Wandelvakantie Saalachtaler Rundweg (pensions)

8 dagen
niveau 2
eigen vervoer óf
trein
vanaf
€ 463 per persoon
Prijs per persoon gebaseerd op
vertrekdatum 28-10-2021.
Excl. reserveringskosten (€ 12,50 p.p.), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

bagagevervoer inbegrepen
Nederlandse routebeschrijving
gratis parkeerplaats
route: bergachtig met af en toe een pittige stijging. Hoogteverschillen van 500 tot 1000 m per dag. Per wandeldag wordt ca. 8 tot 17 km afgelegd. De wandelroutes gaan grotendeels over de Saalachtaler Rundweg.
minimum aantal reizigers: 1
aankomst elke donderdag en zondag van 1 juni t/m 31 oktober

De mooiste wandelingen door het Saalachtal
De Saalachtaler Rundweg is een zeer afwisselende tocht die u door schitterende natuurgebieden aan de voet van het Hochkönig-gebergte leidt. Het imposante, meer dan tien kilometer lange kalkmassief vormt een compleet gebergte met toppen, wanden, kloven en zelfs een gletsjer.De prachtige uitzichten op de Hochkönig zullen nog lang in uw herinnering blijven. Tijdens deze reis passeert u bekende dorpen als Saalfelden, Maria Alm en Maishofen. Het bijzondere van deze tocht is dat u dagelijks kunt kiezen uit verschillende afstanden.

Er zijn zoveel wandelpaden in alle richtingen en categorieën dat het moeilijk is om een keus te maken, en dus kunt u de tocht zo zwaar of licht  maken als u zelf wilt. De wandelvakantie begint en eindigt in het Saalachtal in de plaats Saalfelden.
 

Dag 1
Saalfelden (748 m), aankomst per eigen vervoer (afstand Utrecht-Saalfelden ca. 950 km). Reizigers kunnen de auto gratis parkeren bij het pension.

Treinreis
Wanneer u de treinreis bij ons boekt dan reist u vandaag vanaf elk Nederlands of Belgisch station naar Saalfelden. De accommodaties liggen op loopafstand van het station.

Dag 2
Saalfelden-Maishofen (ca. 17 km/6 uur). Per Biberg-stoeltjeslift naar de Huggenbergalm (1115 m). Vervolgens via de Saalachtaler Höhen-Weg en de Alpenroseweg naar de Jahnhütte. Door een bos met vele verschillende soorten bessenstruiken via de Stabelbergkapel met prachtige fresco´s naar Maishofen (korte variant mogelijk door het dal: 9 km/2,5 uur).

Dag 3
Maishofen-Maria Alm (ca. 13 km/6 uur). Flinke klim via de Schwalbenwand (2000 m) naar Maria Alm (802 m) (korte variant mogelijk door het dal: 10 km/3 uur).

Dag 4
Maria Alm-Hintermoos (ca. 8 km/3 uur). Flinke stijging naar Hintermoos. Een langere variant (ca. 21 km/7 uur) is ook mogelijk.

Dag 5
Hintermoos-Dienten (ca. 9 km/4 uur). Lichte klim in het zicht van de Hochkönig, via de Lettenalm (1550 m) naar Dienten (1033 m). 

Dag 6
Dienten-Hinterthal (ca. 12 km/5 uur). Van de boerderij Zachhof in Dienten via de Hinterdienten route. Vervolgens een steile klim naar de Erichhütte en een daling naar de Pichalm (1434 m) en door naar Hinterthal (1061 m). 

Dag 7
Hinterthal-Saalfelden (ca. 15 km/6 uur). Eerst een korte klim naar de Jufenpass (1100 m), vervolgens via Maria Alm en Ramseiden naar het vertrekpunt Saalfelden. 

Dag 8
Saalfelden, terugreis per eigen vervoer.

Treinreis
Wanneer u de treinreis bij ons boekt dan reist u vandaag vanaf het station van Saalfelden terug naar het door u opgegeven station in Nederland of Belgie. 

Saalachtaler Rundweg met verblijf in pensions

Tijdens deze reis verblijft u in gezellige familiepensions op basis van logies/ontbijt. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. Hieronder vindt u de meestgebruikte hotels tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, wordt er een gelijkwaardig alternatief voor u gereserveerd (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen in Saalfelden. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aans ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Hotel(s) Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 Saalfelden Haus zur Schmiede/Pension Kröll
Gasthaus zur Brücke
 
dag 2 Maishofen Landhaus Christa  
dag 3 Maria Alm Pension Auhof
Pension Schusterkämer
 
dag 4  Hintermoos Pension Reiterhof  
dag 5 Dienten Bauernhof Stöckl - Familie Gold  
dag 6 Hinterthal Hotel Almhof  
dag 7 Saalfelden Haus zur Schmiede/Pension Kröll
Gasthaus zur Brücke
2-persoonskamer € 44,-
toeslag 1-persoonskamer € 49,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht o.b.v. logies/ontbijt

 okt 2021 |inclusief
* 7 overnachtingen in pensions (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* bagagevervoer
* gedetailleerde wandelkaart en Nederlandse routebeschrijving
* kosten van in de tekst vermelde lokale liften
* gratis parkeerplaats

optioneel (direct bij boeking te reserveren)
* treinticket van elk Nederlands of Belgisch station naar Saalfelden v.v. incl. zitplaatsreservering € 220,-
* toeslag 1-persoonskamer € 50,-
* reis- en annuleringsverzekering.

exclusief
* overige maaltijden
* bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
* reserveringskosten 

kinderkorting:
t/m 5 jaar gratis, 6 t/m 13 jaar 30 % korting (bij verblijf op de kamer bij twee volbetalende reizigers).

Het is bij deze reis is het niet mogelijk om uw hond mee te nemen, dat is wel mogelijk op de korte variant van de Saalachtaler Rundweg.
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook