Wandelvakantie Vaalserberg en Drielandenpunt

4 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 9
vanaf € 320,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
18-12-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

comfortabel verblijf in een historische abdij
ontbijt en diner inbegrepen
gemakkelijk te verlengen met extra nachten

route: licht-heuvelachtig (hoogteverschillen max. ca. 150 m), afgewisseld met plateaus en rivierdalen. Per wandeldag wordt resp. 11, 15, 21 (of 19) en 16 km afgelegd maar dat is de suggestie van Aktiva Tours; u bent naturlijk vrij om langere of kortere routes te kiezen.
alternatief, lager niveau van de reis: u ontvangt bij de reisbescheiden ook alternatieve wandelingen die uit het boekje "11 wandelingen in Eurode" komen. Dit zijn 11 wandelroutes en -kaartjes in lengte variërend van 5-14 km, die u vanuit Abdij Rolduc (dus zonder uw auto te hoeven nemen) kunt maken.
vertrek: dagelijks van 18 januari t/m 18 december.

In vier dagen naar vier landen?
Ja dat kan, in de directe omgeving van het Drielandenpunt bij Vaals, dat eens Vierlandenpunt heette! Waar Nederland, België, Duitsland (of beter: Pruisen) en Neutraal-Moresnet samenkwamen. De vele grensstenen en -palen staan of liggen er nog, na ruim 100 jaar. Neutraal-Moresnet: een ministaatje met een oppervlakte van amper 344 hectare, na WO-1 met de Vrede van Versailles (1919) definitief opgeheven en aan België gegeven. Logisch, dat u op een ansichtkaart uit het begin van de 20e eeuw de groeten krijgt vanaf de Vierländerblick.

De hoogste toppen van Nederland
In het zuidelijkste deel van Limburg, dat ook het Heuvelland wordt genoemd, bevinden zich de hoogste heuvels van Nederland. Met als hoogste top de Vaalserberg: 322,5 meter om precies te zijn. Met aan de voet daarvan, in alle richtingen dus ook aan de Belgische en Duitse zijde, een mooi boslandschap. Het Malensbos, het Schimperbos, het Moresnetterwald en het Preusswald, van west naar oost gezien zo mooi op een rij aaneengesloten. De gemeente Vaals en het samenwerkingsverband van de gemeenten Kerkrade en Herzogenrath (Eurode) hebben een groot aantal wandelroutes uitgezet en letterlijk op de gedetailleerde kaart gezet, en enkele in een boekje omschreven, waaruit u zelf een keuze kunt maken. De in de van-dag-tot-dag genoemde opsomming is een leidraad, u kunt de routes langer of korter maken zo u wilt. Informatie over routemarkering, parkeren en faciliteiten onderweg van die genoemde routes ontvangt u bij de vertrekinformatie.

Luxe comfort na pure natuur
Op het grondgebied van Kerkrade (NL) en precies op de grens Nederland-Duitsland, ligt, grenzend aan het groen, de prachtige oude abdij Rolduc. Het gebouw is authentiek en heeft ambiance, en de luxe gastenkamers zijn vernieuwd naar de standaard van nu. Behalve het moderne hotel/conferentiecentrum heeft een klein deel van het kloostercomplex, dat niet toegankelijk is, nog steeds de functie van groot-seminarie van het bisdom van Roermond. Indien u wenst, kunt u zich inschrijven voor een historische rondleiding door het complex die drie ker per week: op woensdag, zaterdag en zondag gegeven wordt, kosten € 9,00 p.p., reserveren via www.tickli.nl).
De verschillende restaurants, waar u het ontbijt en de avondmaaltijd nuttigt, munten uit in kwaliteit.

 

 title=

Dag 1
Start van uw wandelvakantie in Nederland. U reist op eigen gelegenheid naar Abdijhotel Rolduc. Inchecken is mogelijk vanaf 15.00 uur. Broichbachtal wandeling (ca. 1,5 + 8 + 1,5 = 11 km/3,5 uur inclusief aan- en terugloop), route via het 15e eeuwse Schloss Ottenfeld. Uiteraard kunt u de wandeling al in de ochtend/middag maken voordat u incheckt. 

Dag 2
Wandeling Grensroute nr. 6 (ca. 15 km/4,5 uur) van Vaals, met haar vele mooie oude pandjes in het centrum, naar de Wilhelminatoren op de Vaalserberg, het Drielandenpunt (322 m.), Gemmenich juist over de Belgische grens, het Schimperbosch en het Malensbosch met hoge naaldbomen, boscafé ’t Hijgend Hert en Oud-Lemiers met de middeleeuwse Catharinakapel en het met een gracht omringde Kasteel Lemiers.

Dag 3
Wandeling Grensroute nr. 2 (ca. 21 km/6 uur, in te korten tot ca. 19 km/5,5 uur) van Moresnet Chapelle met de Pelgrimskerk en de Calvarieberg aan de voet van de Vaalserberg naar Neutral-Moresnet, de Fernsehturm Mulleklenkes, het Preusswald en de vroegere zinkmijnplaats La Calamine (Kelmis) met het Montzen-spoorwegviaduct (WO-I).

Dag 4
Uitchecken voor 10.00 uur (op zaterdag en op zondag: voor 11.00 uur). Graaf Saffenbergroute wandeling (ca. 14 + 2 = 16 km/5 uur inclusief afsteek naar het kunstenaarsdorp Rimburg) via het plateau bij Hofstadt en het dal van het grensriviertje de Worm/Wurm. Na de wandeling komt uw wandelreis in Nederland ten einde en reist u op eigen gelegenheid weer naar huis.

Abdijhotel Rolduc ***

ligging: rustig, op de grens Nederland/Duitsland, grenzend aan Kerkrade, ca. 10 km van Vaals en Aachen.
faciliteiten: groot en mooi gastenverblijf in een historisch gebouw, met een ruim restaurant, een gezellige brasserie en een bar, een terras (in voorjaar, zomer en najaar), een grote tuin; op het eigen terrein is een kleine wijngaard.
kamers: type COMFORT: gerenoveerd, modern en comfortabel ingericht en aangekleed, gerenoveerde badkamer met toilet en (inloop-)douche.
inbegrepen maaltijden: dagelijks ontbijt (buffet) en diner (3 gangen, buffet of uitgeserveerd afhankelijk van de hotelbezetting). Vegetarisch is mogelijk, opgeven bij boeking. 

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aans ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
Kerkrade Abdijhotel Rolduc 2-persoonskamer € 106,-
toeslag 1-persoonskamer € 27,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht o.b.v. halfpension


jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 | okt 2024 | nov 2024 | dec 2024 |
inclusief:
* 3 nachten verblijf in een 2-persoonskamer type comfort
* 3 x ontbijt en 3-gangenkeuzediner
* gekopieerde wandelroutekaarten Grensroutes (routes 2 en 3) en wandelrouteboekje Eurode (routes 1 en 4)
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer type comfort € 80,-

exclusief: 
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
9

Rolduc was prima, eten goed. Gestuurde wandelroutes wat onduidelijk. Zeker aan de Belgische kant erg slecht aangegeven. Er worden grensroutes genoemd. Maar kon nergens het boekje ervan vinden. Dat zou misschien verl verduidelijkt hebben. De routes waren erg drassig! Misschien toch beter aan te bevelen iets later in het jaar.

anoniem, reisperiode februari 2024
9

Heerlijk verblijf in schitterende abdij van Rolduc. Sfeervolle en authentieke locatie. Goede maar wat eenvoudige kamer. Zeer goed diner en ontbijt. Mooie, afwisselende wandelingen rondom Vaals en Herzogenrath/Kerkrade. Rondleiding Rolduc (separaat te boeken) is een aanrader.

Willem van Vianen, reisperiode augustus 2022
inclusief:
* 3 nachten verblijf in een 2-persoonskamer type comfort
* 3 x ontbijt en 3-gangenkeuzediner
* gekopieerde wandelroutekaarten Grensroutes (routes 2 en 3) en wandelrouteboekje Eurode (routes 1 en 4)
* toeristenbelasting

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer type comfort € 80,-

exclusief: 
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook