Wandelvakantie Saalachtaler Rundweg

8 dagen
niveau 2 van 3
trein óf
eigen vervoer
beoordeling: 8.3
vanaf € 684,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
19-09-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

dagelijks bagagevervoer inbegrepen
Nederlandstalige routebeschrijving
zeer afwisselende tocht, aan de voet van de Hochkönig
route: bergachtig met af en toe een pittige stijging. Hoogteverschillen van 500 tot 1000 m per dag. Per wandeldag wordt ca. 8 tot 17 km afgelegd. De wandelroutes gaan grotendeels over de Saalachtaler Rundweg.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst elke zondag en donderdag van juni t/m september

De mooiste wandelingen door het Saalachtal
De Saalachtaler Rundweg is een zeer afwisselende tocht die u door schitterende natuurgebieden aan de voet van het Hochkönig-gebergte leidt. Het imposante, meer dan tien kilometer lange bergmassief vormt eigenlijk een compleet gebergte met toppen, wanden, kloven en zelfs een gletsjer. De prachtige uitzichten op de Hochkönig zullen nog lang in uw herinnering blijven. Tijdens deze reis passeert u bekende dorpen als Saalfelden, Maria Alm en Maishofen. Het bijzondere van deze tocht is dat u dagelijks kunt kiezen uit verschillende afstanden.

Er zijn zóveel wandelpaden, in alle richtingen en categorieën, dat het moeilijk zal zijn om een keuze te maken, en dus kunt u de tocht zo zwaar of licht maken als u zelf wilt. De wandelvakantie begint en eindigt in het Saalachtal in de plaats Saalfelden.
 

Dag 1
Heenreis
U reist op eigen gelegenheid naar Saalfelden (afstand Utrecht-Saalfelden ca. 950 km). Saalfelden mag met recht een kleine Alpenplaats genoemd worden. Er zijn talloze winkels, cafés en restaurants in het centrum. Ondanks het levendige karakter heeft het dorp haar sfeervolle uitstraling nooit verloren. Breng ook zeker een bezoek aan de interessante parochiekerk en de bijzondere kluizenaarswoning.

Treinreis
Wanneer u de treinreis bij ons boekt dan reist u vanaf elk Nederlands of Belgisch station naar Saalfelden. De accommodaties liggen op loopafstand van het station.

Dag 2
Saalfelden - Maishofen (ca. 17 km/7 uur)
Bij het dalstation van de Huggenberg neemt u de stoeltjeslift naar de Huggenbergalm (1115 m). Vanaf het bergrestaurant Biberg volgt u de Saalachtaler Höhenweg naar de top van de Durchenkopf en naar de Haiderbergkogel. Hier verlaat u de Saalachtaler Höhenweg en volgt u de borden 'zur Sausteige' naar het kruis op de top van de Sausteige. Geniet hier van het prachtige uitzicht op het Zellermeer alvorens u afdaalt via de Gstallneralm en de Gadenstättalm naar Maishofen.

Dag 3
Maishofen - Maria Alm (ca. 17 km/6,5 uur)
Vanuit het hotel in Maishofen vertrekt u richting Schloss Kammer. Hier volgt u de 'goederenweg' richting Schwalbenwand. Onderweg komt u door de Kammereggalm en de Dillingalm. Vanaf de top van de Schwalbenwand (2000 m) begint u aan de afdaling richting Brunnkopf en via de Hofer-Hochberg-hütte bereikt u de Hofer Plattl. Daarna langs de Oberstegalm naar de Hinterjetzbachalm. Vanaf hier is het nog ca. 60 minuten naar het centrum van Maria Alm. Het is ook mogelijk om de route door het dal te maken (ca. 10 km/3 uur).

Dag 4
Maria Alm - Hintermoos (ca. 20 km/7,5 uur)
Vanuit Maria Alm wandelt u door het dal langs de Steinernen Madl, de Lohningalm en de Langeck naar de Hundstein (2117 m). Eenmaal op de top kunt u vanaf het terras van Statzerhaus genieten van het weidse uitzicht. De afdaling gaat tot Langeck over dezelfde route. Daarna volgt u de borden 'Thoraualm-Hintermoos' naar Hintermoos. Een kortere variant (ca. 12 km/3 uur) is ook mogelijk.

Dag 5
Hintermoos - Dienten (ca. 9 km/4 uur)
Na de inspanning van gisteren staat er een kortere wandeling op het programma. Vanuit Hintermoos wandelt u naar de Lennenalm (1550 m) om vervolgens via de Sommereralm het dal in te wandelen naar Dienten (1033 m).

Dag 6
Dienten - Hinterthal (ca. 12 km/5 uur)
Een wandeltappe die start in het centrum van Dienten en richting de Hochkönig gaat over het wandelpad 'Erichhütte-Hinterdienten'. Als u de Erichhütte heeft bereikt, gaat u verder in de richting van Hinterthal. Bergafwaarts steekt u de Dientnerbach over om vervolgens weer omhoog te wandelen naar de Mittereggalm en de Pichlalm. De eindbestemming is Hinterthal.

Dag 7
Hinterthal - Saalfelden (ca. 15 km/5 uur)
Wandeletappe langs het dalstation van de Hochmais-kabelbaan in de richting van Maria Alm. Na de boerderij Pichlhof wandelt u door het Natrunwald naar de Jufenalm. Voorbij de Jufenalm komt u bij het bergstation van de Natrun-kabelbaan, die u comfortabel naar het dal kan brengen (niet inbegrepen). Vanuit het bergstation volgt u het wandelpad naar Maria Alm en daarna naar Saalfelden.

Dag 8
Terugreis
Na het ontbijt reist u op eigen gelegenheid weer naar huis.

Treinreis
Wanneer u de treinreis bij ons boekt dan reist u vanaf het station van Saalfelden terug naar het door u opgegeven station in Nederland of België. 

Wandelvakantie Saalachtaler Rundweg

Tijdens deze reis verblijft u in gezellige hotels en familiepensions. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. Het ontbijt is tijdens de reis inbegrepen. Tegen een toeslag kunt u het diner bijboeken. U verblijft  in dat geval in sfeervolle 3-sterrenhotels en gasthofen. Tegen een toeslag van € 100,- is een verblijf in 4-sterren hotels mogelijk (toeslag 1-persoonskamer € 115,-).

Hieronder vindt u de meest gebruikte accommodaties tijdens deze reis. Deze accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Saalfelden en in de andere plaatsen. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht incl. ontbijt Prijzen verlengingsnacht incl. halfpension**
dag 1 Saalfelden Haus zur Schmiede/Pension Kröll
Gasthaus zur Brücke
€ 55,- | toeslag 1-pers.kamer € 10,- € 85,- | toeslag 1-pers.kamer € 10,-
dag 2 Maishofen Landhaus Christa € 55,- | toeslag 1-pers.kamer € 10,- € 85,- | toeslag 1-pers.kamer € 10,-
dag 3 Maria Alm Pension Auhof
Pension Schusterkämer
€ 55,- | toeslag 1-pers.kamer € 10,- € 85,- | toeslag 1-pers.kamer € 10,-
dag 4  Hintermoos Pension Reiterhof € 55,- | toeslag 1-pers.kamer € 10,- € 85,- | toeslag 1-pers.kamer € 10,-
dag 5 Dienten Bauernhof Stöckl - Familie Gold € 55,- | toeslag 1-pers.kamer € 10,- € 85,- | toeslag 1-pers.kamer € 10,-
dag 6 Hinterthal Hotel Almhof € 55,- | toeslag 1-pers.kamer € 10,- € 85,- | toeslag 1-pers.kamer € 10,-
dag 7 Saalfelden Haus zur Schmiede/Pension Kröll
Gasthaus zur Brücke
€ 55,- | toeslag 1-pers.kamer € 10,- € 85,- | toeslag 1-pers.kamer € 10,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht met verblijf in een 3-sterrenhotels. Tegen en extra toeslag is verblijf in een 4-sterrenhotel mogelijk


jun 2024 | jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 |
inclusief:
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer met ontbijt 
* bagagevervoer
* gedetailleerde wandelkaart en Nederlandstalige routebeschrijving
* ticket stoeltjeslift naar de Huggenbergalm 

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinticket van elk Nederlands of Belgisch station naar Saalfelden v.v. incl. zitplaatsreservering € 360,-
* toeslag voor overnachtingen in 4-sterren accommodaties € 115,- 
* toeslag 1-persoonskamer € 130,- 
* toeslag halfpension € 254,- 

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking) 

8

anoniem, reisperiode september 2023
9

leuk gebied met veel mogelijkheden om ook andere routes te lopen. routes zijn soms anders dan in beschrijving of GPS ,daar moet je flexibel zijn.

anoniem, reisperiode augustus 2023
7

Deels deze reis al eerder gemaakt. Blijft een mooie wandel reis die op routes soms wordt aangepast. Wel zitten er zeer forse fouten in de route beschrijvingen zoals onder andere afstanden en tijden. Gebruik kabelbanen soms niet mogelijk omdat tickets alleen in het dal kunnen worden gekocht, daardoor verlengde loopafstanden van kilometers. Met goede conditie zeker te overbruggen bij slecht weer een dilemma.

Peter de Loos, reisperiode juli 2023
8

Accommodaties wisselend: van simpel tot heel goed, van dikdoenerij met een duur 'galadiner' tot fijne, oprechte gastvrijheid. Prachtige wandelingen, maar het begint voor een eerste dag wel erg fors, dus houd daar rekening mee. Soms zijn de routes erg stijl en afgelegen en ik vond het niet altijd even veilig om daar alleen te lopen. De ontvangen informatie is te summier: hoe het werkt met pasjes (geldig voor bep. bussen en liften), dat de ene reiziger een pas voor een week krijgt, en de ander iedere dag in het hotel een nieuwe (maar soms moet je daar om vragen), hoe stijl en fors de wandelingen zijn, dat het slim is zwemkleding mee te nemen (want div. hotels hebben zwembad en sauna) en meer. Meereizen met de taxi (samen met de bagage) kan ook. De ene keer is het gratis, de andere keer moet je opeens 20,- betalen. In sommige plaatjes is er voor het avondeten nauwelijks een alternatief en is het slim om zelf in het hotel waar je overnacht te reserveren (als je geen half pension hebt geboekt). In andere dorpen is er meer mogelijk. Het was allemaal nogal wat uitzoekwerk. De treinreis kon ik via Aktiva boeken, maar zij werken alleen via de NS en gezien de korte termijn van vertrek zou dat mij 75,- extra kosten. Zelf boeken via de website van de DB (Deutsche Bahn) ging erg gemakkelijk, bood meer reisopties en was een stuk goedkoper. Al met al: een leuke reis, wel wat uitzoekwerk, en het fijne gevoel een maand te zijn weggeweest.

anoniem, reisperiode augustus 2022
9

Voor de eerste keer samen op wandelvakantie in Oostenrijk. Van plaats naar plaats, van Gasthof naar hotel, allemaal top geregeld. Een heerlijke ervaring!

René van der Drift, reisperiode augustus 2022
9

Ik beleefde een schitterende reis en genoot van prachtige landschappen in Oostenrijk! Het was geweldig om alleen op pad te gaan en na iedere bocht te genieten van een prachtig landschap. Het waren aangename tochten, iedere dag opnieuw. Gewoon even weg van de drukte en één met de natuur....heerlijk, echt genieten!

anoniem, reisperiode juli 2022
8

Mooie omgeving, de eerste drie dagen zijn pittig. Een wandelstok is echt nodig, en die krijg je dan ook! Een pension zit ver weg van restaurants, dat betekende een kilometertje heen en terug lopen.

Paul, reisperiode juli 2022
8

Mooie maar pittige wandelvakantie in geweldige omgeving. Erg prettig om van hotel naar hotel te wandelen zonder bagage. Wandelstok is een aanrader. Zo ook de app Outdooractive te downloaden voor op je mobiel. Zo kan je IRL volgen of je op de goede weg bent.

anoniem, reisperiode juni 2022

inclusief:
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer met ontbijt 
* bagagevervoer
* gedetailleerde wandelkaart en Nederlandstalige routebeschrijving
* ticket stoeltjeslift naar de Huggenbergalm 

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinticket van elk Nederlands of Belgisch station naar Saalfelden v.v. incl. zitplaatsreservering € 360,-
* toeslag voor overnachtingen in 4-sterren accommodaties € 115,- 
* toeslag 1-persoonskamer € 130,- 
* toeslag halfpension € 254,- 

exclusief:
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking) 

Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook