aan Hoa Lu, de voormalige hoofdstad van Vietnam. U bezoekt twee tempels gevolgd door een kort bezoek aan het oude paleis van de stad. Vervolgens stapt u op de fiets voor een tocht door mooie natuur met prachtige kalksteenpieken naar Tam Coc. In Tam Coc maakt u een tocht per roeiboot langs de kalksteenpieken en rijstvelden. Een onvergetelijke ervaring! Ook brengt u een bezoek aan de Bich Dong Pagoda. Overnachting in Tam Coc.
 

Dag 10
Ninh Binh - Ha Long Bay
Transfer naar Ha Long City waar u aan boord stapt van een houten boot voor een middagcruise door Ha Long Bay. Met meer dan 2000 kalkstenen eilanden die uit het smaragdgroene water oprijzen ziet het er sprookjesachtig uit. Tijdens een 1-uur durende kajak-tocht, kunt u nog dichterbij komen en kunt u door de smalle lagunes en tunnelgrotten varen. Eenmaal terug op de boot wordt het anker uitgegooid in het kalme water zodat u kunt genieten van een diner terwijl de zon onder gaat tussen de prachtige bergen. U keert vanavond niet terug aan land want u slaapt aan boord van de boot, een bijzondere ervaring!

Dag 11
Ha Long Bay - Hanoi 
Geniet 's ochtends van het prachtige uitzicht op de baai van het ontbijt met een kopje thee of koffie. Terwijl we langs de rotsformaties richting de haven varen wordt er een brunch geserveerd. We ontschepen rond 11:00 uur en keren terug naar Hanoi voor de overnachting. 

Dag 12
Hanoi
Vandaag staat er stadstour op het programma. Er is genoeg te zien in deze opvallend groene stad. Vanwege de langdurige Franse overheersing ademt het nog altijd een typisch koloniale sfeer uit. Door de hele stad verrijzen steeds meer moderne huizen en kantoorgebouwen terwijl u in de Old Quarter (oude wijk) van Hanoi nog veel koloniale gebouwen vindt met om de paar meter een eettentje. We beginnen ons bezoek met een bezoek aan de Tempel van de Literatuur, die in 1070 werd gebouwd en diende als de eerste Koninklijke Nationale Universiteit in Vietnam. We brengen ook een bezoek aan de Tran Quoc Pagode en de Quan Thanh Tempel. In de middag bezoeken we het Etnograpische Museum, dat een goed gedocumenteerde tentoonstelling heeft over de 54 etnische groepen van het land. Later in de middag genieten we van de bekende waterpoppenshow in het centrum.

Dag 13
Vertrek Hanoi
Afhankelijk van de vluchttijden heeft u vandaag nog tijd om Hanoi te verkennen voordat u vanuit het hotel naar de luchthaven gebracht wordt voor de vlucht naar Amsterdam.

Wandelvakantie Vietnam

Tijdens deze reis verblijft u in hotels in of in de buurt van de genoemde plaatsen in het dagprogramma en verblijft u een nacht op een boot in Ha Long Bay. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s)
dag 2 Hanoi Hong Ngoc Dynastie Hotel ***
dag 3 Nghia Lo Homestay
dag 4 Mu Cang Chai Homestay
dag 5 & 6 Sapa Sa Pa Relax***
dag 7 Bac Ha Ngan Nga New Hotel **
dag 8 Hanoi Hong Ngoc Dynastie Hotel ***
dag 9 Ninh Binh Liberty Hall Tam Coc Hotel **
dag 10 Ha Long Bay Swan cruise
dag 11 & 12 Hanoi Hong Ngoc Dynastie Hotel ***


mei 2024 | jun 2024 | jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 | okt 2024 | nov 2024 | dec 2024 |
inclusief:
* retourvlucht Amsterdam - Hanoi
* ruimbagage (max. 25 kg)
* 11 x overnachting in een 2-persoonskamer
* 11 x ontbijt, 7 x lunch en 4 x diner
* 1 x boottocht Ha Long Bay incl. overnachting
* alle transfers zoals genoemd in het programma
* 1 x waterpoppenshow in Hanoi
* entreegelden van de genoemde activiteiten in het programma
* lokale Engelssprekende reisleiding

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 460,-

exclusief:
* overige maaltijden
* fooien en persoonlijke uitgaven
* entreegelden in Hanoi en Ho Chi Minh City
* het visum voor Vietnam (klik hier voor meer informatie)
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
inclusief:
* retourvlucht Amsterdam - Hanoi
* ruimbagage (max. 25 kg)
* 11 x overnachting in een 2-persoonskamer
* 11 x ontbijt, 7 x lunch en 4 x diner
* 1 x boottocht Ha Long Bay incl. overnachting
* alle transfers zoals genoemd in het programma
* 1 x waterpoppenshow in Hanoi
* entreegelden van de genoemde activiteiten in het programma
* lokale Engelssprekende reisleiding

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 460,-

exclusief:
* overige maaltijden
* fooien en persoonlijke uitgaven
* entreegelden in Hanoi en Ho Chi Minh City
* het visum voor Vietnam (klik hier voor meer informatie)
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook