Wandelvakantie Twente

4 dagen
niveau 1
eigen vervoer
beoordeling: 8.5
vanaf € 169,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 01-11-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.) en bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.).
Bekijk prijzen

verblijf in Hotel de Wyllandrie in Ootmarsum
inclusief 3x ontbijt en 1x diner op de aankomstdag
wandel door verschillende Natura 2000 gebieden

minimum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks van maart t/m november

Wandelreis in hartje Twente
Wandelen in Twente: voor wie echt ‘ne grote loopsküte’ heeft, ofwel graag op pad is. Tijdens deze reis ontdekt u de mooie omgeving van Ootmarsum. Wandel door verschillende Natura 2000 gebieden als AVAV (Achter de Voort, Agelerbroek en Voltherbroek), Springendal en het dal van de Mosbeek. 

U verblijft deze 4 dagen in het bijzonder gastvrije Hotel Wyllandrie in Ootmarsum, gelegen op de top van de Kuipersberg en midden in de Twentse natuur. Dit authentieke kunstenaarsstadje ligt midden in een web van prachtige wandelroutes door het Twentse landschap. Ootmarsum is een heel gezellig plaatsje vol oude gevels, galerietjes, winkels, terrassen en een mooi openluchtmuseum. 

Dag 1
U reist op eigen gelegenheid naar Ootmarsum. Vanuit Ootmarsum gaat u de komende dagen op pad door het Twentse land. Het zogenaamde coulissen landschap bestaat uit een afwisseling van open velden, houtwallen, lanen en stukken bos met geregeld een boerenhoeve. Trekt u vandaag de wandelschoenen al aan voor een leuke verkenningsroute in de omgeving? Het diner vanavond is inbegrepen in de reissom.Dag 2 t/m 4
In de directe omgeving van Ootmarsum zijn ca. 10 wandelroutes beschikbaar door de diverse natuurgebieden rondom Ootmarsum, in lengte variërend van 15 km tot 24 km. De omgeving van Ootmarsum wordt ook wel ’De tuin van Nederland’ genoemd. Schilderachtige kwelvijvers, watervalletjes en smalle beekjes midden in het bos zorgen voor een romantische aanblik. Heuvels, weilanden, meertjes, hooilanden, heide en historische boerderijen maken het plaatje compleet.

Wat denkt u bijvoorbeeld van een mooie route door het Springendal? Doordat het Springendal niet toegankelijk is voor gemotoriseerd verkeer is het heerlijk rustig. De uitgestrekte bossen en pittoreske dorpjes vragen om een lange wandeltocht. Het Natura 2000 gebied Achter de Voort, Agelerbroek en Voltherbroek (AVAV) ligt tussen de stuwwal van Ootmarsum en de stuwwal van Oldenzaal, aan het kanaal Almelo Nordhorn. Het gebied AVAV behoort tot een van de grootste aaneengesloten broekbossen van Nederland. Door de plaatselijke aanwezigheid van kalkrijke leem in de ondergrond en door de waterhuishouding zijn dit vanouds zeer soortenrijke gebieden. Ook kunt u wandelen langs de unieke Mandercirkels, ook wel Cirkels van Jannink of Beha van Jannink genoemd, vormen samen het grootste landschapskunstproject van Nederland. Ze liggen op de Noordelijke Manderheide nabij het Twentse dorp Mander. Het kunstwerk bestaat uit twee cirkelvormige terreinen, die oorspronkelijk op de woeste zandgronden zijn ontgonnen als landbouwakker.

Een dagje niet wandelen?
In de nabije omgeving kunt u de Nederlandse steden Almelo, Hengelo en Oldenzaal aandoen, maar u kunt ook vanuit het hotel eenvoudig de Duitse grens over om Nordhorn of Bad Bentheim te bezoeken.

Hotel de Wyllandrie ***

Bovenop de top van de Kuiperberg (71 meter) aan de rand van Ootmarsum ligt 3-sterren Hotel Wyllandrie. Het hotel heeft vanwege deze mooie ligging een waanzinnig uitzicht over de omgeving. Het hotel beschikt over een eigen restaurant een bar, zonneterras en tuin en ruime parkeerplaats. Alle comfortabele kamers beschikken over een zitje, LCD-televisie en een badkamer met douche en toilet. Het gehele hotel is rookvrij, voorzien van gratis wifi en op enkele kamers zijn huisdieren toegestaan.

aug 2022 | sep 2022 | okt 2022 | nov 2022 |

Wat is er inbegrepen?


incusief:
* 3 nachten verblijf incl. ontbijt
* 1x diner (op de aankomstdag)
* routebeschrijving inclusief kaartmateriaal
* parkeerplaats

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag 1-persoonskamer € 80,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* toeristenbelasting (ca. € 2,50 p.p.p.n., ter plaatse te betalen)
* eventuele entreegelden en niet genoemde dranken en maaltijden
* bijdrage SGR
* reserveringskosten
9

Leuke, rustige wandelvakantie met verblijf in aangenaam hotel. Veel last gehad met knooppunten met gekleurde pijltjes. Het systeem werkt prima voor korte rondjes, maar voor langere wandelingen is het beter een overzichtskaart te voorzien. Ik heb de reis al aanbevolen bij mijn wandelvrienden.

anoniem, reisperiode mei 2022
8

anoniem, reisperiode augustus 2021
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook