Wandelvakantie van Competa naar Nerja

7 dagen
niveau 2
eigen vervoer óf
vliegtuig
vanaf
€ 246 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 31-12-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

inclusief bagagevervoer
Nederlandstalige routebeschrijving
GPS data beschikbaar
route: deze trektocht biedt voor ieder wat wils en heeft een gemakkelijke variant met dagwandelingen van ca. 4 uur en een interessantere / langere variant “off the beaten track” met dagwandelingen van ca. 6-8 uur. U kunt na de eerste wandeling en per dag beslissen of u de volgende dag de gemakkelijke of de moeilijke variant wilt doen.
minimum aantal reizigers: 2

Trektocht door de natuur van Almijara
In de bergen van Almijara in de Spaanse provincie Andalusië zijn het voor- en najaar ideale jaargetijden om te wandelen met dagtemperaturen van 20-25 graden (maar in juli en augustus +30 graden). Ook in de winter zijn de temperaturen op het midden van de dag nog aangenaam. De natuur is in het voorjaar op haar mooist wanneer de amandelbomen uitbundig wit bloeien en de sinaasappels rijp zijn. In deze regio schijnt de zon maar liefst 325 dagen per jaar!
De natuur van Axarquia heeft veel te bieden: beboste bergen die worden afgewisseld met open terrein en boomgaarden waar olijven, amandelen en andere zuidvruchten groeien. De wandelingen, vaak over voet- en ezelpaden, gaan naar hoogtes van 1000 tot bijna 1800 meter.

De reis start in Cómpeta (700 meter), een sfeervol en gezellig bergplaatsje. Het ligt verscholen aan het einde van een langgerekt dal en ver weg van het massatoerisme. Vanuit het levendige Cómpeta loopt u door pijnboombossen naar de Cerro Gavilan, een 1130 meter hoge top met in alle richtingen een schitterend panorama. In de verte ziet u zelfs al de kustplaats Nerja liggen, het eindpunt van uw reis. De GR 249 die u volgt, was vroeger een handelspad waarover muilezeldrijvers hun koopwaar vanuit de kust naar de streek rond Granada brachten. Onderweg komt u zelfs langs ruÏnes van oude herbergen waar de drijvers de nacht doorbrachten. Langs de paden staan prachtig bloeiende gaspeldoornstruikjes en oude vijgenbomen. De route brengt u vervolgens naar Acebuchal, een dorpje dat in 1949 werd verlaten en daarna in verval raakte. In 1998 starte Antonio Garcia Sánchez met de restauratie ervan en het resultaat mag er zijn! Vanuit El Acebuchal loopt u naar Frigiliana, eind vorige eeuw uitgeroepen tot het "mooiste dorp van Spanje". Vooral de oude Moorse wijk is de moeite waard met een labyrint van steegjes, trapjes en doorsteekjes. Deze tocht gaat verder door twee valleien met onderweg heerlijk geurende manshoge rozemarijnstruiken. Een afdaling brengt u tenslotte naar de Rio Chillar, een bergrivier met stroomversnellingen en watervalletjes, met als eindbestemming Nerja: een lieflijk kustplaatsje aan de Costa del Sol. 

Onze Nederlandstalige vertegenwoordiging ter plaatse zal u met raad en daad terzijde staan. 

 

Dag 1
Cómpeta, aankomst per eigen vervoer. Indien tijd beschikbaar: oriëntatiewandeling boven het dorp (ca. 4 km/1 uur).

Vliegreis
Wanneer u de vliegreis bij ons boekt dan reist u vandaag vanaf luchthaven Amsterdam/Rotterdam of Eindhoven naar Malaga. Vanaf de luchthaven in Malaga staat een taxi voor u klaar voor de transfer naar Competa (inbegrepen in de reissom).

Dag 2
Wandeling Cómpeta-Casa de la Mina-Cómpeta (ca. 13 km/4 uur). Over een bergkam (1020 m) en via een geitenpad afdaling naar de gastvrije herberg Casa de la Mina (860 m). Via de Puerto del Collado (890 m) terug naar Cómpeta. Alternatieve wandelingen van 2 en 6 uur beschikbaar. 

Dag 3
Wandeling Cómpeta-Acebuchal (naar keuze over een zelden gebruikt voetpad door de Rio Torrox en via de Collado de Paez Blanca ca. 6 uur of direct via een andere route ca. 4 uur), overnachting Acebuchal. 

Dag 4
Rondwandeling Acebuchal naar keuze ca. 3 of ca. 5 uur of een rustdag, overnachting Acebuchal.

Dag 5
Wandeling Acebuchal-Nerja (naar keuze over zelden gebruikte paden door het natuurgebied via de Collado Blanquilla, de bronnen van de Rio Higueron, de Puerto de los Umbrales en de Rio Chillar ca. 8 uur of direct via het dorp Frigiliana naar Nerja ca. 4 uur), overnachting Nerja. 

Dag 6
Wandeling Nerja-Maro met een bezoek aan de grotten van Nerja (ca. 4 uur) of een rust-/stranddag of een langere wandeling in het natuurgebied, overnachting Nerja. 

Dag 7
Nerja, vertrek per eigen vervoer.

Vliegreis
Wanneer u de vliegreis bij ons boekt dan reist u vandaag vanaf Malaga terug naar de luchthaven van Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven. 

Wandelvakantie van Competa naar Nerja

Cómpeta (2 nachten): gerestaureerd authentiek dorpshuis met drie ruime 2-persoonskamers, iedere kamer heeft een eigen badkamer met douche en toilet. Er zijn voor algemeen gebruik een keuken, een zitkamer en twee dakterrassen met uitzicht over Cómpeta, de bergen en de Middellandse Zee. Ligging in het centrum van Cómpeta vlakbij het centrale plein met de kerk (Plaza Almijara) met enkele cafétjes en restaurantjes. 
Acebuchal (2 nachten): casa rural van alle gemakken voorzien: woonkamer, ingerichte keuken, slaapkamer, badkamer. Het dorpje heeft geen winkels maar wel een bar waar u ook goed kunt eten. 
Nerja (2 nachten): Gastvrij hostal van Nederlandse eigenaren in een rustig straatje in het centrum op 100 meter van het busstation en een paar honderd meter van het strand. U heeft daar een ruime 2-persoons kamer met eigen badkamer. U heeft de beschikking over een keuken. De woonkamer, tuin en zwembad deelt u met andere gasten. Nerja is een gezellige en niet te drukke badplaats met tal van mooie baaien en strandjes.

Het verblijf is op basis van logies.

okt 2021 | nov 2021 | dec 2021 |inclusief 
* 6 overnachtingen op basis van logies in een 2-persoonskamer met douche en toilet
* bagagetransfers
* Nederlandstalig routeboekje met kaarten
* plaatselijke Nederlandse Aktiva-vertegenwoordiging
* GPS data

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* vliegretour Amsterdam/Rotterdam of Eindhoven - Luchthaven Malaga incl. transfer per privé taxi luchthaven Malaga - Competa € 370,- 
* ruimbagage (20 kg) € 26,- per enkele vlucht

exclusief
* maaltijden
* korting indien u geen gebruik maakt van het bagagevervoer € 50,- (bij boeking vermelden)
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering  
* reserveringskosten-data op aanvraag

Het busvervoer in Spanje
Van vliegveld Malaga rijdt ieder half uur een bus naar het busstation en het centrum van Malaga.
Van busstation Malaga naar Cómpeta rijden 3 bussen per dag, om 11.30, 13,15 en 18.30 uur, in het weekend 2 bussen per dag (reistijd circa 1,5 uur). .
Van Nerja naar Malaga rijden circa 16 bussen per dag v.v. (reistijd circa 1,5 uur).
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook