Wandelvakantie Twente

4 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
beoordeling: 8.5
vanaf € 199,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
30-11-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in Hotel de Wyllandrie in Ootmarsum
inclusief 3 x ontbijt
wandel door verschillende Natura 2000 gebieden

minimum aantal reizigers: 1
aankomst: in maart alleen op woensdag en donderdag. Vanaf april dagelijkse aankomst. 
hond mee: het hotel beschikt over enkele kamers waar honden zijn toegestaan. Indien u uw hond mee wilt nemen, gelieve dit aan te geven bij boeking in het veld 'opmerkingen'. Eventuele extra kosten dienen ter plaatse betaald te worden.

Wandelreis in hartje Twente
Wandelen in Twente: voor wie echt ‘ne grote loopsküte’ heeft, ofwel graag op pad is. Tijdens deze reis ontdekt u de mooie omgeving van Ootmarsum. Wandel door verschillende Natura 2000 gebieden als AVAV (Achter de Voort, Agelerbroek en Voltherbroek), Springendal en het dal van de Mosbeek. 

U verblijft deze 4 dagen in het bijzonder gastvrije Hotel Wyllandrie in Ootmarsum, gelegen op de top van de Kuipersberg en midden in de Twentse natuur. Dit authentieke kunstenaarsstadje ligt midden in een web van prachtige wandelroutes door het Twentse landschap. Ootmarsum is een heel gezellig plaatsje vol oude gevels, galerietjes, winkels, terrassen en een mooi openluchtmuseum. 

Dag 1
Uw wandelvakantie in Nederland begint in Ootmarsum. Het authentieke middeleeuws stadje heeft mooie vakwerkhuisjes, kinderkopjes en oude waterputten. In het openluchtmuseum waant u zich helemaal in het oude Twente. In een parkachtige omgeving geven 18 authentieke gebouwen het leven van zo’n 100 jaar geleden weer. Ook kunt u (met uw toegangsbewijs van het openluchtmuseum) naar het statige Drostenhuis. Deze patriciërswoning is ingericht met een vroeg 19e-eeuwse inventaris en schetst een goed beeld van het herenleven. Ootmarsum staat ook bekend als het kunststadje van Oost-Holland. U vindt hier diverse galerieën met zeer uiteenlopende vormen van kunst. U overnacht de komende drie nachten in Hotel Wyllandrie; een eenvoudig maar bijzonder gastvrij hotel op de top van de Kuipersberg en midden in de Twentse natuur.Dag 2 t/m 4
In de directe omgeving van Ootmarsum zijn circa 10 wandelroutes beschikbaar door de diverse natuurgebieden rondom Ootmarsum, in lengte variërend van 15 km tot 24 km.
De omgeving van Ootmarsum wordt ook wel 'De tuin van Nederland' genoemd. Het prachtige landschap met kwelvijvers, watervalletjes en smalle beekjes midden in het bos ziet er schilderachtig uit. Tijdens de voorlaatste ijstijd duwden gletsjers het land aan de kant, waardoor de stuwwal van Ootmarsum is ontstaan, waarop het Springendal is gelegen. In dit gebied worden de heidevelden en graslanden afgewisseld met oude bossen en houtwallen. Het Springendal is niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer waardoor het heerlijk rustig is. De uitgestrekte bossen en pittoreske dorpjes vragen om een lange wandeltocht.

Het Natura 2000 gebied Achter de Voort, Agelerbroek en Voltherbroek (AVAV) ligt tussen de stuwwal van Ootmarsum en de stuwwal van Oldenzaal, aan het kanaal Almelo Nordhorn. Het gebied AVAV behoort tot een van de grootste aaneengesloten broekbossen van Nederland. Door de plaatselijke aanwezigheid van kalkrijke leem in de ondergrond en door de waterhuishouding zijn dit vanouds zeer soortenrijke gebieden.
Ook kunt u wandelen langs de unieke Mandercirkels, ook wel Cirkels van Jannink of Beha van Jannink genoemd, vormen samen het grootste landschapskunstproject van Nederland. Ze liggen op de Noordelijke Manderheide nabij het Twentse dorp Mander. Het kunstwerk bestaat uit twee cirkelvormige terreinen, die oorspronkelijk op de woeste zandgronden zijn ontgonnen als landbouwakker. Het Dal van de Mosbeek is een bijzonder gebied met een afwisselend landschap van prachtige bronnen en beken. Onderweg heeft u hier mooie doorkijkjes met unieke planten en dieren.

Een dagje niet wandelen?
In de nabije omgeving kunt u de Nederlandse steden Almelo, Hengelo en Oldenzaal aandoen, maar u kunt ook vanuit het hotel eenvoudig de Duitse grens over om Nordhorn of Bad Bentheim te bezoeken.

Hotel de Wyllandrie ***

ligging: het 3-sterrenhotel ligt bovenop de top van de Kuiperberg (71 meter) aan de rand van Ootmarsum. Het hotel heeft vanwege deze mooie ligging een waanzinnig uitzicht over de omgeving.
faciliteiten: het hotel beschikt over een eigen restaurant een bar, zonneterras en tuin en ruime parkeerplaats. Het gehele hotel is rookvrij, voorzien van gratis wifi en op enkele kamers zijn huisdieren toegestaan.
kamers: alle comfortabele kamers beschikken over een zitje, televisie en een badkamer met douche en toilet.

jun 2024 | jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 | okt 2024 | nov 2024 |
incusief:
* 3 nachten verblijf in een 2-persoonskamer inclusief ontbijt
* routes via een app op uw telefoon 
* parkeerplaats bij het hotel

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 110,-

exclusief:
* toeristenbelasting (ca. € 3, 00 p.p.p.n., ter plaatse te betalen)
* eventuele entreegelden en niet genoemde dranken en maaltijden
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
9

Leuke, rustige wandelvakantie met verblijf in aangenaam hotel. Veel last gehad met knooppunten met gekleurde pijltjes. Het systeem werkt prima voor korte rondjes, maar voor langere wandelingen is het beter een overzichtskaart te voorzien. Ik heb de reis al aanbevolen bij mijn wandelvrienden.

anoniem, reisperiode mei 2022
8

anoniem, reisperiode augustus 2021
incusief:
* 3 nachten verblijf in een 2-persoonskamer inclusief ontbijt
* routes via een app op uw telefoon 
* parkeerplaats bij het hotel

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 110,-

exclusief:
* toeristenbelasting (ca. € 3, 00 p.p.p.n., ter plaatse te betalen)
* eventuele entreegelden en niet genoemde dranken en maaltijden
* bijdrage SGR € 5,- per persoon
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking)
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook