Wandelvakantie Rondje Salzkammergut

8 dagen
niveau 1 van 3
eigen vervoer
vanaf € 885,- p.p.
Prijs per persoon gebaseerd op vertrekdatum
18-10-2024. Excl. reserveringskosten (€ 17,50 p.p.,
max. € 30,- per boeking), bijdrage SGR (€ 5,00 p.p.) en calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking).
Bekijk prijzen

wandel door Werelderfgoed Hallstatt - Dachstein
inclusief bagagevervoer
entree Kaiservilla Bad Ischl en Salzwelten Hallstatt inbegrepen
route: de wandelingen gaan over heuvelachtig terrein. Per wandeldag wordt gemiddeld 10 tot 19 km afgelegd. 
minimum aantal reizigers: 1
aankomst: dagelijks van 22 april t/m 18 oktober

Wandelen door Werelderfgoedregio Salzkammergut
Het Salzkammergut combineert op unieke wijze meren en bergen, pittoreske alpenweiden, gevarieerde bossen en weelderige weilanden. Deze natuurlijke pracht wordt verder verrijkt door de aanwezigheid van kabbelende beekjes en charmante dorpen met huizen die in de traditionele alpenstijl zijn gebouwd. Wat deze regio echt bijzonder maakt, is de rijke geschiedenis van zoutwinning die een blijvende stempel heeft gedrukt op de lokale cultuur. Deze unieke eigenschappen overtuigden ook het UNESCO-comité, dat in 1997 de regio Hallstatt - Dachstein/Salzkammergut op de lijst van UNESCO-werelderfgoedlocaties plaatste. Tijdens deze 8-daagse wandelreis ontdekt u al het moois van deze regio tijdens de zorgvuldig uitgekozen wandelingen.

Dag 1
Heenreis
U reist op eigen gelegenheid naar uw hotel in Abersee of St. Gilgen aan de Wolfgangsee. De naam van het meer is afkomstig van Bisschop Wolfgang van Regensburg, die hier in de 10e eeuw verbleef. De kerk in St. Wolfgang groeide uit tot een bedevaartsoord en het toerisme ontwikkelde zich al in de middeleeuwen. In de 19e eeuw verspreidde de zogenaamde zomerverblijf traditie zich vanuit de keizerlijke stad Bad Ischl naar het Wolfgangmeer. Een perfecte plek om uw komende vakantieweek te beginnen! De komende 2 nachten verblijft u in Abersee / St. Gilgen.

Dag 2
Wandeling Pilgerpfad (ca. 10 km/2-3 uur - 352 meter stijgen / 352 meter dalen)
Vanuit Abersee neemt u de veerboot (inbegrepen) naar de overkant van het meer naar St. Wolfgang. Vandaag leidt de wandeltocht langs het historische pelgrimspad over de Falkenstein, met tal van bedevaartsoorden, het Falkensteinkircherl en een grot, voorbij het kleine dorp Ried. Volgens de legende verstopte Bisschop Wolfgang zich hier voor de duivel. In totaal documenteren 24 gemarkeerde ervaringspunten de bijzondere betekenis van deze unieke cultuurweg in heel Europa, van de prehistorie tot aan de christelijke missie en het begin van het moderne toerisme. Langs het meer en via de herberg Fürberg volgt u het pad langs de oever naar het Mozart-dorp St. Gilgen. Het schilderachtige stadje ligt aan de oever en u wandelt langs het mooie stadhuis en andere villa's, evenals het geboortehuis van Mozarts moeder, waar ook de zus van de wereldberoemde musicus woonde. De veerboot brengt u van St. Gilgen terug naar Gschwendt (Abersee). Als alternatief is er ook de mogelijkheid om te voet van St. Gilgen naar Abersee te gaan.

Dag 3
Wandeling Schwarzensee (ca. 14 km/5-6 uur - 573 meter stijgen / 573 meter dalen)
Opnieuw brengt de veerboot u naar St. Wolfgang. Van daaruit begint u uw beklimming naar de hoogten van de Schwarzensee. Op ongeveer 700 meter boven zeeniveau biedt het kleine bergmeer enkele mooie zwemplekken. Een aanrader is om te stoppen bij de herberg 'Zur Lore'; hier kunt u genieten van vers gevangen forel! Onderweg naar Strobl, volgt u een panoramaweg die de Bürglstein omringt en zich bijzonder schilderachtig langs het water bevindt. Voordat u Strobl aan het oostelijke uiteinde van het meer bereikt, bent u in het Salzburgerland aangekomen. Vervolgens volgt u de promenade langs de oever naar het centrum van Strobl. De lokale bus (inbegrepen) brengt u heel gemakkelijk naar de voormalige keizerlijke zomerverblijfplaats Bad Ischl. De komende 2 nachten verblijft u in een 4-sterrenhotel in Bad Ischl.

Dag 4
Vrije dag
Ischl verwierf in het midden van de 19e eeuw een status van Europees belang toen keizer Franz Joseph zijn vakanties begon door te brengen in zijn zomerresidentie in Ischl. In 1906 kreeg het kleine stadje, gelegen in het hart van het Salzkammergut, de status van kuuroord. Hier vindt u rust en ontspanning, bijvoorbeeld in het Kurpark. Ook een een bezoek aan het beroemde Café Zauner en het stadsmuseum in het voormalige Hotel Austria zijn de moeite waard. De rondleiding door de Kaiservilla, omgeven door uitgestrekte tuinen, is bij de reissom inbegrepen en zeer aan te bevelen als u wilt terugkeren naar de 19e eeuw, toen de keizerlijke familie hier hun zomermaanden doorbracht.

Dag 5
Wandeling van Bad Ischl naar Bad Goisern (ca. 9 km/3 uur - 201 meter stijgen / 188 meter dalen)
De etappe van vandaag begint aan de promenade van Bad Ischl langs de turquoise kabbelende Traun. Langs het dalstation van de Katrin-kabelbaan en het bronzen standbeeld, leidt de wandeling over een smalle bosweg naar het kleine dorp Lauffen. De naam is afgeleid van de stroomversnellingen die de zoutvaarders ooit moesten overwinnen en waarvoor ze de bescherming van de Madonna vroegen tegen ongeluk. Na Lauffen wordt de vallei breder en verrijzen achtereenvolgens de Kalmberge en het indrukwekkende Dachsteingebergte. Na Weißenbach wordt het bergpanorama vooral indrukwekkend door de 'Ewige Wand' aan de linkerkant, de imposante rug van de Hohen Sarstein en de meer dan 2000 meter hoge Krippenstein in de verte. Nu bereikt u het voormalige houtbewerkersdorp, dat nu een werelderfgoedregio is, Bad Goisern. Het strekt zich uit over meerdere kilometers tot aan het noordelijke einde van de Hallstätter See. De plaats werd gesticht omdat de rijke houtvoorraden hier nodig waren voor het verwarmen van de zoutpannen in Hallstatt. De komende 2 nachten verblijft u in Bad Goisern.

Dag 6
Wandeling Hallstätter See (ca. 19 km/5 uur - 127 meter stijgen / 102 meter dalen)
Op weg naar de Hallstätter See volgt u de Traun, de verfrissende levensader van het Salzkammergut die ontspringt in het Toten Gebirge in Stiermarken. Het volgende gedeelte aan de oostelijke oever van het meer doet denken aan een Noorse fjord. Het is hier ongerept met een prachtig uitzicht op het Dachsteingebergte en de gletsjers. De paden zijn net zo spectaculair. De flank van de Sarstein stort hier bijna loodrecht in het meer en de steiger die boven het water zweeft, geeft de indruk dat u over het water loopt. Vervolgens gaat het verder naar Obertraun en Hallstatt. Wie wil inkorten, kan de veerboot nemen van Hallstatt Bahnhof naar Hallstatt Markt en zo ongeveer acht kilometer wandelen besparen (veerboot ter plaatse te betalen). De vrijwel perfecte combinatie van smalle straatjes, historische gebouwen, uitzicht op het meer en het culturele erfgoed uit de tijd van Hallstatt heeft deze plaats wereldberoemd gemaakt. Tijdens uw bezoek aan de oudste zoutmijn ter wereld (inbegrepen) betreedt u een fascinerende ondergrondse wereld. Van Hallstatt Markt neemt u de veerboot naar het station en vervolgens reist u met de Salzkammergutbahn terug naar Bad Goisern.

Dag 7
Wandeling langs de Ischl (ca. 18 km/5 uur - 128 meter stijgen / 68 meter dalen)
De bus brengt u van het Inner Salzkammergut terug naar Bad Ischl. Van hieruit wandelt u over de Elisabeth-Waldweg, die al in 1899 is aangelegd en vaak werd bezocht door keizerin Sisi. Na het bereiken van Pfandl volgt u het korte riviertje de Ischl verder naar Aigen-Voglhub en vervolgens naar Strobl aan de Wolfgangsee. Hier loopt u het natuurgebied Blinkling Moos in. Het gebied is zo'n 10.000 jaar geleden ontstaan en is nog steeds een goed bewaard gebleven klein hoogveen. Het is dan niet ver meer naar het kleine dorp Abersee, gelegen aan de uitloop van de Zinkenbach en recht tegenover St. Wolfgang. U overnacht in Abersee of St. Gilgen.

Dag 8
Terugreis
Na het ontbijt komt er een einde aan uw wandelavontuur door het Salzkammergut en keert u op eigen gelegenheid weer naar huis.

Wandelvakantie Rondje Salzkammergut

Tijdens deze reis verblijft u in hotels en gasthofen in de (omgeving van de) genoemde plaatsen in het dagprogramma. De kamers hebben bad of douche en toilet. Het ontbijt is tijdens de reis inbegrepen. Tegen een toeslag kunt u ook de diners bijboeken. De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Verlengen van de reis
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Deze kunt u direct bij boeken opgeven. Mocht u het reisverloop willen wijzigen en kan dat niet via de website? We helpen u graag, u kunt dit telefonisch aan ons doorgeven via 088-633 20 60 of een mail sturen naar info@aktivatours.nl.
 
Dag(en) Plaats Prijzen verlengingsnacht **
dag 1 & 2 Abersee of St. Gilgen 2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 20,-
dag 3 & 4 Bad Ischl 2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 20,-
dag 5 & 6 Bad Goisern 2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 20,-
dag 7 Abersee of St. Gilgen 2-persoonskamer € 70,-
toeslag 1-persoonskamer € 20,-
** de genoemde prijzen voor de verlengingsnachten zijn per persoon per nacht inclusief ontbijt
 

jun 2024 | jul 2024 | aug 2024 | sep 2024 | okt 2024 |
inclusief:
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer inclusief ontbijt
* 2 x veerboot op de Wolfgangsee van Abersee tot St. Wolfgang
* 1 x boottocht van St. Gilgen naar Abersee-Gschwendt
* 1 x busrit van Strobl naar Bad Ischl
* 1 x toegang tot de Kaiservilla in Bad Ischl
* 1 x toegang tot de Salzwelten in Hallstätt
* 1 x busrit van Bad Goisern naar Bad Ischl
* 1 x veerboot op de Hallstättersee van Hallstatt Markt tot Hallstatt Bahnhof
* uitgebreide routeinformatie en wandelkaart (1 per geboekte kamer)
* 3 x bagagevervoer (max. 2 stuks en 25 kg)

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag halfpension € 169,-
* toeslag 1-persoonskamer € 235,- 

exclusief:
* overige maaltijden
* parkeerkosten
* toeristenbelasting (ca. € 1,- tot € 4,- p.p.p.n. ter plaatse te betalen)
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking) 
7

In Salzkammergut wandelt u in een fraai landschap met meren tussen bergen. De wandelingen zijn gemiddeld niet lang maar bevatten hier en daar steile stukken waar wandelstokken van pas komen. Omdat de wandelingen deels ook langs de meren en door rivierdalen lopen zijn de hoogteverschillen gering. De boottochten over de meren hebben echt een meerwaarde. De accommodaties zijn hun 3 tot 4 sterren waard. Elke ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet. Een enkele maal was een vervangend avondrestaurant wat minder.

Patricia Stevens en Peter Versteegen, reisperiode mei 2024
inclusief:
* 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer inclusief ontbijt
* 2 x veerboot op de Wolfgangsee van Abersee tot St. Wolfgang
* 1 x boottocht van St. Gilgen naar Abersee-Gschwendt
* 1 x busrit van Strobl naar Bad Ischl
* 1 x toegang tot de Kaiservilla in Bad Ischl
* 1 x toegang tot de Salzwelten in Hallstätt
* 1 x busrit van Bad Goisern naar Bad Ischl
* 1 x veerboot op de Hallstättersee van Hallstatt Markt tot Hallstatt Bahnhof
* uitgebreide routeinformatie en wandelkaart (1 per geboekte kamer)
* 3 x bagagevervoer (max. 2 stuks en 25 kg)

optioneel (direct bij boeking te reserveren):
* toeslag halfpension € 169,-
* toeslag 1-persoonskamer € 235,- 

exclusief:
* overige maaltijden
* parkeerkosten
* toeristenbelasting (ca. € 1,- tot € 4,- p.p.p.n. ter plaatse te betalen)
* bijdrage SGR € 5,- per persoon en Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
* reserveringskosten € 17,50 per persoon (max. € 30,- per boeking) 
Bekijk prijzen

Anderen bekeken ook