Wandelvakantie Vaalserberg en Drielandenpunt

4 dagen
niveau 1
eigen vervoer
vanaf
€ 280 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 01-03-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

comfortabel verblijf in een historische abdij
ontbijt en diner inbegrepen
gemakkelijk te verlengen met extra nachten

route: licht-heuvelachtig (hoogteverschillen max. ca. 150 m), afgewisseld met plateaus en rivierdalen. Per wandeldag wordt resp. 11, 15, 19 (of 17) en 16 km afgelegd maar dat is de suggestie van Aktiva Tours; u bent naturlijk vrij om langere of kortere routes te kiezen.
alternatief, lager niveau: u ontvangt bij de reisbescheiden (ook) het wandelrouteboekje "11 wandelingen in Eurode" met 11 wandelroutes en -kaartjes in lengte variërend van 5-14 km, die u vanuit Abdij Rolduc (dus zonder uw auto te hoeven nemen) kunt maken.
vertrek: dagelijks van 1 maart t/m 30 november.

In vier dagen naar vier landen?
Ja dat kan, in de directe omgeving van het Drielandenpunt bij Vaals, dat eens Vierlandenpunt heette! Waar Nederland, België, Duitsland (of beter: Pruisen) en Neutraal-Moresnet samenkwamen. De vele grensstenen en -palen staan of liggen er nog, na ruim 100 jaar. Neutraal-Moresnet: een ministaatje met een oppervlakte van amper 344 hectare, na WO-1 met de Vrede van Versailles (1919) definitief opgeheven en aan België gegeven. Logisch, dat u op een ansichtkaart uit het begin van de 20e eeuw de groeten krijgt vanaf de Vierländerblick.

De hoogste toppen van Nederland
In het zuidelijkste deel van Limburg, dat ook het Heuvelland wordt genoemd, bevinden zich de hoogste heuvels van Nederland. Met als hoogste top de Vaalserberg: 322,5 meter om precies te zijn. Met aan de voet daarvan, in alle richtingen dus ook aan de Belgische en Duitse zijde, een mooi boslandschap. Het Malensbos, het Schimperbos, het Moresnetterwald en het Preusswald, van west naar oost gezien zo mooi op een rij aaneengesloten. De gemeente Vaals en het samenwerkingsverband van de gemeenten Kerkrade en Herzogenrath hebben een groot aantal wandelroutes uitgezet en letterlijk op de gedetailleerde kaart gezet, en enkele in een boekje omschreven, waaruit u zelf een keuze kunt maken. De in de van-dag-tot-dag genoemde opsomming is een leidraad, u kunt de routes langer of korter maken zo u wilt. Informatie over routemarkering, parkeren en faciliteiten onderweg van die genoemde routes ontvangt u bij de vertrekinformatie.

Luxe comfort na pure natuur
Op het grondgebied van Kerkrade (NL) en precies op de grens Nederland-Duitsland, ligt, grenzend aan het groen, de prachtige oude abdij Rolduc. Het gebouw is authentiek en heeft ambiance, en de luxe gastenkamers zijn vernieuwd naar de standaard van nu. Behalve het moderne hotel/conferentiecentrum heeft een klein deel van het kloostercomplex nog steeds de functie van seminarie van het bisdom van Roermond. Indien u wenst, kunt u zich inschrijven voor een historische rondleiding door het complex die drie ker per week: op woensdag, zaterdag en zondag gegeven wordt, kosten € 8,60 p.p. reserveren via www.tickli.nl).
De verschillende restaurants, waar u het ontbijt en de avondmaaltijd nuttigt, munten uit in kwaliteit.

 

Dag 1
Rolduc, aankomst op eigen gelegenheid. Inchecken is mogelijk vanaf 15.00 uur. Broichbachtal wandeling (ca. 1,5 + 8 + 1,5 = 11 km/3,5 uur inclusief aan- en terugloop), uiteraard kunt u de wandeling al in de ochtend/middag maken voordat u incheckt. Route via het 15e eeuwse Schloß Ottenfeld.

Dag 2
Wandeling Grensroute nr. 6 (ca. 15,5 km/4,5 uur) van Vaals, met haar vele mooie oude pandjes in het centrum, naar de Wilhelminatoren op de Vaalserberg, het Drielandenpunt (322 m.), Gemmenich juist over de Belgische grens, het Schimperbosch en het Malensbosch met hoge naaldbomen, boscafé ’t Hijgend Hert en Oud-Lemiers met de middeleeuwse Catharinakapel en het met een gracht omringde Kasteel Lemiers.

Dag 3
Wandeling Grensroute nr. 2 (ca. 19 km/6 uur, in te korten tot ca. 17 km/5,5 uur) van Moresnet Dorf of Moresnet Chapelle met de Pelgrimskerk en de Calvarieberg aan de voet van de Vaalserberg naar de vroegere zinkmijnplaats La Calamine met het Montzen-spoorwegviaduct (WO-I), het Preusswald, de Fernsehturm Mulleklenkes en het oude Neutral-Moresnet.

Dag 4
Uitchecken voor 10.00 uur (op zaterdag en op zondag: voor 11.00 uur). Graaf Saffenbergroute wandeling (ca. 14 + 2 = 16 km/5,5 uur inclusief afsteek naar het kunstenaarsdorp Rimburg) via het plateau bij Hofstadt en het dal van het grensriviertje de Worm/Wurm.

Abdijhotel Rolduc ***

ligging: rustig, op de grens Nederland/Duitsland, grenzend aan Kerkrade, ca. 10 km van Vaals en Aachen.
faciliteiten: groot en mooi gastenverblijf in een historisch gebouw, met een ruim restaurant, een gezellige brasserie en een bar, een terras (in voorjaar, zomer en najaar), een grote tuin; op het eigen terrein is een kleine wijngaard.
kamers: type COMFORT: gerenoveerd, modern en comfortabel ingericht en aangekleed, gerenoveerde badkamer met toilet en (inloop-)douche.
inbegrepen maaltijden: dagelijks ontbijt (buffet) en diner (3 gangen uitgeserveerd). Vegetarisch is mogelijk, opgeven bij boeking. 

okt 2021 | nov 2021 | mrt 2022 | apr 2022 | mei 2022 | jun 2022 | jul 2022 | aug 2022 | sep 2022 | okt 2022 | nov 2022 |inclusief:
* 3 nachten verblijf in een 2-persoons comfortkamer (met badkamer met douche/toilet) op basis van halfpension (logies + ontbijt + diner)
* toeristenbelasting
* gekopieerde wandelroutekaarten Grensroutes (routes 2 en 3) en wandelrouteboekje Eurode (routes 1 en 4)

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 69,-
* verlenging per nacht € 92,- op basis van halfpension (toeslag 1-persoonskamer € 23,-)
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief: 
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook