Wandelvakantie Saalachtaler Rundweg

8 dagen
niveau 2
eigen vervoer óf
trein
vanaf € 493,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 30-10-2022.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

bagagevervoer inbegrepen
Nederlandse routebeschrijving
zeer afwisselende tocht
route: bergachtig met af en toe een pittige stijging. Hoogteverschillen van 500 tot 1000 m per dag. Per wandeldag wordt ca. 8 tot 17 km afgelegd. De wandelroutes gaan grotendeels over de Saalachtaler Rundweg.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst elke donderdag en zondag van 1 juni t/m 31 oktober

De mooiste wandelingen door het Saalachtal
De Saalachtaler Rundweg is een zeer afwisselende tocht die u door schitterende natuurgebieden aan de voet van het Hochkönig-gebergte leidt. Het imposante, meer dan tien kilometer lange kalkmassief vormt een compleet gebergte met toppen, wanden, kloven en zelfs een gletsjer. De prachtige uitzichten op de Hochkönig zullen nog lang in uw herinnering blijven. Tijdens deze reis passeert u bekende dorpen als Saalfelden, Maria Alm en Maishofen. Het bijzondere van deze tocht is dat u dagelijks kunt kiezen uit verschillende afstanden.

Er zijn zoveel wandelpaden in alle richtingen en categorieën dat het moeilijk is om een keus te maken, en dus kunt u de tocht zo zwaar of licht  maken als u zelf wilt. De wandelvakantie begint en eindigt in het Saalachtal in de plaats Saalfelden.
 

Dag 1
Heenreis
U reist op eigen gelegenheid naar Saalfelden (afstand Utrecht-Saalfelden ca. 950 km). Saalfelden mag met recht een kleine Alpenstad genoemd worden. Er zijn talloze winkels, cafés en restaurants in het centrum. Ondanks het levendige karakter heeft het dorp zijn sfeervolle uitstraling nooit verloren. Breng ook zeker een bezoek aan de parochiekerk en de kluizenaarswoning.

Treinreis
Wanneer u de treinreis bij ons boekt dan reist u vandaag vanaf elk Nederlands of Belgisch station naar Saalfelden. De accommodaties liggen op loopafstand van het station.

Dag 2
Saalfelden-Maishofen (ca. 17 km/7 uur)
Bij het dalstation van de Huggenbergl neemt u de stoeltjeslift naar de Huggenbergalm (1115 m). Vanaf het bergrestaurant Biberg volgt u de Saalachtaler Höhenweg naar de top van de Durchenkopf en naar de haiderbergkogel. Hier verlaat u de Saalachtaler Höhenweg en volgt u de borden 'zur Sausteige' naar het kruis op de top van de Sausteige. Geniet hier van het prachtige uitzicht op het Zellermeer alvorens u afdaalt via de Gstallneralm en Gadenstättalm naar Maishofen.

Dag 3
Maishofen - Maria Alm (ca. 17 km/6,5 uur)
Vanuit uw hotel in Maishofen vertrekt u richting Schloss Kammer. Hier volgt u de goederenweg richting Schwalbenwand. Onderweg komt u door de Kammereggalm en Dillingalm. Vanaf de top van de Schwalbenwand (2000 m) begint u aan de afdaling richting Brunnkopf en via de Hofer-Hochberg-hütte bereikt u de Hofer Plattl. Daarna langs de Oberstegalm naar de Hinterjetzbachalm. Vanaf hier is het nog ca. 60 minuten naar het centrum van Maria Alm. Het is mogelijk om de route door het dal te maken (ca. 10 km/3 uur).

Dag 4
Maria Alm - Hintermoos (ca. 20 km/7,5 uur)
Vanuit Maria Alm wandelt u door het dal langs de Steinernen Madl, de Lohningalm en de Langeck naar de Hundstein (2117 m). Eenmaal op de top kunt u vanaf het terras van Statzerhaus genieten van het weidse uitzicht. De afdaling gaat tot Langeck over dezelfde route. Daarna volgt u de borden 'Thoraualm-Hintermoos' naar Hintermoos. Een kortere variant (ca. 12 km/3 uur) is ook mogelijk.

Dag 5
Hintermoos - Dienten (ca. 9 km/4 uur)
Na de inspanning van gisteren staat er vandaag een kortere wandeling op het programma. Vanuit Hintermoos wandelt u naar de Lennenalm (1550 m) om vervolgens via de Sommereralm het dal in te wandelen naar Dienten (1033 m).

Dag 6
Dienten - Hinterthal (ca. 12 km/5 uur)
De etappe van vandaag start in het centrum van Dienten en gaat richting de Hochkönig over het wandelpad 'Erichhütte - Hinterdienten'. Als u de Erichhütte heeft bereikt gaat u verder in de richting van Hinterthal. Bergafwaarts steekt u de Dientnerbach over om vervolgens weer omhoog te wandelen naar de Mittereggalm en Pichlalm. De eindbestemming van vandaag is Hinterthal.

Dag 7
Hinterthal - Saalfelden (ca. 15 km/5 uur)
Vandaag wandelt u langs het dalstation van de Hochmais-kabelbaan in de richting van Maria Alm. Na de boerderij Pichlhof wandelt u door het Natrunwald naar de Jufenalm. Voorbij de Jufenalm komt u bij het bergstation van de Natrun-kabelbaan, die u comfortabel naar het dal brengt. Als u verder wilt wandelen kunt u het wandelpad volgen naar Maria Alm en daarna naar Saalfelden.

Dag 8
Terugreis
Na het ontbijt reist u op eigen gelegenheid weer naar huis.

Treinreis
Wanneer u de treinreis bij ons boekt dan reist u vandaag vanaf het station van Saalfelden terug naar het door u opgegeven station in Nederland of België. 

Wandelvakantie Saalachtaler Rundweg

Tijdens deze reis verblijft u in gezellige familiepensions. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. Het ontbijt is tijdens de reis inbegrepen. Tegen een toeslag kunt u het diner bijboeken. U verblijft dan in sfeervolle 3-sterrenhotels en gasthofen.

Hieronder vindt u de meestgebruikte accommodaties tijdens deze reis. Deze accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Saalfelden. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Saalfelden Haus zur Schmiede/Pension Kröll
Gasthaus zur Brücke
 
dag 2 Maishofen Landhaus Christa  
dag 3 Maria Alm Pension Auhof
Pension Schusterkämer
 
dag 4  Hintermoos Pension Reiterhof  
dag 5 Dienten Bauernhof Stöckl - Familie Gold  
dag 6 Hinterthal Hotel Almhof  
dag 7 Saalfelden Haus zur Schmiede/Pension Kröll
Gasthaus zur Brücke
2-persoonskamer € 45,-
toeslag 1-persoonskamer € 5,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht inclusief ontbijt

 jun 2022 | jul 2022 | aug 2022 | sep 2022 | okt 2022 |

Wat is er inbegrepen?


inclusief:
* 7 overnachtingen een 2-persoonskamer 
* 7 x ontbijt
* bagagevervoer
* gedetailleerde wandelkaart en Nederlandse routebeschrijving
* kosten van in de tekst vermelde lokale liften

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* treinticket van elk Nederlands of Belgisch station naar Saalfelden v.v. incl. zitplaatsreservering € 220,-
* toeslag 1-persoonskamer € 71,-
* toeslag halfpension v.a. € 201,-
* reis- en annuleringsverzekering

exclusief:
* overige maaltijden
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook